Thumbnail
Επίθεση σε δημοσιογράφους και μέλη ΜΚΟ εξαπέλυσε ο ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας ο οποίος τόνισε ότι «δεν υπάρχει καμία απεργία πείνας στο Ελληνικό», για να δικαιολογήσει την κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο φιλοξενίας.

Δήλωσε ότι: «οι λεγόμενοι απεργοί πείνας απαγόρευσαν την είσοδο των φορτηγών που φέρνουν το φαγητό. Οι ίδιοι που φωνάζουν ότι θέλουν γιατρούς εμπόδισαν διακομιδή ασθενούς στο Ασκληπιείο της Βούλας. Την ώρα που φωνάζαν να πάνε τα παιδιά στο σχολείο, το 1/3 πηγαίνει στο σχολείο και σιγά σιγά θα μπουν όλα».

Μιλώντας για τις αλληλέγγυες οργανώσεις είπε ότι παραβιάζουν τους νόμους του κράτους και υποστήριξε ότι αυτές υποκίνησαν τη σημερινή ένταση.Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι τα πράγματα στον χώρο είναι ήρεμα και ότι στα επεισόδια συμμετείχαν όχι πάνω από 30 άνθρωποι, ενώ παρατήρησε ότι «υπήρξε μια προσπάθεια άσκησης βίας, όχι από την πλευρά της αστυνομίας».

Αναφερόμενος στην απόφασή του να επισκεφθεί το Ελληνικό είπε πως η κίνησή του αυτή «σηματοδοτεί ότι πονάμε τους φιλοξενούμενούς μας. Προσπαθούμε με τις δυνάμεις που έχουμε να απαλύνουμε ό,τι μπορούμε να απαλύνουμε.  Προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε με πολλά λάθη, πολλές αδυναμίες και με πολλά καλά πράγματα που σε άλλες χώρες δεν είχαν (οι πρόφυγες). Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια χωρίς ιδεοληψίες. Θα τιμάμε την έννοια του πρόσφυγα και του μετανάστη εφόσον εφαρμόζονται οι νόμοι. Όποιος αισθάνεται καταπιεσμένος σε αυτήν τη δομή είναι ελεύθερος να φύγει».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

egkefalos
Με ποια καθημερινή συνήθεια θα μειώσετε τον κίνδυνο άνοιας, σύμφωνα με νευροψυχολόγο
Τα παιχνίδια γνώσεων μπορούν να βοηθήσουν, αλλά αυτή η συνήθεια είναι ακόμα πιο αποτελεσματική
Με ποια καθημερινή συνήθεια θα μειώσετε τον κίνδυνο άνοιας, σύμφωνα με νευροψυχολόγο