Thumbnail
ΕΣΗΕΑ

Μήνυση στον Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης κατέθεσε η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ), ζητώντας την ποινική δίωξη και την άμεση ενεργοποίηση της αυτόφωρης διαδικασίας κατά των υπευθύνων του εκδοτικού συγκροτήματος του ΔΟΛ.

Η ΕΣΗΕΑ, σε ανακοίνωσή της, επισημαίνει προς πάσα κατεύθυνση ότι τα φύλλα του Σαββατοκύριακου του ΔΟΛ (ΤΑ ΝΕΑ, ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ) είναι προϊόντα εκβιαστικής τακτικής σε βάρος των εργαζομένων, οι οποίοι με τέσσερις μισθούς χρηματοδοτούν την έκδοση των εφημερίδων του συγκροτήματος.

Επίσης, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ και όλες οι Ενώσεις ενεργοποιούν τις αποφάσεις για απεργιακές κινητοποιήσεις, με προτάσεις συνελεύσεων, ως τη μόνη απάντηση στην εργοδοτική αυθαιρεσία.

Στην ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ αναφέρει «τα ψίχουλα που δίνει η εργοδοσία κάθε φορά παραμονές των κινητοποιήσεων των συνελεύσεων, εξυπηρετούν μόνο τα σχέδια της για να κερδίζει χρόνο και να έχει όμηρους συντάκτες, διοικητικούς και τεχνικούς». «Τέρμα στα επιχειρηματικά παιχνίδια σε βάρος συναδέλφων», καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.

Διαβάστε την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

Την ποινική δίωξη και την άμεση ενεργοποίηση της αυτόφωρης διαδικασίας κατά των υπευθύνων του ΔΟΛ Α.Ε., ζητεί με μήνυση στον Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ.

Είναι η πολλοστή φορά που η ιδιοκτησία αθετεί με τον πλέον προκλητικό τρόπο τις δεσμεύσεις της απέναντι στους εργαζόμενους.

Τα ψίχουλα που δίνει η εργοδοσία κάθε φορά παραμονές των κινητοποιήσεων ή των συνελεύσεων, εξυπηρετούν μόνο τα σχέδια της για να κερδίζει χρόνο και να έχει ομήρους συντάκτες, διοικητικούς και τεχνικούς.

Η ΕΣΗΕΑ οφείλει να επισημάνει προς πάσα κατεύθυνση και να ενημερώσει την κοινή γνώμη ότι τα φύλλα του Σαββατοκύριακου του ΔΟΛ (ΤΑ ΝΕΑ, ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ) είναι προϊόντα μιας τέτοιας εκβιαστικής τακτικήςσε βάρος των εργαζομένων, οι οποίοι με 4 μισθούς χρηματοδοτούν την έκδοση των εφημερίδων του συγκροτήματος.

Απέναντι στη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και την προάσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων, που είναι από την αρχή το πρώτο μέλημα των Ενώσεων, η εργοδοσία επέλεξε παρελκυστική τακτική σκοπίμως, θέλοντας να φορτώσει στις πλάτες των εργαζομένων την βιωσιμότητα της επιχείρησης, που η ίδια οδηγεί σε αδιέξοδο.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ και όλες οι Ενώσεις ενεργοποιούν τις αποφάσεις για απεργιακές κινητοποιήσεις, με προτάσεις των συνελεύσεων, ως τη μόνη απάντηση στην εργοδοτική αυθαιρεσία.

Τέρμα στα επιχειρηματικά παιχνίδια σε βάρος των συναδέλφων.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Πολύ σημαντική ανακοίνωση της Πειραιώς για όλους τους χρήστες- Τι πρέπει να κάνετε

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kinisi stous dromous
Ζούμε από τύχη! Πόσους έπιασε η Τροχαία με αλκοτέστ σε ένα μόνο βράδυ στις λεωφόρους Βουλιαγμένης και Ποσειδώνος
Νέος ΚΟΚ: «Ουρές» για αλκοτέστ σε παραλιακή & Βουλιαγμένης - Πόσους έπιασαν;
Ζούμε από τύχη! Πόσους έπιασε η Τροχαία με αλκοτέστ σε ένα μόνο βράδυ στις λεωφόρους Βουλιαγμένης και Ποσειδώνος
ΥΠΑΙΘΑ
Υπ. Παιδείας: Νέα εγκύκλιος για εκπαιδευτικούς - Οδηγίες για την ανάληψη υπηρεσίας και τη θερινή υπηρεσία
Ανάληψη υπηρεσίας μέσω gov.gr για εκπαιδευτικούς με άδειες, αποσπάσεις ή μεταθέσεις – Τι ισχύει για τη θερινή υπηρεσία
Υπ. Παιδείας: Νέα εγκύκλιος για εκπαιδευτικούς - Οδηγίες για την ανάληψη υπηρεσίας και τη θερινή υπηρεσία
Το Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ)
Αυτό είναι το κορυφαίο μεταπτυχιακό του ΕΚΠΑ στη Διοίκηση, Αναλυτική και Πληροφοριακά Συστήματα Επιχειρήσεων

Η φυσιογνωμία του προγράμματος σπουδών

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών

Αυτό είναι το κορυφαίο μεταπτυχιακό του ΕΚΠΑ στη Διοίκηση, Αναλυτική και Πληροφοριακά Συστήματα Επιχειρήσεων