Thumbnail
Ο καιρός

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στη Θράκη τις πρωινές ώρες και πρόσκαιρα στα ορεινά - ημιορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, ενώ παγετός θα εκδηλωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Ειδικότερα, στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και βόρεια με πιθανότητα ασθενών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς τοπικά μέχρι 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 13 βαθμούς κελσίου, ενώ στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά και τοπικές βροχές στα θαλάσσια - παραθαλάσσια τμήματα. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι σταδιακά θα περιοριστούν στα ανατολικά και θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί πρόσκαιρα βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 09 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις με χιόνι ή χιονόνερο στη Θράκη τις πρωινές ώρες και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα υπόλοιπα ορεινά. Τοπικές βροχές στις θαλάσσιες - παραθαλάσσιες περιοχές. Τα φαινόμενα σταδιακά από το απόγευμα θα σταματήσουν.

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 6 τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: από -04 (μείον 4) έως 08 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους η μεγίστη 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές στο Ιόνιο και τις παραθαλάσσιες περιοχές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Τα φαινόμενα σταδιακά από το απόγευμα θα σταματήσουν.

Ανεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στα νότια πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 02 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς. Τα φαινόμενα σταδιακά από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.

Ανεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά και νότια 6 πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 00 (μηδέν) έως 13 βαθμούς κελσίου. Στη Θεσσαλία κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές. Λίγα χιόνια στα ορεινά της Κρήτης.

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 08 έως 14 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις τοπικά αυξημένες.

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 09 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση για αύριο Σάββατο 21-01-2017

Καιρός: στα ανατολικά και τα νότια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών μέχρι το απόγευμα και λίγα χιόνια στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος.

Ανεμοι: στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασια: σε μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές. Παγετός κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Συναγερμός ΕΦΕΤ: Ανάκληση σε πασίγνωστη φέτας λόγω Λιστέριας

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σεροτονίνη
Σεροτονίνη: Η «ορμόνη της χαράς» που ρυθμίζει πολύ περισσότερα από τη διάθεσή μας
Από τον ύπνο και την πέψη μέχρι τη λίμπιντο – πώς επηρεάζει τον οργανισμό και πώς μπορούμε να την ενισχύσουμε
Σεροτονίνη: Η «ορμόνη της χαράς» που ρυθμίζει πολύ περισσότερα από τη διάθεσή μας
Ηλεκτρικά πατίνια
Τροχαίο με ηλεκτρικό πατίνι στον Ασπρόπυργο: «Να τα σπάσουν όλα τα πατίνια» ξεσπά η γιαγιά του μαθητή
Ασπρόπυργος - Ξεσπά η γιαγιά του 12χρονου: «Να τα σπάσουν όλα τα πατίνια, να μη τα δίνουν σε παιδιά»
Τροχαίο με ηλεκτρικό πατίνι στον Ασπρόπυργο: «Να τα σπάσουν όλα τα πατίνια» ξεσπά η γιαγιά του μαθητή
syntaxioyhoi_lefta1.jpg
Εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν χαράτσι 20% για συντάξεις – Αίτημα για επιστροφή στο 6,67%
Σφοδρές αντιδράσεις εκπαιδευτικών για τα ποσοστά εξαγοράς πλασματικών χρόνων στο Δημόσιο
Εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν χαράτσι 20% για συντάξεις – Αίτημα για επιστροφή στο 6,67%