Thumbnail

Τη βαθιά τους οδύνη για το νέο θάνατο, τον τρίτο κατά σειρά μέσα σε μία εβδομάδα, στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια της Λέσβου, εκφράζουν οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας, με ανακοίνωσή τους.

Η ανακοίνωση των Γιατρών του Κόσμου

Οι Γιατροί του Κόσμου εκφράζουν τη βαθιά τους οδύνη για το νέο θάνατο –τον τρίτο κατά σειρά – μέσα σε μία εβδομάδα στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια της Λέσβου. Υπενθυμίζουμε την πάγια θέση μας ότι η διαβίωση ανθρώπων σε αξιοπρεπείς και ασφαλείς συνθήκες είναι μείζον ζήτημα το οποίο τοποθετείται πέρα και πάνω από οποιαδήποτε ανάγκη για απαρέγκλιτη τήρηση της Συμφωνίας ΕΕ και Τουρκίας

Λίγα μόλις εικοσιτετράωρα από τους αδιευκρίνιστους θανάτους δύο ατόμων στο ΚΥΤ της Μόριας στη Λέσβο, ακόμα ένας δεκαοκτάχρονος, βρέθηκε σήμερα νεκρός ενώ ένας ακόμη διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Ως Γιατροί του Κόσμου – Ελλάδας (Médecins du Monde – Grèce) εκφράζουμε τη βαθιά μας οδύνη για το νέο θάνατο –τον τρίτο κατά σειρά – μέσα σε μία εβδομάδα στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια της Λέσβου.

Μολονότι τα ακριβή αιτία των θανάτων παραμένουν μέχρι στιγμής επισήμως αδιευκρίνιστα, εικάζεται ότι οφείλονται σε αναθυμιάσεις από θερμάστρα ή κάποιο άλλο αυτοσχέδιο μέσο θέρμανσης.

Ως η Οργάνωση που έχει αναλάβει την παροχή πρωτοβάθμιων Υπηρεσιών Υγείας εντός του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια της Λέσβου έχουμε από πολύ νωρίς δημόσια επισημάνει τους σοβαρούς κινδύνους για τη ζωή και την υγεία όσων παραμένουν στο Κέντρο της Μόριας εξαιτίας των άσχημων συνθηκών διαβίωσης.

Ως Γιατροί του Κόσμου υπενθυμίζουμε την πάγια θέση μας  ότι η διαβίωση ανθρώπων σε αξιοπρεπείς και ασφαλείς συνθήκες είναι μείζον ζήτημα το οποίο τοποθετείται πέρα και πάνω από οποιαδήποτε ανάγκη για απαρέγκλιτη τήρηση της Συμφωνίας ΕΕ και Τουρκίας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 7/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Παύλος Μαρινάκης
Παύλος Μαρινάκης: «Συνέπειες σε τρίτα επίπεδα είναι το κλειδί για να μπει τάξη στα ελληνικά πανεπιστήμια»

Η κυβέρνηση εξετάζει εκτενέστερες παρεμβάσεις στον χώρο της Παιδείας, εστιάζοντας στην πειθαρχική διαχείριση των

Παύλος Μαρινάκης: «Συνέπειες σε τρίτα επίπεδα είναι το κλειδί για να μπει τάξη στα ελληνικά πανεπιστήμια»
απολυση
Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας ξεσπά κατά του ΥΠΑΙΘΑ για τις απολύσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην Κεφαλονιά
Το ΥΠΑΙΘΑ απολύει εκπαιδευτικούς ενώ παραδέχεται χίλια κενά στα σχολεία
Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας ξεσπά κατά του ΥΠΑΙΘΑ για τις απολύσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην Κεφαλονιά
αιρβνβ
Θεσσαλονίκη: Αυτή είναι η 38χρονη που σκοτώθηκε από τη βόμβα στο airbnb- Στη δημοσιότητα τα στοιχεία (Φωτο)

Η έκρηξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα της 3ης Μαΐου 2025 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης έχει προκαλέσει σοκ και ανησυχία στην τοπική κοινωνία. Η...

Θεσσαλονίκη: Αυτή είναι η 38χρονη που σκοτώθηκε από τη βόμβα στο airbnb- Στη δημοσιότητα τα στοιχεία (Φωτο)