Ολυμπία Οδός:Αναβολή, την επόμενη εβδομάδα η παράδοση του τμήματος Κιάτο - Κόρινθος
Ολυμπία Οδός

Ολυμπία Οδός

Λίγες μέρες υπομονή θα κάνουν ακόμη οι οδηγοί αφού το τμήμα Κόρινθος Κιάτο της Ολυμπίας Οδού θα παραδοθεί με λίγες ημέρες καθυστέρηση.

Αρχικά είχε διαρεύσει ότι  θα άνοιγε την Παρασκευή 5 Αυγούστου, ωστόσο το τμήμα της Ολυμπίας Οδου θα παραδοθεί την επόμενη εβδομάδα, λόγω κάποιων τεχνικών λεπτομερειών που πρέπει να επιλυθούν.

Έχουν περάσει οκτώ χρόνια από τότε που έπεσαν οι υπογραφές της σύμβασης και οι οδηγοί συνεχίζουν να ταλαιπωρούνται και το κυριότερο να κινδυνεύουν σε έναν από τους χειρότερους δρόμους της χώρας. Η οδήγηση έχει γίνει επικίδυνο σπορ, κυρίως τη νύχτα και η ολοκλήρωση του έργου θα φέρει ανακούφιση, ταχύτητα και ασφάλεια σε όλους όσους μετακινούνται σε αυτές τις περιοχές. 

Το τμήμα που θα παραδοθεί δεν είναι και τεράστιο όμως είναι μία ανάσα, αφού θα δοθούν έτοιμα 20 χιλιόμετρα από τα 120 που είναι το σύνολο του έργου. Τα υπόλοιπα 100 χιλιόμετρα, από όσο γνωρίζουμε, θα παραδοθούν στο κοινό το Μάρτιο του 2017, άλλωστε σε αρκετά σημεία του το έργο τείνει προς ολοκλήρωση. 

Μαζί θα δοθούν στην κυκλοφορία και οι Σήραγγες Δερβενίου. Στην τελετή της παράδοσης θα δούμε την ηγεσία του Υπ.Υποδομών,της Περιφέρειας Πελοποννήσου, βουλευτές και πλήθος φορέων.

Το έργο της Ολυμπίας Οδού που χαρακτηρίζεται από μεγάλο βαθμό δυσκολίας και δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στην κατασκευή έχει πάρει πλέον τον δρόμο της ολοκλήρωσης και είναι ένα από τα έργα που θα αλλάξουν τον οδικό χάρτη της χώρας.

Κάποια αρχαιολογικά μετά το Ξυλόκαστρο σε μήκος 500 μέτρων, πονοκεφαλιάζουν Υπουργείο, κατασκευαστή και παραχωρησιούχο, κάποιες τελευταίες απαλλοτριώσεις (ιδιαίτερου χαρακτήρα) και οι εμπλοκές με το σιδηρόδρομο.

Η διαδρομή Κόρινθος-Κιάτο έχει 3 ανισόπεδους κόμβους, 7 άνω διαβάσεις, 19 κάτω διαβάσεις, 7 γέφυρες και θα απελευθερώσει το 1/6 των εργοταξιακών χώρων του υπό κατασκευή δρόμου. Το συγκεκριμένο τμήμα κατασκευάστηκε από την εταιρεία ΤΕΡΝΑ, μία από τις εταιρείες που συμμετέχουν στην κατασκευή και την παραχώρηση.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Τα Θέματα στα Αρχαία για τις Πανελλήνιες

Αυτά είναι τα Θέματα στα Μαθηματικά για τις Πανελλήνιες

Πανελλαδικές - έκθεση: Ντρέπονται (;) να πουν ονόματα «ΒΗΜΑ» και «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΟΡΙΩΝ ΓΙΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

ΜΟΝΟ ΜΕ  25 ευρώ το μήνα τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ κ.α. - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για ΑΣΕΠ, ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το νέο σεμινάριο που μοριοδοτεί

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ του GoLearn με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listenin (ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ) - ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΑΣΕΠ

σχετικά άρθρα

Πανελλήνιες: Παλαιότερα θέματα και λύσεις στη Φυσική
Πανελλήνιες 2021: Οι απαντήσεις στα θέματα των Αρχαίων Ελληνικών
Πανελλήνιες-πανελλαδικές 2021: Οι λύσεις στα θέματα των Αρχαίων Ελληνικών από τον Όμιλο Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης, ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ
Πανελλήνιες 2021: Οι απαντήσεις στα θέματα των Αρχαίων Ελληνικών
Φθιώτιδα: Στο εδώλιο ο 25χρονος που κατηγορείται για βιασμό 11χρονης
Ο 25χρονος συνελήφθη ύστερα από καταγγελία της οικογένειας και παραμένει κρατούμενος στο Αστυνομικό Μέγαρο, έχοντας ζητήσει προθεσμία για να...
Φθιώτιδα: Στο εδώλιο ο 25χρονος που κατηγορείται για βιασμό 11χρονης