Πειθαρχικές ποινές που εξαντλούν την πειθαρχική δικαιοδοσία τόσο του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού όσο και του υπουργού Εθνικής Άμυνας επιβλήθηκαν στους στρατιώτες που ανήρτησαν φωτογραφία σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και φαίνονταν να σχηματίζουν με τα χέρια τους τον εθνικιστικό αλβανικό αετό.
Όπως ανακοινώθηκε, ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, λαμβάνοντας υπόψη το πόρισμα της ΕΔΕ που διενεργήθηκε αναφορικά με την υπόθεση επέβαλλε στους στρατιώτες πειθαρχικές ποινές, «εξαντλώντας την πειθαρχική του δικαιοδοσία».
Η απόφαση υποβλήθηκε στο ΓΕΕΘΑ και στο ΥΠΕΘΑ και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, αποφάσισε να επαυξήσει τις εν λόγω ποινές, στο ανώτατο όριο της πειθαρχικής του δικαιοδοσίας.
Οι συνολικές ποινές που δόθηκαν στους νεοσύλλεκτους είναι 50+10 ημέρες φυλακή για τον καθένα από τους επτά.
Οι 50 μέρες είναι από τον Α/ΓΕΣ και οι 10 από τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο.
Η ανακοίνωση καταλήγει πως συνεχίζεται η πλήρης διερεύνηση της υπόθεσης.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΣΟΚ στην Καλλιθέα: Καθηγήτρια Γυμνασίου συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών σε μαθητές
Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα
Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών
Alfavita Newsroom