Thumbnail
Εμμανουήλ Καράλης

Πρωταθλητής Ευρώπης στο άλμα επί κοντώ αναδείχθηκε ο Εμμανουήλ Καραλής. Ο νεαρός με καλύτερο άλμα στα 5.45μ κατάκτησε το χρυσό μετάλλιο στο επί κοντώ στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος παίδων/κορασίδων που διεξάγεται στην Τιφλίδα.

Ο αθλητής του Βασίλη Μεγαλοοικονόμου επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί που είχε και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, αποδεικνύοντας ότι είναι ένας από τους κορυφαίους επικοντιστές στην Ευρώπη στις μικρές ηλικίες. Ο Καραλής χάρισε στην Ελλάδα το τρίτο χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση και το πέμπτο στο σύνολο. Ανήμερα των γενεθλίων του πήρε το καλύτερο δώρο και δεν αρκέστηκε μονάχα στο ότι αναδείχθηκε νικητής, καθώς μετά τα 5.45 μ. επέλεξε να υπερβεί και τα 5.56 μ. προκειμένου να βελτιώσει τη δική του κορυφαία επίδοση στον κόσμο (5.55 μ.). Το τρίτο του άλμα ήταν καλό, αλλά ο πήχης δεν έμεινε στους στηλοβάτες.

Ο Καραλής ολοκλήρωσε την παρουσία του στις διοργανώσεις των παίδων με δύο μετάλλια, αφού πέρυσι ήταν τρίτος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της ίδιας κατηγορίας. Ο 17χρονος ξεπέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 5.05 μ., 5.15 μ., 5.25 μ., 5.30 μ., 5.40 μ. και 5.45 μέτρα. Ο Γερμανός Λίτα Μπέρε έκανε ότι περνούσε από το χέρι για να σταματήσει την πορεία του Καραλή προς το χρυσό και κατάφερε να ολοκληρώσει τις προσπάθειές του στα 5.30 μ., όσο και το ατομικό του ρεκόρ και στη συνέχεια προσπάθησε να κάνει την υπέρβαση δοκιμάζοντας ανεπιτυχώς, μία φορά στα 5.40 μ. και δύο στα 5.45 μέτρα.

Το χάλκινο μετάλλιο κατάκτησε ο Σόντρε Γκουτόρμσεν (Νορβηγία) με 5.05 μ. και νέο ατομικό ρεκόρ. Οι τρεις πρώτοι του βάθρου ήταν οι μοναδικοί από τους 12 αθλητές του τελικού, που κατάφεραν να ξεπεράσουν τα 5 μέτρα.

Ο Εμμανουήλ Καραλής, όπως και οι Οδυσσέας Μουζενίδης και Παναγιώτης Μαντζουρογιάννης θα συνεχίσει τους αγώνες του στο Μπίντγκοζ, εκεί όπου θα γίνει το παγκόσμιο πρωτάθλημα Ε/Ν (19-24/7)

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί η ώρα έχει 60 λεπτά: Η αρχαία απόφαση που «ρυθμίζει» ακόμη τη ζωή μας

Υπ. Παιδείας: Καταβολή αποζημίωσης σε εκπαιδευτικό μετά από 14 χρόνια. Ο λόγος

Σχολεία: Πέντε μέρες χωρίς μαθήματα μετά το Πάσχα - Το πρόγραμμα

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Χ. Χοτζόγλου
Πάνω από ένας χρόνος σε αργία: Η υπόθεση της Χρύσας Χοτζόγλου ως δοκιμασία για τη δημοκρατία στο σχολείο
Όταν μια αργία ξεπερνά τον έναν χρόνο και απειλείται να επεκταθεί, παύει να λειτουργεί ως προσωρινό μέτρο διερεύνησης. Μετατρέπεται σε μια συνθήκη...
Πάνω από ένας χρόνος σε αργία: Η υπόθεση της Χρύσας Χοτζόγλου ως δοκιμασία για τη δημοκρατία στο σχολείο
βιβλία
Σε μπερδεύουν λέξεις που μοιάζουν; Πως να ξεχωρίσεις τη σωστή ορθογραφία
Μέσα από απλά παραδείγματα και πρακτικούς κανόνες, μπορεί κανείς να κατανοήσει πιο εύκολα αυτές τις διαφορές και να αποφεύγει τα συνηθισμένα λάθη.
Σε μπερδεύουν λέξεις που μοιάζουν; Πως να ξεχωρίσεις τη σωστή ορθογραφία