Thumbnail
Η φθίνουσα πορεία του εγχώριου κλάδου ποδηλάτων εξετάζεται σε πρόσφατη μελέτη της Infobank Hellastat Α.Ε. 

Σύμφωνα με εκπροσώπους των κατασκευαστικών εταιρειών, τα τελευταία χρόνια παρατηρείται στροφή στη ζήτηση των υπηρεσιών after sales service, καθώς η αύξηση της χρήσης του μέσου από τους ήδη υφιστάμενους ιδιοκτήτες προϋποθέτει τη διενέργεια των απαραίτητων δαπανών για τη σωστή συντήρηση και εύρυθμη λειτουργία του. Για το λόγο αυτό, οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων του κλάδου δίνουν περισσότερη έμφαση στις εργασίες επισκευών και στα αξεσουάρ και λιγότερο στις πωλήσεις νέων μοντέλων.

Επίσης, η εγχώρια παραγωγή ακολουθεί την προαναφερθείσα πορεία των συνολικών πωλήσεων. Οι ελληνικές κατασκευαστικές εταιρείες το 2015 παρήγαγαν 103.000 ποδήλατα, ποσότητα μειωμένη σε σχέση με το 2014 κατά 4,6% (περίπου 5.000 λιγότερα τεμάχια). Επομένως, η συμμετοχή της εγχώριας παραγωγής στη συνολική αγορά σε όρους όγκου το τελευταίο έτος βελτιώθηκε σε 56%, έναντι 41% πριν από 5 χρόνια.
Σύμφωνα με την κα Αντιγόνη Αμπελακιώτη, Customer Support Manager της Infobank Hellastat, «Προϋπόθεση για την ανοδική πορεία του κλάδου αποτελεί η βελτίωση των οικονομικών συνθηκών σε μόνιμη βάση, ώστε να τονωθεί η ψυχολογία των καταναλωτών και να καταστεί εκ νέου πιο ελκυστική η προοπτική απόκτησης ενός ποδηλάτου. Εξάλλου, ο κλάδος ενέχει περιθώρια μεγαλύτερης ανάπτυξης, καθώς, αν και ή χρήση του ποδηλάτου έχει αυξηθεί σημαντικά, εν τούτοις η διείσδυσή του είναι ακόμα χαμηλότερη σε σχέση με άλλες χώρες».
Χρηματοοικονομική ανάλυση του κλάδου.
Στη μελέτη της Infobank Hellastat αναλύονται οι οικονομικές καταστάσεις 9  επιχειρήσεων. Τα βασικά συμπεράσματα που προκύπτουν συνοψίζονται στα εξής:

§    Ο συνολικός Κύκλος Εργασιών το 2014 μειώθηκε κατά 9,3% σε σχέση με το 2013, στα €34,77 εκ.
§    Τα ΚΠΤΦΑ αυξήθηκαν κατά 6%, στα €3 εκ., ενώ τα προ φόρων αποτελέσματα διαμορφώθηκαν σε κέρδη €1,3 εκ., έναντι ζημιών €0,07 εκ. το 2013.
§    Το περιθώριο ΚΠΤΦΑ αυξήθηκε κατά 2 μονάδες, φτάνοντας στο 7,4%. Αντιθέτως, ο αντίστοιχος δείκτης των ΚΠΦ υποχώρησε περαιτέρω στο 0,3%,
§    Ο δείκτης των Ξένων ως προς τα Ίδια Κεφάλαια παρέμεινε χαμηλός στο 0,5 προς 1.
§    Τα υψηλά Αποθέματα διακινούνται διαχρονικά με αργούς ρυθμούς (9,5 περίπου μήνες).

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Όλγα Δάλλα - Ζωή Κωνσταντοπούλου
Βολές Δάλλα κατά Κωνσταντοπούλου: «Με έβγαλαν για να βάλουν τον Μπιμπίλα – Η κοινωνία δεν τρώει κουτόχορτο»
Η Όλγα Δάλλα, που κόπηκε από βουλευτής από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου για χάρη του Μπιμπίλα...επιστρέφει δριμύτερη
Βολές Δάλλα κατά Κωνσταντοπούλου: «Με έβγαλαν για να βάλουν τον Μπιμπίλα – Η κοινωνία δεν τρώει κουτόχορτο»
τεμπη
Τέμπη: Συγκλονιστικό ηχητικό από τη νύχτα του δυστυχήματος – «Κάντε κάτι, σας παρακαλώ»
Ηχητικό ντοκουμέντο αποκαλύπτει τις αγωνιώδεις εκκλήσεις για βοήθεια λίγα λεπτά μετά τη σύγκρουση των τρένων
Τέμπη: Συγκλονιστικό ηχητικό από τη νύχτα του δυστυχήματος – «Κάντε κάτι, σας παρακαλώ»
PAIDEIAS
Υπουργείο Παιδείας: Σε απευθείας μετάδοση η κλήρωση για τα Πειραματικά Σχολεία του 2025-2026
Απευθείας μετάδοση της κλήρωσης για την εισαγωγή μαθητών και μαθητριών σε Πειραματικά Σχολεία για το 2025-2026
Υπουργείο Παιδείας: Σε απευθείας μετάδοση η κλήρωση για τα Πειραματικά Σχολεία του 2025-2026