Thumbnail
Όποιος έχει περάσει από ελληνικό πανεπιστήμιο πιθανόν να έχει δει συγκρούσεις παρατάξεων μεταξύ τους. Δεν είναι απίθανο βέβαια να έχει γίνει μάρτυρας και συγκρούσεων μεταξύ μέλη της ίδιας παράταξης.

Φωτογραφία αρχείου*

Γράφει ο Ηλίας Αρκολάκης

Για όσους γνωρίζουν τα συνδικαλιστικά των φοιτητών, αυτό τα τελευταία χρόνια έχει συμβεί με διάφορες μορφές  κυρίως στην φοιτητική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Αυτές τις ώρες κυκλοφορεί στο διαδίκτυο βίντεο με επεισόδιο που έγινε μεταξύ μελών της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στη νομική σχολή του ΑΠΘ.

Πρακτικές νύχτας από ομοϊεδέατες καταγγέλει η ΔΑΠ - ΝΔΦΚ Θεσσαλονίκης με αφορμή επεισόδιο που έγινε χθες στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ με σπρωξιές, φωνές, απειλές και έντονα φραστικά επεισόδια μεταξύ της επίσημης ΔΑΠ και μιας ομάδας ανεξαρτήτων επίσης της ΔΑΠ σύμφωνα με την επίσημη καταγγελία. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε μετά το επεισόδιο η ΔΑΠ αναφέρει: ''Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ καταγγέλουμε τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο κτίριο της ΝΟΠΕ και συγκεκριμένα στον τρίτο όροφο, σήμερα στις 14/12/2016. Αναφερόμαστε στην εισβολή ομάδας 15 και πλέον ατόμων με επικεφαλής τον Σταμάτη Σταμέλο αυτοαποκαλούμενο ως «γραμματέα» της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Θεσσαλονίκης και Βελώνη Άρη «υπεύθυνο οργάνωσης» που «αναδείχθηκαν» μετά από παράνομες αντικαταστατικές και ακυρωθείσες από την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Ελλάδος «εκλογές».

Οι εν λόγω «κύριοι» και η παρέα τους προσπάθησαν με χρήση ΒΙΑΣ σωματικής και λεκτικής να καπηλευτούν αρχικά τον χώρο (τραπεζάκι) που μας έχει παραχωρηθεί δικαιωματικά από την κοσμητεία και κυρίως να ιδιοποιηθούν ΤΟ ΟΝΟΜΑ, ΤΗΝ ΑΞΙΑ, ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΟΡΑΜΑ της μιας και μοναδικής ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ολόκληρης της Θεσσαλονίκης!

Οι Εξωσχολικοί Τραμπούκοι που δηλώνουν και ΔΑΠ-ΝΔΦΚ (!!!!) χέρι - χέρι με την «ανεξάρτητη» παράταξη Φοιτ.Αν, ως άλλοι συνεργοί, ξεφτιλίζουν κάθε έννοια σοβαρότητας και δημοκρατίας ζητώντας από εμάς να φύγουμε από τον χώρο μας και την ίδια στιγμή από το Πανεπιστήμιο μας! Η ΠΑΡΑΚΜΗ ΣΑΣ δεν έχει τέλος. Δεν θα επιτρέψουμε πρακτικές νύχτας στο Πανεπιστήμιο Μας. Δεν θα επιτρέψουμε η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ να ακολουθεί εντολές 40αρηδων άεργων παραγόντων και κλειστών συστημάτων. Εμείς οι ΔΑΠΙΤΙΣΣΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΑΠΙΤΕΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι θα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο τις αξίες, τα ιδανικά, τις ιδέες και το όνομα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.'' 

Θυμίζουμε πως στην Θεσσαλονίκη ένα μεγάλο κομμάτι της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αναφερόταν στον Ανδρέα Παπαμιμίκο ο οποίος δεν ανήκει πια στη Νέα Δημοκρατία. Αυτό σίγουρα θα φουντώνει τις κόντρες μεταξύ των "επίσημων" δαπιτών και των ανεπίσημων την ώρα που και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει βάλει το χέρι του για την τροποποίηση των συσχετισμών στην φοιτητική παράταξη και την ΟΝΝΕΔ.

Δείτε το βίντεο του επεισοδίου...

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σπίτι
Έρχεται νέο επίδομα ενοικίου και πρόγραμμα ανακαίνισης κατοικιών
Τα μέτρα που θα ανακοινωθούν λειτουργούν ως «ανάχωμα» στις πιέσεις της αγοράς, χωρίς να δίνουν οριστική λύση στη στεγαστική κρίση
Έρχεται νέο επίδομα ενοικίου και πρόγραμμα ανακαίνισης κατοικιών
Μιχάλης Κατρίνης
Μιχάλης Κατρίνης: «Ο μικρός μου γιος οδηγούσε χωρίς δίπλωμα – Παράνομη η πράξη του»
Ο 16χρονος γιος του Κατρίνη οδηγούσε χωρίς δίπλωμα – «Αισθάνομαι συντριβή, αναλαμβάνω την ευθύνη» λέει ο βουλευτής
Μιχάλης Κατρίνης: «Ο μικρός μου γιος οδηγούσε χωρίς δίπλωμα – Παράνομη η πράξη του»