Thumbnail
Έξω από το υπουργείο Εργασίας βρίσκονται οι εργαζόμενοι της ΠΟΕ – ΟΤΑ για να διαμαρτυρηθούν. Την ίδια ώρα από τις 11 το πρωί μέχρι το τέλος της βάρδιας οι εργαζόμενοι κάνουν στάση εργασίας.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ ζητά την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας για τους εργαζόμενους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου και ειδική συλλογική σύμβαση εργασίας για το μόνιμο προσωπικό. Επίσης ζητά νομοθετική ρύθμιση για τη συνέχιση καταβολής δεδουλευμένων των συμβασιούχων που εμπίπτουν σε πρόσφατη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Άλλα αιτήματα είναι η καταβολή του εφάπαξ στους συνταξιούχους δημοσίους υπαλλήλους του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, λήψη μέτρων για την αποτροπή των εργατικών ατυχημάτων και τέλος νομοθετική ρύθμιση που θα καλύπτει εργαζομένους που είχαν προσληφθεί από τους προσωρινούς πίνακες επιτυχόντων στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.

Ο πρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ Νίκος Τράκας, κατηγόρησε τόσο το υπουργείο Εργασίας όσο και το υπουργείο Εσωτερικών για αδιαφορία ασυνέπεια και μη τήρηση των δεσμεύσεών τους.

Οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν μια συμβολική κίνηση μπροστά από το υπουργείο Εργασίας με την τοποθέτηση ενός φέρετρου στο πεζοδρόμιο με αφορμή τα πολλά εργατικά ατυχήματα που έχουν προκληθεί το τελευταίο διάστημα. Μετά τη συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί πορεία στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης στη Βασιλίσσης Σοφίας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αυτή την ελληνική λέξη μόνο ένας στους δέκα την λέει και την γράφει σωστά

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/5

Ξεπεράστηκε κάθε όριο: Χιλιάδες παίρνουν online Proficiency σε 1 ημέρα ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα