Thumbnail
Με τον μισό αθλητικό ποινικό κώδικα κατηγορούνται ΠΑΟΚ και ΑΕΚ για τα επεισόδια που έγιναν πριν από τη διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου στον Βόλο.

Χθες ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου άσκησε πειθαρχική δίωξη τόσο για τις δύο ομάδες όσο και για τον τεχνικό διευθυντή του ΠΑΟΚ Λούμπος Μίτσελ.

Η ΑΕΚ κατηγορείται για εκτεταμένα επεισόδια στις κερκίδες και στον εν γένει χώρο του γηπέδου, κάτι που επισύρει ποινή 4-5 αγωνιστικών αποκλεισμού της έδρας και βαρύ πρόστιμο.

Από τη στιγμή όμως που είναι υπότροπη για εκτεταμένα επεισόδια από το περσινό ματς με τον Ατρόμητο κινδυνεύει και με αφαίρεση τριών βαθμών.

Πολύ πιο δύσκολα τα πράγματα είναι για τον ΠΑΟΚ ο οποίος, εκτός των εκτεταμένων επεισοδίων στις κερκίδες και στον εν γένει χώρο του γηπέδου, κατηγορείται και για επεισόδια εντός αγωνιστικού χώρου.

Για αυτή την παράβαση προβλέπεται ποινή 6-8 αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών και αφαίρεση τριών βαθμών.

Από τη στιγμή που οι Θεσσαλονικείς επίσης είναι υπότροποι για εκτεταμένα επεισόδια από τον περσινό ημιτελικό με τον Ολυμπιακό, η αφαίρεση των βαθμών διπλασιάζεται και μπορεί να φτάσει στο -6.

Η συμπληρωματική έκθεση

Η θέση του ΠΑΟΚ μπορεί να ελαφρυνθεί από τη στιγμή που υπάρχει συμπληρωματική έκθεση του παρατηρητή ο οποίος αναφέρει πως η είσοδος των οπαδών του στον αγωνιστικό χώρο έγινε στις 18:20 και όχι στις 20:44 όπως αναφερόταν στην αρχική έκθεση.

Αν αυτό το λάβει υπ’ όψιν του ο κ. Σιμιτζόγλου κατά την απολογία των ομάδων θα μπορούσε να απαλλάξει τους Θεσσαλονικείς από την κατηγορία των εκτεταμένων επεισοδίων εντός γηπέδου αφού οι ομάδες θεωρούνται υπεύθυνες μόνο από την άφιξή τους στο γήπεδο και έπειτα και έτσι κινδυνεύει με αφαίρεση τριών και όχι έξι βαθμών.

Η εκδίκαση της υπόθεσης θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη το απόγευμα, κάτι που σημαίνει ότι οι δύο ομάδες θα δώσουν με κόσμο τα παιχνίδια τους μέχρι την 3η αγωνιστική των πλέι οφ που θα διεξαχθούν στις 21 Μαΐου.

Η θέση των ομάδων

Από τον ΠΑΟΚ μετά τη γνωστοποίηση του κατηγορητηρίου τόνιζαν πως τα επεισόδια έγιναν αρκετή ώρα πριν την άφιξη των δύο αποστολών στο γήπεδο και ως εκ τούτου δεν μπορούν να θεωρηθούν ως εκτεταμένα, από τη στιγμή που απουσίαζαν οι ομάδες.

Επισημαίνουν, δε, πως τόσο η ΠΑΕ ΠΑΟΚ όσο και η ΠΑΕ ΑΕΚ έπαιξαν από τη στιγμή που έφτασαν στο Πανθεσσαλικό κυρίαρχο ρόλο ώστε να εκτονωθεί η κατάσταση.

Επίσης χαρακτήριζαν πολύ… περίεργο το γεγονός πως το κατηγορητήριο αυτό για τα όσα έγιναν στον Βόλο ήρθε πριν καν ανοίξει επίσημα η υπόθεση του Ολυμπιακός-Πλατανιάς, από τη στιγμή που υπάρχουν τουλάχιστον 15 μαρτυρίες παικτών της κρητικής ομάδας.

Στην ΑΕΚ θεωρούν ότι δεν πρέπει να τιμωρηθούν ως υπότροποι.

Λένε πως τα επεισόδια στο Περιστέρι με αυτά του Βόλου είναι δύο εντελώς διαφορετικές περιπτώσεις, καθώς τα περυσινά επεισόδια ήταν εντός αγωνιστικού χώρου ενώ τα φετινά εκτός και πριν την άφιξη της αποστολής της ομάδας στο γήπεδο, συνεπώς ο σύλλογος δεν μπορεί να θεωρηθεί υπότροπος.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΣΟΚ στην Καλλιθέα: Καθηγήτρια Γυμνασίου συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών σε μαθητές

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

απάτη
Πώς σπείρα τηλεφωνικών απατών ξεγέλασε δεκάδες πολίτες με πρόσχημα την «τροχαία»
Με δραματικά σενάρια και ψεύτικες ταυτότητες γιατρών και αστυνομικών, σπείρα εξαπατούσε κυρίως ηλικιωμένους σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική
Πώς σπείρα τηλεφωνικών απατών ξεγέλασε δεκάδες πολίτες με πρόσχημα την «τροχαία»
fuel pass
Fuel Pass 2026: Στη «μάχη» των αιτήσεων τα ΑΦΜ – Ποιοι υποβάλλουν δήλωση τη Μεγάλη Τετάρτη
Σε πλήρη εξέλιξη η διαδικασία για την επιδότηση καυσίμων – Τα ποσά, οι τρόποι πληρωμής και οι «παγίδες» που μειώνουν την ενίσχυση
Fuel Pass 2026: Στη «μάχη» των αιτήσεων τα ΑΦΜ – Ποιοι υποβάλλουν δήλωση τη Μεγάλη Τετάρτη
αεροπλάνο
Γέννηση «στον αέρα»: Το μωρό που ήρθε στον κόσμο σε πτήση και ο «γρίφος» της υπηκοότητας
Σπάνιο περιστατικό σε πτήση της Caribbean Airlines προς τις ΗΠΑ ανοίγει νομική συζήτηση για το πού… αρχίζει η ιθαγένεια ενός παιδιού
Γέννηση «στον αέρα»: Το μωρό που ήρθε στον κόσμο σε πτήση και ο «γρίφος» της υπηκοότητας
Κωνσταντοπούλου
Σφοδρή επίθεση Κωνσταντοπούλου: «Εγκληματική οργάνωση η κυβέρνηση» – Στο τραπέζι νέα προανακριτική
Πολιτική σύγκρουση υψηλής έντασης για τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τις ευρωπαϊκές έρευνες
Σφοδρή επίθεση Κωνσταντοπούλου: «Εγκληματική οργάνωση η κυβέρνηση» – Στο τραπέζι νέα προανακριτική