Thumbnail
Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, ΕΒΖ

Με καθαρά κέρδη μετά από φόρους 22,9 εκατ. ευρώ και το EBITDA στα 26,4 εκατ. ευρώ, έκλεισε το 2016 για τα δύο εργοστάσια της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ (ΕΒΖ) στη Σερβία (CRVENKA και SAJKASKA), ενώ για το τρέχον έτος, με βάση τα υπογεγραμμένα συμβόλαια με παραγωγούς ζαχαροτεύτλων στη γείτονα χώρα, τα EBITDA αναμένεται να ξεπεράσουν τα 35 εκατ. ευρώ και τα EBIT υπολογίζονται στα 31 εκατ. ευρώ.

«Συνολικά για τα έτη 2016 και 2017, οι θυγατρικές του ομίλου της ΕΒΖ στη Σερβία θα αποφέρουν κέρδη περισσότερα από 50 εκατ. ευρώ», επισήμαναν μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι επικεφαλής των SAJKASKA, Χρήστος Ρώσσιος, γεωπόνος και CRVENKA, Παντελής Μάνης, οικονομολόγος, γνωστοποιώντας ότι την προσεχή Δευτέρα θα υποβάλουν και επίσημα τις παραιτήσεις τους από τις συγκεκριμένες θέσεις στον πρόεδρο του ομίλου της ΕΒΖ, Αντώνη Χατζηδιαμαντή. 

Τα διοικητικά συμβούλια των σερβικών εταιριών CRVENKA και SAJKASKA θυγατρικών του Ομίλου ΕΒΖ, συνεδρίασαν χθες και ομόφωνα ενέκριναν και επικύρωσαν τα οικονομικά αποτελέσματα του έτους 2016 και τις προβλέψεις για το έτος 2017, τα οποία και εισηγούνται προς έγκριση στην τακτική γενική συνέλευση των εταιρειών, που ορίστηκε για τις 13 Ιουνίου του 2017.

Μεταξύ άλλων, οι δύο άντρες επισήμαναν πως όταν ανέλαβαν τη διοίκηση των εταιρειών στη Σερβία, οι εταιρίες αυτές προέρχονταν από δύο ζημιογόνες χρήσεις και υπήρχε πρόβλεψη να μην λειτουργήσει το ένα εκ των δύο εργοστασίων το 2016 όπως είχε συμβεί και το 2015. «Μάλιστα, υπήρχε σε εξέλιξη συζήτηση με τον τοπικό μας ανταγωνιστή στη Σερβία για την ενοικίαση του εργοστασίου της SAJKASKA έναντι 500.000 ευρώ ανά έτος - συζήτηση την οποία διακόψαμε και προχωρήσαμε στη λειτουργία και των δύο εργοστασίων», επισήμαναν χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο αυτό, οι δύο άντρες εξέφρασαν την πεποίθησή τους ότι με βάση τα προαναφερόμενα μεγέθη και σε απόλυτη συνεργασία με την γενική διεύθυνση των εταιρειών στη Σερβία και των διευθυντικών στελεχών των εργοστασίων, «ανταποκριθήκαμε απόλυτα στην εντολή που λάβαμε από την κυβέρνηση για την εξυγίανση της ΕΒΖ και των θυγατρικών της και παραδίδουμε τον Όμιλο στη νέα διοίκηση με θετικό οικονομικό πρόσημο και σαφώς αυξημένη υπεραξία».

Επιπλέον, υποβάλλοντας στην γενική συνέλευση τις παραιτήσεις τους από τα διοικητικά συμβούλια των θυγατρικών της ΕΒΖ στη Σερβία, για την αντικατάστασή τους, εύχονται «ολόψυχα» στον κ. Χατζηδιαμαντή, «η διοίκησή του να επιτύχει τα ίδια και ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, ώστε η συνέχιση της λειτουργίας του Ομίλου της ΕΒΖ να ενισχύσει την προσπάθεια που κάνει η ελληνική κυβέρνηση για την ανασυγκρότηση του πρωτογενούς τομέα και των μεταποιητικών βιομηχανιών του».

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

public_8.jpg
Νέες προσλήψεις στα Public: Ανοίγουν περισσότερες από 20 θέσεις εργασίας σε όλη την Ελλάδα
Πλήρους και μερικής απασχόλησης οι διαθέσιμες θέσεις σε καταστήματα και κεντρικές λειτουργίες – Δείτε ποιες ειδικότητες ζητούνται
Νέες προσλήψεις στα Public: Ανοίγουν περισσότερες από 20 θέσεις εργασίας σε όλη την Ελλάδα
social media
Έρευνα ΑΠΘ: Ποια πολιτικά posts «κερδίζουν» το Facebook και τι αποκαλύπτουν για την ελληνική κοινωνία
Από τα δικαστήρια και τις τράπεζες έως την οικογένεια, τη μετανάστευση και την εμπιστοσύνη στους θεσμούς – Τα ευρήματα των ερευνών που παρουσιάστηκαν...
Έρευνα ΑΠΘ: Ποια πολιτικά posts «κερδίζουν» το Facebook και τι αποκαλύπτουν για την ελληνική κοινωνία
Χριστούγεννα καιρός
Αλλάζει ο καιρός από το Σάββατο: Χιόνια και βροχές χαμηλά για την αλλαγή του χρόνου
Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιεί για κακοκαιρία με χαμηλές θερμοκρασίες και έντονα φαινόμενα σε όλη τη χώρα
Αλλάζει ο καιρός από το Σάββατο: Χιόνια και βροχές χαμηλά για την αλλαγή του χρόνου
παππας
Δημοσιογράφος κατά Παππά για ξυλοδαρμό: «Είμαι καλά, τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους»
Η επίθεση στο Στρασβούργο φέρνει τον ευρωβουλευτή εκτός ευρωομάδας ΣΥΡΙΖΑ και σε κίνδυνο διαγραφής
Δημοσιογράφος κατά Παππά για ξυλοδαρμό: «Είμαι καλά, τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους»