Thumbnail
Ανακοίνωση του ΓΕΣ

Πειθαρχικές ποινές που εξαντλούν την πειθαρχική δικαιοδοσία τόσο του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού όσο και του υπουργού Εθνικής Άμυνας επιβλήθηκαν στους στρατιώτες που ανήρτησαν φωτογραφία σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και φαίνονταν να σχηματίζουν με τα χέρια τους τον εθνικιστικό αλβανικό αετό.

Όπως ανακοινώθηκε, ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, λαμβάνοντας υπόψη το πόρισμα της ΕΔΕ που διενεργήθηκε αναφορικά με την υπόθεση επέβαλλε στους στρατιώτες πειθαρχικές ποινές, «εξαντλώντας την πειθαρχική του δικαιοδοσία».

Η απόφαση υποβλήθηκε στο ΓΕΕΘΑ και στο ΥΠΕΘΑ και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, αποφάσισε να επαυξήσει τις εν λόγω ποινές, στο ανώτατο όριο της πειθαρχικής του δικαιοδοσίας. 

Οι συνολικές ποινές που δόθηκαν στους νεοσύλλεκτους είναι 50+10 ημέρες φυλακή για τον καθένα από τους επτά.

Οι 50 μέρες είναι από τον Α/ΓΕΣ και οι 10 από τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο.

Η ανακοίνωση καταλήγει πως συνεχίζεται η πλήρης διερεύνηση της υπόθεσης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΣΟΚ στην Καλλιθέα: Καθηγήτρια Γυμνασίου συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών σε μαθητές

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

νταντάδες της γειτονιάς
«Νταντάδες της Γειτονιάς»: Το νέο πρόγραμμα φροντίδας παιδιών επεκτείνεται πανελλαδικά
Πλατφόρμα εγγραφής ανοίγει στις 24 Απριλίου – Παππούδες και γιαγιάδες μπορούν να γίνουν επιμελητές με εκπαίδευση και ασφάλιση
«Νταντάδες της Γειτονιάς»: Το νέο πρόγραμμα φροντίδας παιδιών επεκτείνεται πανελλαδικά