Thumbnail
Με εντάσεις

Ένταση επικράτησε σήμερα στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, κατά τη διάρκεια πλειστηριασμών, όταν μέλη του κινήματος "Δεν πληρώνω", της ΛΑΕ και του ΕΠΑΜ, ματαίωσαν δύο πλειστηριασμούς καταστημάτων.

Ακόμη, στο Ειρηνοδικείο παραβρέθηκε και η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, καθώς και ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Η ένταση ανέβηκε όταν αστυνομικοί προσπάθησαν να εμποδίσουν την είσοδο των διαμαρτρόμενων στην αίθουσα του Ειρηνοδικείου, όπου βρίσκονταν συμβολαιογράφοι.

Τελικά οι διαδηλωτές κατάφεραν να μπουν στην αίθουσα και ανάγκασαν τους συμβολαιογράφους να αποχωρήσουν, με αποτέλεσμα να ματαιωθούν οι δύο πλειστηριασμοί καταστημάτων.

Σήμερα στην Αττική ήταν προγραμματισμένοι 83 πλειστηριασμοί.

Θεσσαλονίκη

Παράλληλα, οι πλειστηριασμοί ματαιώθηκαν και στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης, μετά από παρέμβαση του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης.

Στον χώρο βρέθηκαν και μέλη της οργάνωσης του Αρτέμη Σώρρα.

"Ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης βρίσκεται στον αγώνα μήνες τώρα και δεν έχει επιτρέψει σε τράπεζες και κράτος να αρπάξουνε την λαϊκή περιουσία. Αν κάποιοι ήρθανε σήμερα εδώ για να προστατεύσουνε βιομηχανικούς χώρους και μάλιστα με πολύ συγκεκριμένους τρόπους που κοροϊδεύουνε τον λαό, εμείς είμαστε ενάντια σε αυτήν την πολιτική και το δείξαμε με τη στάση μας και τα συνθήματά μας μέσα στο Ειρηνοδικείο.

Είναι ξεκάθαρο ότι αρπάζουν τα ελάχιστα που έχουν απομείνει στον λαό, έτσι ώστε να του "σώσουν" το σπίτι με κάποια υποτιθέμενα χρεόγραφα που ήρθανε από τη Γη, από το φεγγάρι, από την Αφροδίτη και δεν ξέρω εγώ από πού αλλού. Ταυτόχρονα στο όνομα μιας εθνικιστικής και φασιστικής πολιτικής μιλάνε για την σωτηρία των σπιτιών των Ελλήνων πολιτών", τόνισε ο Ηλίας Σμήλιος μέλος του συντονισμού συλλογικοτήτων αναφερόμενος μεταξύ άλλων και στην παρουσία των μελών της οργάνωσης του Αρτέμη Σώρρα στο Ειρηνοδικείο της πόλης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 22/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ζαχαρακη
Το μήνυμα της Υπουργού παιδείας, Σοφίας Ζαχαράκη, για τον χαμό του Βεσυρόπουλου: "Απόστολε μας…"
Με μήνυμά της εξέφρασε τα ειλικρινή συλλυπητήριά της προς την οικογένεια, τους φίλους και τους συνεργάτες του
Το μήνυμα της Υπουργού παιδείας, Σοφίας Ζαχαράκη, για τον χαμό του Βεσυρόπουλου: "Απόστολε μας…"
δασκαλα
Εκκαθαρισμένοι Πίνακες ΕΕΠ-ΕΒΠ μετά τους διορισμούς 2025: Χρήσιμο εργαλείο για αναπληρωτές
Οι πίνακες αυτοί, αν και ανεπίσημοι, αποτελούν πολύτιμο εργαλείο για όσους επιθυμούν να εντοπίσουν τη θέση τους και να οργανώσουν καλύτερα τις...
Εκκαθαρισμένοι Πίνακες ΕΕΠ-ΕΒΠ μετά τους διορισμούς 2025: Χρήσιμο εργαλείο για αναπληρωτές