Thumbnail
Ένα καθημερινό εφιάλτη συνεχίζουν να βιώνουν οι κάτοικοι του νησιού, που πνίγεται ολοένα πιο βαθιά στα σκουπίδια. 

Οι περιοχές μάλιστα που βρίσκονται μακριά από την πόλη και που δεν καθαρίστηκαν ποτέ, ούτε όταν έγιναν αποσπασματικές προσπάθειες αποκομιδής, υποφέρουν πραγματικά. Τα σκουπίδια σχηματίζουν τεράστιους σωρούς που συχνά κλείνουν εισόδους οικιών. Αλλοι βρίσκονται πολύ κοντά σε σπίτια, με αποτέλεσμα η έντονη αποφορά να καθιστά κόλαση την καθημερινότητα. Εντομα και ποντίκια «γλεντούν» δίπλα από παράθυρα και πόρτες σπιτιών και μαγαζιών και, όσο η θερμοκρασία σταδιακά ανεβαίνει, καθώς μπαίνουμε σιγά-σιγά στην άνοιξη, η κατάσταση γίνεται εφιαλτική.

Ο φακός της ΗΜΕΡΑΣ βρέθηκε στην Αγριλιά, όπου άγνωστοι έσπρωξαν τα σκουπίδια από ένα μεγάλο σωρό και έκλεισαν κεντρικό δρόμο του χωριού, εμποδίζοντας τη διέλευση των οχημάτων και στις δύο κατευθύνσεις. Οι κάτοικοι δηλώνουν αγανακτισμένοι, καθώς είτε έτσι είτε αλλιώς, τρέμουν τη πιθανότητα ξεσπάσματος μολυσματικών ασθενειών. «Αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο, όποιος κι αν το έκανε αυτό», λέει ο κ. Δημήτρης Ζούγρας, κάτοικος της περιοχής. «Οσο ήταν χειμώνας, μάς έσωζε το κρύο αλλά τώρα που μπήκαμε στο Μάρτιο και ‘πιάσαν οι όστριες, το πράγμα δεν πάει άλλο, το ξέρετε καλύτερα από εμάς. Ολος ο δρόμος, σε όλο το χωριό είναι γεμάτος σωρούς με σκουπίδια. Είμαστε θαμώνες σε αυτό το καφενείο και έτσι όπως ερχόμαστε έτσι φεύγομε τροχάδην, από τη βρώμα», λέι ο κ. Ζούγρας.

Φίλοι και θαμώνες του καφενείου που βρίσκεται στο σημείο όπου ο δρόμος έχει κλείσει από τα σκουπίδια, διαμαρτύρονται έντονα, λέγοντας πως κινδυνεύουν τα παιδιά και τα εγγόνια τους. Αν και ζουν σε μια όμορφη εξοχή, δεν αφήνουν μικρά παιδιά να βγουν έξω να παίξουν, από φόβο μήπως το παιχνίδι ανάμεσα στους ρυπαρούς λόφους γίνει αφορμή να νοσήσουν σοβαρά. «Αυτοί που κάθονται σε υψηλές θέσεις, μάς κοροϊδεύουν; Δεν βλέπουν τι γίνεται γύρω μας; Κάποιος θα πρέπει να πει στο Δήμαρχο ότι έτσι, δεν βγαίνει ο Μάρτης. Να βρει μια λύση», συμπληρώνει.

Στον μπλοκαρισμένο δρόμο συγκεντρώνονται σιγά σιγά κάτοικοι, αγανακτισμένοι που όμως βλέπουν πως έχουν δεμένα τα χέρια τους. «Τα σκουπίδια είναι εδώ από τις αρχές Νοεμβρίου και έχουμε Μάρτη. Εγώ είμαι άρρωστος, έχω κάνει επέμβαση ανοιχτής καρδιάς και κινδυνεύω», λέει ο Σάββας Βυθούλκας, κάτοικος και αυτός της περιοχής και ιδιοκτήτης παρακείμενου καφενείου-μίνι μάρκετ. «Παίρνω τον πρόεδρο παίρνω σε γραφεία, κανείς δεν μου δίνει σημασία, κι έτσι κάλεσα εσάς να το προβάλλετε», λέει ο κ. Βυθούλκας.

Πηγή: imerazante.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πλανήτης Γη
«Ένας καλύτερος κόσμος αν...»
Σε ολόκληρη την ανθρώπινη ιστορία κανένα πολιτικό σύστημα, ούτε καμία κοινωνική μεταρρύθμιση ή επανάσταση δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν σταθερές...
«Ένας καλύτερος κόσμος αν...»
ΑΣΕΠ 3ΕΑ/2019: Αναμορφωμένοι πίνακες κατάταξης εκπαιδευτικών
Μαθητές με αναπηρίες: Μέχρι πότε θα υλοποιηθούν τα Προγράμματα Πρώιμης Παρέμβασης
Τι προβλέπει το σχέδιο της Εθνικής Στρατηγικής για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία 2024-2030 «Μια Ελλάδα με Όλους για Όλους» για τα παιδιά...
Μαθητές με αναπηρίες: Μέχρι πότε θα υλοποιηθούν τα Προγράμματα Πρώιμης Παρέμβασης