Thumbnail
Ολυμπία Οδός

Ολυμπία Οδός

Λίγες μέρες υπομονή θα κάνουν ακόμη οι οδηγοί αφού το τμήμα Κόρινθος Κιάτο της Ολυμπίας Οδού θα παραδοθεί με λίγες ημέρες καθυστέρηση.

Αρχικά είχε διαρεύσει ότι  θα άνοιγε την Παρασκευή 5 Αυγούστου, ωστόσο το τμήμα της Ολυμπίας Οδου θα παραδοθεί την επόμενη εβδομάδα, λόγω κάποιων τεχνικών λεπτομερειών που πρέπει να επιλυθούν.

Έχουν περάσει οκτώ χρόνια από τότε που έπεσαν οι υπογραφές της σύμβασης και οι οδηγοί συνεχίζουν να ταλαιπωρούνται και το κυριότερο να κινδυνεύουν σε έναν από τους χειρότερους δρόμους της χώρας. Η οδήγηση έχει γίνει επικίδυνο σπορ, κυρίως τη νύχτα και η ολοκλήρωση του έργου θα φέρει ανακούφιση, ταχύτητα και ασφάλεια σε όλους όσους μετακινούνται σε αυτές τις περιοχές. 

Το τμήμα που θα παραδοθεί δεν είναι και τεράστιο όμως είναι μία ανάσα, αφού θα δοθούν έτοιμα 20 χιλιόμετρα από τα 120 που είναι το σύνολο του έργου. Τα υπόλοιπα 100 χιλιόμετρα, από όσο γνωρίζουμε, θα παραδοθούν στο κοινό το Μάρτιο του 2017, άλλωστε σε αρκετά σημεία του το έργο τείνει προς ολοκλήρωση. 

Μαζί θα δοθούν στην κυκλοφορία και οι Σήραγγες Δερβενίου. Στην τελετή της παράδοσης θα δούμε την ηγεσία του Υπ.Υποδομών,της Περιφέρειας Πελοποννήσου, βουλευτές και πλήθος φορέων.

Το έργο της Ολυμπίας Οδού που χαρακτηρίζεται από μεγάλο βαθμό δυσκολίας και δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στην κατασκευή έχει πάρει πλέον τον δρόμο της ολοκλήρωσης και είναι ένα από τα έργα που θα αλλάξουν τον οδικό χάρτη της χώρας.

Κάποια αρχαιολογικά μετά το Ξυλόκαστρο σε μήκος 500 μέτρων, πονοκεφαλιάζουν Υπουργείο, κατασκευαστή και παραχωρησιούχο, κάποιες τελευταίες απαλλοτριώσεις (ιδιαίτερου χαρακτήρα) και οι εμπλοκές με το σιδηρόδρομο.

Η διαδρομή Κόρινθος-Κιάτο έχει 3 ανισόπεδους κόμβους, 7 άνω διαβάσεις, 19 κάτω διαβάσεις, 7 γέφυρες και θα απελευθερώσει το 1/6 των εργοταξιακών χώρων του υπό κατασκευή δρόμου. Το συγκεκριμένο τμήμα κατασκευάστηκε από την εταιρεία ΤΕΡΝΑ, μία από τις εταιρείες που συμμετέχουν στην κατασκευή και την παραχώρηση.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΜΕΘ
Καταγγελία «βόμβα» για νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης: Eνημέρωσαν ασθενή ότι έχει καρκίνο έναν χρόνο μετά τη βιοψία
«Φοβάμαι ότι υπάρχουν κι άλλες βιοψίες, που ενδεχομένως δεν έχουν εκτιμηθεί»
Καταγγελία «βόμβα» για νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης: Eνημέρωσαν ασθενή ότι έχει καρκίνο έναν χρόνο μετά τη βιοψία
βια ανηλικων
ΟΛΜΕ: Σχετικά με το πρωτόγνωρο περιστατικό σε Γυμνάσιο της Αθήνας
Η ΟΛΜΕ είχε εγκαίρως προβλέψει και προειδοποιήσει  το υπουργείο Παιδείας για την έξαρση βίας, είχε καταθέσει υπόμνημα με συγκεκριμένες προτάσεις και...
ΟΛΜΕ: Σχετικά με το πρωτόγνωρο περιστατικό σε Γυμνάσιο της Αθήνας