Thumbnail
Λονδίνο

Με ανακοίνωσή του το Ισλαμικό Κράτος αναλαμβάνει την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση και στο Λονδίνο (όπως έκανε για τις επιθέσεις σε Παρίσι, Νίκαια, Βερολίνο και Κωνσταντινούπολη), αναφέροντας πως το μακελειό έγινε από έναν "στρατιώτη του Ισλαμικού Κράτους"

Το Mεσημέρι Τετάρτης (22.03.2017), ακριβώς ένα χρόνο μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες, ένας ο δράστης έπεσε, αρχικά, με αυτοκίνητο πάνω σε πεζούς στη γέφυρα του Γουεστμίνστερ και στη συνέχεια επιχείρησε να εισβάλει στη βρετανική Βουλή. Σκότωσε με μαχαίρι έναν αστυνομικό, πριν δεχτεί πυροβολισμούς και πέσει νεκρός.

Από το βράδυ της Τετάρτης, η βρετανική αστυνομία ξεκίνησε επιχειρήσεις στο Μπέρμιγχαμ, προπύργιο των Βρετανών ισλαμιστών και πόλη όπου ένας από τους δράστες των επιθέσεων στις Βρυξέλλες και το Παρίσι, ο Μοχάμεντ Αμπρίνι, είχε διαμείνει εκεί πριν από τις επιθέσεις, στο Λονδίνο κι άλλες πόλεις. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει τουλάχιστον επτά συλλήψεις.

Στη Βουλή των Κοινοτήτων μίλησε το μεσημέρι της Πέμπτης η πρωθυπουργός της Βρετανίας, λίγες ώρες μετά το μακελειό της Τετάρτης στο βρετανικό Κοινοβούλιο που συγκλόνισε τη Βρετανία.

«Δεν πρόκειται να φοβηθούμε» ξεκαθάρισε  η Τερέζα Μέι, σημειώνοντας ότι η επίθεση στρέφεται κατά όλων των ελεύθερων ανθρώπων και αποτελεί μια πράξη τρομοκρατίας με στόχο να «φιμώσει τη δημοκρατία».

«Αυτή ήταν μια επίθεση απέναντι στους ελεύθερους ανθρώπους σε όλον τον κόσμο, στο βρετανικό λαό» υπογράμμισε η κα. Μέι και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει άμεσα κι άλλη τρομοκρατική επίθεση, επισημαίνοντας ότι το επίπεδο «συναγερμού» είναι υψηλό και δεν πρόκειται να αλλάξει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

«Δεν θα ηττηθούμε αυτό να είναι το μήνυμα από αυτό το κοινοβούλιο» συμπλήρωσε η Βρετανίδα πρωθυπουργός.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σπαζοκεφαλιά-γρίφος
Σπαζοκεφαλιά: Ποιο από τα 7 δοχεία γεμίζει πρώτο; Ένα τεστ για IQ πάνω από 129
Ανακαλύψτε την απάντηση σε αυτόν τον γρίφο και διαπιστώστε αν έχετε εξαιρετική αντίληψη και λογική σκέψη
Σπαζοκεφαλιά: Ποιο από τα 7 δοχεία γεμίζει πρώτο; Ένα τεστ για IQ πάνω από 129
robot
Κίνα εναντίον ΗΠΑ: Η μάχη για το "σώμα" της τεχνητής νοημοσύνης έχει ήδη νικητή
Η Αμερική επενδύει στην τεχνητή νοημοσύνη, αλλά η Κίνα προηγείται ήδη στην κούρσα των ανθρωπόμορφων ρομπότ — και διαμορφώνει τη βιομηχανία του...
Κίνα εναντίον ΗΠΑ: Η μάχη για το "σώμα" της τεχνητής νοημοσύνης έχει ήδη νικητή
mathites
42η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα: Έξι μετάλλια για την Ελλάδα με 2 αργυρά και 4 χάλκινα
Στη 42η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα, οι Έλληνες μαθητές κέρδισαν δύο αργυρά και τέσσερα χάλκινα μετάλλια
42η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα: Έξι μετάλλια για την Ελλάδα με 2 αργυρά και 4 χάλκινα