Thumbnail
Τεράστιο πρόβλημα με τα σκουπίδια

Σκουπίδια, αυγά, πορτοκάλια και ντομάτες πέταξαν στο Δημαρχείο της Ζακύνθου πολίτες και μαθητές που αντιδρούν στην ανυπόφορη κατάσταση με τα σκουπίδια στο νησί. Μάλιστα, «έχτισαν» και τις δυο εισόδους του.

Από το κτίριο αποχώρησαν οι εργαζόμενοι, ενώ παρέμειναν οι Αντιδήμαρχοι Πόλης, Κώστας Κόκλας, και Λαγανά, Αναστάσιος Μποτώνης.

Στις γειτονιές της πόλης έχουν δημιουργηθεί λόφοι απορριμμάτων με τρωκτικά, μύγες και κουνούπια, αποτελώντας κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

«Ήταν περίπου εβδομήντα με ενενήντα άτομα που, παρακινούμενα, διέπραξαν αυτές τις πράξεις» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Ζακύνθου, Παύλος Κολοκοτσάς, που εμμένει υπέρ της χρήσης του ΧΥΤΑ Σκοπού, για το διάστημα των επόμενων δύο, τριών μηνών, μέχρι να ξεκινήσουν όλες οι διαδικασίες για τη μεταβατική διαχείριση των απορριμμάτων.

«Αναμένουμε, το έγγραφο του Ελεγκτικού Συνεδρίου για να προβούμε στην προμήθεια των μηχανημάτων για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων, καθώς και το έγγραφο από την Αποκεντρωμένη Κρατική Διοίκηση για τη σχετική αδειοδότηση της μεσοπρόθεσμης λύσης» επεσήμανε ακόμη.

Την ίδια ώρα, ο Ιατρικός Σύλλογος Ζακύνθου, με ανακοίνωσή του, ζητά από τις τοπικές αρχές και την κεντρική εξουσία να βρουν άμεσα λύση, ενώ σύμφωνα με τον υπεύθυνο του Γραφείου Περιβαλλοντικής Υγείας, το Κέντρο Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), σε απάντηση του στο έγγραφο που έλαβε από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, αναφέρει ότι «πραγματικά η εκτεταμένη συγκέντρωση απορριμμάτων μπορεί να αποτελέσει πηγές ρύπανσης ή και μόλυνσης».

Πηγή βίντεο: Ionian Channel

Πηγή φωτο: imerazante.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα