Thumbnail
Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς

Σήμα για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, το Σάββατο 30 Ιουλίου, εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Έτσι, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις περιοχές:

Περιφέρεια Αττικής
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια)
Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου
Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες)
Περιφέρεια Κρήτης (Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Λασίθι)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Πίνακες εκπαιδευτικών: Οι καλύτερες ώρες για την αίτηση στο ΑΣΕΠ

«Δεν αντέχω άλλο»: Τα αθόρυβα σημάδια της εφηβικής απελπισίας με αφορμή το περιστατικό στην Ηλιούπολη

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ζαχαράκη
Σοφία Ζαχαράκη: «Οργή και απογοήτευση για τη μετατροπή μιας τραγωδίας με παιδιά σε θέαμα»
Η Σοφία Ζαχαράκη για την ενίσχυση των δομών ψυχοκοινωνικής στήριξης στα σχολεία
Σοφία Ζαχαράκη: «Οργή και απογοήτευση για τη μετατροπή μιας τραγωδίας με παιδιά σε θέαμα»
πατε
Κένυα: Σύλληψη του καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης, Δημήτρη Πατέλη, σε διαδήλωση
Αντιδράσεις για τη σύλληψη του Δημήτρη Πατέλη στην Κένυα: Καταγγελίες για πολιτική δίωξη και αστυνομική αυθαιρεσία
Κένυα: Σύλληψη του καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης, Δημήτρη Πατέλη, σε διαδήλωση