Ο καβουρμάς, μήκους 15,1 μέτρων και βάρους 298,3 κιλών, παρασκευάστηκε από τέσσερις επιχειρήσεις (δύο από τον Έβρο και δύο από την Ξάνθη), την περασμένη Τετάρτη, στο κλειστό "Φ. Αμοιρίδης" της Ξάνθης και πρόκειται να μοιραστεί στους επισκέπτες της έκθεσης, την ερχόμενη Κυριακή, οπότε και πέφτει η "αυλαία" της διοργάνωσης.
"Πρόκειται για ένα εξαιρετικό προϊόν όχι μόνο της Ξάνθης αλλά ολόκληρης της Θράκης", δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης, Στυλιανός Μωραΐτης, επισημαίνοντας ότι ο καβουρμάς είναι ένα προϊόν που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές σε όλο τον κόσμο.
Ήδη, την Πέμπτη, σε μια δράση στην οποία συμμετείχαν 11 εστιατόρια της Ξάνθης χρησιμοποιήθηκαν αντίστοιχα σε αριθμό μπαστούνια καβουρμά για την προετοιμασία 34 διαφορετικών συνταγών, που δοκίμασαν περίπου 2.000 άτομα. "Στόχος μας είναι η προώθηση αυτού του μοναδικού προϊόντος και η ανάδειξη των πολλαπλών τρόπων χρήσης του στη μαγειρική", σημείωσε ο κ. Μωραΐτης.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 3/9
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ