Thumbnail
Το μοναδικό περιουσιακό της στοιχείο

Στον δρόμο πέταξαν σήμερα το πρωί την 74χρόνη Ρεθεμνιώτισσα Τερέζα Νησιανάκη από το Ατσιπόπουλο, το σπίτι της οποίας πλειστηριάστηκε πριν 2,5 χρόνια για χρέη.

Η ηλικιωμένη γυναίκα ήρθε αντιμέτωπη με τις διωκτικές αρχές νωρίς το πρωί, απροειδοποίητα, και χωρίς ουσιαστικά να καταλάβει πως, βρέθηκε στον δρόμο.

Με το που συνέβη το περιστατικό μέλη του ΣΑΟΡ βρέθηκαν στο πλευρό της γυναίκας ενώ καταβάλλεται προσπάθεια να επιστρέψει στο σπίτι της.

Το σπίτι έχει κατασχεθεί από την Eurobank, από την οποία η κ. Τερέζα Νησιανάκη, είχε λάβει δάνειο για επαγγελματικούς λόγους, όταν ακόμα διατηρούσε φαρμακείο, το οποίο εξυπηρετούσε μέχρι και τη συνταξιοδότησή της με υψηλή μηνιαία δόση. Μετά τη συνταξιοδότηση της όμως, όπως και η ίδια τόνισε, ήταν αδύνατο να συνεχίσει να πληρώνει τις υψηλές δόσεις με τη σύνταξη που έπαιρνε.

Το σπίτι των 79 τ.μ. ήταν το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο της κ. Νησιανάκη, η οποία ζει μόνη της στην περιοχή του Ατσιποπούλου.

Μάλιστα, με αίτημά της, προκειμένου να μην βρεθεί στο δρόμο ζήτησε να πληρώνει ενοίκιο στην τράπεζα, αλλά το αίτημα της δεν είχε γίνει δεκτό.

Η ίδια είχε δηλώσει σχετικά τα εξής:  «Έκανα εγγράφως αίτημα προς την τράπεζα να με αφήσουν να μένω στο σπίτι και να τους πληρώνω ένα μίσθωμα. Πέρασε από επιτροπή και το απέρριψαν. Πλέον, είναι δύσκολα τα πράγματα, δυσκολεύομαι πάρα πολύ και ο κίνδυνος να ανοίξω την πόρτα μου και να δω έναν δικαστικό επιμελητή είναι υπαρκτός. Το δάνειο είναι περίπου 50 χιλιάδες. Στην αρχή πλήρωνα αλλά απ’ όταν βγήκα στην σύνταξη τα πράγματα έγιναν όπως έγιναν και δεν μπορούσα να πληρώνω. Τώρα ζητάνε άμεσα την έξωσή μου από το σπίτι. Αυτό είναι άδικο, ούτε ένα ζώο δεν πετάνε έτσι έξω» σημείωσε η ίδια.

Στην παρούσα χρονική στιγμή τα μέλη του ΣΑΟΡ καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια να λυθεί το ζήτημα και η γυναίκα να ξαναμπεί στο σπίτι της.

Πηγή: rethemnosnews.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 27/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Mayar Al-Arja, 2, right, and 5-month-old Yousef Al-Najjar, both suffering from malnutrition, are cared for by their mothers in a clinic in Nasser Hospital, Khan Younis, Gaza, on Wednesday, May 21, 2025. (AP Photo/Abdel Kareem Hana)
Γάζα: Ισραηλινοί βομβαρδισμοί σε νοσοκομείο με δεκάδες νεκρούς αμάχους - Αναμεσά τους και δημοσιογράφοι
Νέο πλήγμα στη Γάζα: Βομβαρδισμοί σε νοσοκομείο με θύματα αμάχους και δημοσιογράφους
Γάζα: Ισραηλινοί βομβαρδισμοί σε νοσοκομείο με δεκάδες νεκρούς αμάχους - Αναμεσά τους και δημοσιογράφοι
nipiagogeio
Περιστέρι: Στο στόχαστρο τα νηπιαγωγεία – 22 συνολικά κλεισίματα τα τελευταία χρόνια
Αντίδραση γονέων στο Περιστέρι για το κλείσιμο νηπιαγωγείων – Κάλεσμα σε κινητοποίηση
Περιστέρι: Στο στόχαστρο τα νηπιαγωγεία – 22 συνολικά κλεισίματα τα τελευταία χρόνια
ΠΑΣΟΚ
ΠΑΣΟΚ: Αίτημα για αναπληρωματικές εκλογές για τις 3 έδρες των Σπαρτιατών
Με κοινοβουλευτική του παρέμβαση, ζήτησε από τον υπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο, να κινηθούν οι διαδικασίες για την άμεση διεξαγωγή...
ΠΑΣΟΚ: Αίτημα για αναπληρωματικές εκλογές για τις 3 έδρες των Σπαρτιατών