Thumbnail
Θεσσαλονίκη

Το σχέδιό για το νέο φορέα συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον ΟΑΣΘ, παρουσίασε στο δημαρχείο Ευόσμου ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

Ο υπουργός ανακοίνωσε στους 14 δημάρχους του νομού αλλά και την εκπρόσωπο της Περιφέρειας, Βούλα Πατουλίδου ότι το 51% του νέου φορέα συγκοινωνιών θα ανήκει στο δημόσιο, ενώ το υπόλοιπο σε δημόσιους φορείς. Θετικές ήταν οι πρώτες αντιδράσεις απο τους δημάρχους ωστόσο εξέφρασαν και επιφυλάξεις σχετικά με την χρηματοδότηση και την βιωσιμότητα του νέου φορέα.

Μετά από 60 χρόνια από την ίδρυση του ΟΑΣΘ, φαίνεται πως αλλάζουν τα δεδομένα των μετακινήσεων στην Θεσσαλονίκη. Το σχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες του υπουργείου Μεταφορών περιλαμβάνει την δημιουργία νέου φορέα χωρίς την συμμετοχή ιδιωτών. Συγκεκριμένα το 51% θα ανήκει στο δημόσιο και το υπόλοιπο 49% στους δήμους και στην περιφέρεια.

Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών, στον νέο φορέα θα περιλαμβάνεται και η λειτουργία του μετρό που θα παραδοθεί το 2019. Ωστόσο ο στόλος των λεωφορείων αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Θεσσαλονίκη νωρίτερα αφού σύμφωνα με Ευρωπαϊκή Οδηγία, το μονοπώλιο στις αστικές συγκοινωνίες τελειώνει στο τέλος του 2017.

Οι δήμαρχοι εμφανίστηκαν θετικοί στην δημιουργία του νέου φορέα. Ζήτησαν όμως από τον υπουργό να μην χάσει κανένας εργαζόμενος του ΟΑΣΘ την δουλειά του αλλά και να μην αυξηθεί η τιμή του εισιτήριου.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

thrania-sxoleio-intime-4-768x480.jpg
Ποια σχολεία έμειναν χωρίς δασκάλους την σχολική χρονιά που μας πέρασε και γιατί; Τι φταίει και δεν βρέθηκαν εκπαιδευτικοί;
Όταν λέμε ότι «λείπουν δάσκαλοι», δεν εννοούμε απλώς ότι κάποια κελιά στους πίνακες του Υπουργείου είναι άδεια. Εννοούμε ότι σε μια τάξη στη Νάξο ένα...
Ποια σχολεία έμειναν χωρίς δασκάλους την σχολική χρονιά που μας πέρασε και γιατί; Τι φταίει και δεν βρέθηκαν εκπαιδευτικοί;
δασκαλος
Ποιος θυμάται τις "φαεινές" προτάσεις" για τους εκπαιδευτικούς: Πληρωμή των αναπληρωτών... με μόρια, αξιολόγηση στους μόνιμους ...από τους γονείς με sms!
Πικρές μνήμες από την ιστορία της εκπαίδευσης: Και διηγώντας τα να κλαις
Ποιος θυμάται τις "φαεινές" προτάσεις" για τους εκπαιδευτικούς: Πληρωμή των αναπληρωτών... με μόρια, αξιολόγηση στους μόνιμους ...από τους γονείς με sms!