Thumbnail
Τι αναφέρει η διοίκηση

Πριν το Πάσχα θα καταβληθεί η πρώτη δόση του οικογενειακού επιδόματος, σύμφωνα με τη διοίκηση του ΟΓΑ, η οποία παρέχει διευκρινίσεις, με αφορμή διάφορα δημοσιεύματα και φήμες, σχετικά με την καταβολή της πρώτης δόσης του οικογενειακού επιδόματος.

Πιο αναλυτικά, η διοίκηση του ΟΓΑ επισημαίνει ότι «εδώ και τέσσερα χρόνια, το οικογενειακό επίδομα χορηγείται με την υποβολή της αίτησης Α21, μετά τη συμπλήρωση της φορολογικής δήλωσης, οπότε και ελέγχονται, μέσω του συστήματος του TAXIS NET, τα εισοδηματικά κριτήρια χορήγησής του, που προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία.

Όμως, όπως είναι γνωστό, η διαδικασία υποβολής φορολογικών δηλώσεων δεν έχει ξεκινήσει ακόμα και το σύστημα του taxis net παραμένει κλειστό.

Επειδή το οικογενειακό επίδομα αφορά σε περισσότερες από 740.000 οικογένειες που βρίσκονται κατά τεκμήριο σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, ο ΟΓΑ χορηγεί την 1η δόση με μορφή προκαταβολής με βάση τα εισοδήματα του προηγούμενου έτους.

Μάλιστα, για τον περιορισμό των ποσών που καταβάλλονται σε μη δικαιούχους, δόθηκε, ήδη από το 2016, ως προκαταβολή η πληρωμή του 50% της πρώτης δόσης των οικογενειακών επιδομάτων του Α' τριμήνου του 2016, που περιόρισε σημαντικά τα αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έρχεται «βαρύς» καύσωνας στην Αττική: Πάνω από 42°C τις επόμενες ημέρες

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/76

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΖΑΧΑΡΑΚΗ
Σοφία Ζαχαράκη: Χρηματοδότηση για λεωφορεία ειδικών σχολείων και αναβάθμιση φοιτητικών εστιών
Σοφία Ζαχαράκη: Δύο τομές για την παιδεία με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά ταμεία
Σοφία Ζαχαράκη: Χρηματοδότηση για λεωφορεία ειδικών σχολείων και αναβάθμιση φοιτητικών εστιών
paideias
Ανοιχτές θέσεις εκπαιδευτικών σε Ελληνόφωνα και Αγγλόφωνα τμήματα στην Κρήτη για το 2025-2026
Πρόσκληση εκπαιδευτικών για Ελληνόφωνα και Αγγλόφωνα Τμήματα στην Κρήτη
Ανοιχτές θέσεις εκπαιδευτικών σε Ελληνόφωνα και Αγγλόφωνα τμήματα στην Κρήτη για το 2025-2026
οπεκε
Νέοι διάλογοι-φωτιά για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: «Να γ@@θεί ο υπουργός και όλοι, κανονίστε τα»
Νέοι διάλογοι έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το μεγάλο φαγοπότι στον ΟΠΕΚΕΠΕ
Νέοι διάλογοι-φωτιά για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: «Να γ@@θεί ο υπουργός και όλοι, κανονίστε τα»