Thumbnail
Είχε εργαστεί συστηματικά για την Ακρόπολη

Έφυγε από τη ζωή ο αρχαιολόγος Αλέξανδρος Μάντης, γνωστός για τη συστηματική εργασία του στην Ακρόπολη.

Ο Αλέξανδρος Μάντης γεννήθηκε το 1947 και σπούδασε κλασική αρχαιολογία στο Αρχαιολογικό τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από εκεί αποφοίτησε το 1975 και το 1983 έλαβε τον τίτλο του διδάκτορα με βαθμό άριστα. Το θέμα της διδακτορικής διατριβής του ήταν τα «Προβλήματα της εικονογραφίας των ιερειών και των ιερέων στην αρχαία ελληνική τέχνη». 

Στη συνέχεια δειύρυνε τον κύκλο των σπουδών του με έρευνες και υποτροφίες στο αρχαιολογικό Ινστιτούτο της Βόνης (1976- 1978, 1988-1989), στο Βρετανικό Μουσείο (1986) και στο αρχαιολογικό Ινστιτούτο του Βερολίνου (1979).

Παράλληλα, εργάστηκε κατά διαστήματα στην αρχαιολογική υπηρεσία, από το 1975- 1979 και από το 1979 ως μόνιμος μετά από διορισμό με εισαγωγικό διαγωνισμό στον οποίο αναδείχθηκε πρώτος.

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου, στις 14.30, στο ναό Αγίου Δημητρίου, στο Μπραχάμι.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

EKAV.jpg
Τραγωδία στη Ροδόπη: Φωτιά σε σπίτι στοίχισε τη ζωή σε 7χρονο – Διασωληνωμένοι πατέρας και 5χρονο παιδί
Τραγωδία στη Ροδόπη: Νεκρό 7χρονο παιδί από φωτιά στο σπίτι του - Στο νοσοκομείο το αδελφάκι του
Τραγωδία στη Ροδόπη: Φωτιά σε σπίτι στοίχισε τη ζωή σε 7χρονο – Διασωληνωμένοι πατέρας και 5χρονο παιδί
Μέλι
Μέλι στον καφέ ή στο τσάι; Το λάθος που κάνουν πολλοί και μπορεί να κοστίσει στην υγεία
Γιατί ο συνδυασμός με πολύ υψηλές θερμοκρασίες αλλοιώνει τις ιδιότητές του και τι πρέπει να προσέχουμε
Μέλι στον καφέ ή στο τσάι; Το λάθος που κάνουν πολλοί και μπορεί να κοστίσει στην υγεία