Thumbnail
Απεργία πείνας με τη μορφή της αποχής από το συσσίτιο ξεκίνησαν την Κυριακή οι 1.600 πρόσφυγες που βρίσκονται εδώ και μήνες εγκλωβισμένοι στις προσωρινές δομές φιλοξενίας στο Ελληνικό.

Δηλώνουν ότι στο εξής δεν θα επιτρέψουν στα οχήματα τροφοδοσίας να μπαίνουν στους χώρους για να μοιράσουν φαγητό και ζητούν να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσής τους με μετακίνηση των πιο ευάλωτων πληθυσμών σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα, εξασφάλιση εκπαίδευσης για τα μικρά παιδιά καθώς επίσης παροχή ζεστού νερού και ιατρικής περίθαλψης.

Υπενθυμίζεται ότι οι εγκαταστάσεις στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού άρχισαν να αξιοποιούνται για την προσωρινή φιλοξενία προσφύγων από το φθινόπωρο του 2015 όταν διογκώθηκε το κύμα των προσφύγων που έφθαναν στα νησιά και καθώς έπρεπε κάποιοι να μένουν στην Αθήνα πριν προωθηθούν στην Ειδομένη. Το μέτρο χαρακτηρίστηκε "προσωρινό", η μια παράταση ακολούθησε την άλλη και η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί φαίνεται να επιβεβαιώνει το ρητό για την σχέση μονιμότητας και προσωρινού...

Με βάση τα επίσημα στοιχεία καταγραφής του συντονιστικού, στους χώρους του πρώην αεροδρομίου μένουν 1.600 πρόσφυγες εκ των οποίων 711 στο άλλοτε κτήριο αφίξεων, 567 στο γήπεδο χόκεϊ και 322 στο γήπεδο μπέιζμπολ. Οι συνθήκες διαβίωσης στους συγκεκριμένους χώρους έχουν πολλές φορές γίνει αφορμές για διαμαρτυρίες είτε από τους ίδιους τους φιλοξενουμένους είτε από αλληλέγγυους.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα