Thumbnail
Την Πέμπτη ή την Παρασκευή θα ανακοινωθούν οι βάσεις για την τριτοβάθμια εκπαίδευση

Την Πέμπτη ή την Παρασκευή θα ανακοινωθούν οι βάσεις για την τριτοβάθμια εκπαίδευση δήλωσε η αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, ενώ διαβεβαίωσε πως το υπουργείο εργάζεται συστηματικά για να ανοίξουν κανονικά και χωρίς προβλήματα τα σχολεία.

Όπως υπογράμμισε μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ήδη τα βιβλία έχουν φθάσει στα σχολεία και δεν θα υπάρξουν φωτοτυπίες όπως άλλες χρονιές και οι πίνακες των αποσπάσεων έχουν προχωρήσει κανονικά. "Το μεγάλο στοίχημα είναι να ανοίξουν τα σχολεία χωρίς κενά" σημείωσε η αν. υπουργός. Σε ότι αφορά τις μετεγγραφές φοιτητών είπε ότι δεν θα γίνουν αλλαγές στο καθεστώς αλλά υπενθύμισε πως από πέρυσι διευρύνθηκαν τα κριτήρια, ενώ δημιούργηθηκε εξατομικεύμενο καθεστώς με ειδική επιτροπή.

Ερωτηθείσα για δηλώσεις που είχε κάνει σχετικά με τις καταλήψεις είπε ότι "εννοείται πως η κατάληψη δημοσίου κτηρίου είναι παράνομη πράξη" και σημείωσε πως το φαινόμενο είναι υπαρκτό από τη δεκαετία του '60 σε όλη την Ευρώπη. Συμπλήρωσε ότι δεν μπαίνει στη συζήτηση εάν είναι καλό ή κακό ενώ υπογράμμισε πως σε παράνομες πράξεις και ποινικά αδικήματα πρέπει να εφαρμόζεται ο νόμος. Συμπλήρωσε πως "παράνομος είναι και αυτός που κλέβει από πάγκο στη λαϊκή γιατί δεν έχει να φάει" διευκρίνιζοντας ότι τα ζητήματα πρέπει να αντιμετωπίζονται με βάση και τη σπουδαιότητά τους και με ευελίξία. Ξεκαθάρισε ότι με τις δηλώσεις της απαντούσε στη ΝΔ που έθετε θέμα τάξης και ασφάλειας στη χώρα λόγω καταλήψεων και την κατηγόρησε για καταστροφολογία και αντεθνική πολιτική.

"Επειδή υπάρχουν κάποιες καταλήψεις μπορεί να τεθεί θέμα τάξης και ασφάλειας στην χώρα ενώ στην περιοχή συμβαίνουν τέτοιας έκτασης δραματικά γεγονότα;" διερωτήθηκε. Είπε ότι ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ν Τόσκας χειρίστηκε άψογα το θέμα της κατάληψης του ΑΠΘ καθώς η κατάσταση μπορούσε να ξεφύγει αλλά τελικά δεν ξέφυγε." Τα θέματα δεν λύνονται με βία" πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ντόναλντ Τραμπ
Το Ιράν έλαβε το σχέδιο 15 σημείων των ΗΠΑ – Όσα προβλέπει για ειρήνη και πυρηνικό πρόγραμμα
Αμερικανική πρόταση για τερματισμό των εχθροπραξιών, άρση κυρώσεων και έλεγχο πυρηνικών στο τραπέζι
Το Ιράν έλαβε το σχέδιο 15 σημείων των ΗΠΑ – Όσα προβλέπει για ειρήνη και πυρηνικό πρόγραμμα
Υπουργείο Παιδείας ΥΠΑΙΘΑ
Υπουργείο Παιδείας: Αιτήσεις εκπαιδευτικών για πρόγραμμα Διεθνούς Απολυτηρίου (IB) στο Μουσικό Γυμνάσιο Βόλου
Οι αιτήσεις με τα δικαιολογητικά υποβάλλονται μέχρι και την Πέμπτη 26 Μαρτίου
Υπουργείο Παιδείας: Αιτήσεις εκπαιδευτικών για πρόγραμμα Διεθνούς Απολυτηρίου (IB) στο Μουσικό Γυμνάσιο Βόλου
Τα Στενά του Ορμούζ στο Ιράν
«Σκληρό παζάρι» από την Τεχεράνη: Οι όροι που “φρενάρουν” την εκεχειρία με τις ΗΠΑ
Βάσεις, κυρώσεις και Ορμούζ στο επίκεντρο – «Εκτός πραγματικότητας» λέει η Ουάσινγκτον
«Σκληρό παζάρι» από την Τεχεράνη: Οι όροι που “φρενάρουν” την εκεχειρία με τις ΗΠΑ