Thumbnail
Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιου

Με ένα “...όλα τα είχε η Μαριορή...”, απαντά ο Γιώργος Κιμούλης στη νέα ανεκδίηγητη ανάρτηση του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιου.

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιος απέκτησε νέο αντίπαλο. Τον Γιώργο Κιμούλη. Είναι που διακωμωδεί τον Αμβρόσιο ο Γιώργος Κιμούλης, στην παράσταση του «Πλούτου» του Αριστοφάνη που παρουσιάζει αυτό το καλοκαίρι. Και στις 19 Ιουλίου θα βρίσκεται στο Αίγιο ο θίασος, στα μέρη του Μητροπολίτη, δηλαδή. Ο Αμβρόσιος λοιπόν θέλει να ματαιώσει την παράσταση. «Διαπορούμε πώς και με ποια δικαιολογία η ΔΗ.ΚΕ.ΠΑ. θα φιλοξενήσει στην πόλη μας ένα τέτοιο θίασο. Το γνωρίζει, άραγε, ο φίλτατος Δήμαρχός μας κ. Αθαν. Παναγόπουλος; Το εγκρίνει; Οι παράγοντες της δημοτικής Αρχής θα επιτρέψουν να χλευάσουν τον Επίσκοπό σας» γράφει σε επιστολή του.

Ολόκληρη η επιστολή του Αμβρόσιου:

“Παράγοντες, οι οποίοι παρακολούθησαν την παράσταση αυτή, μας εγνωστοποίησαν τα εξής: Πρωταγωνιστές στο έργο αυτό ήσαν οι ηθοποιοί κ.κ. ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΠΕΖΟΣ και  ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ, γνωστοί για τα αριστερά τους φρονήματα.
Καθώς μας  επληροφόρησαν η βωμολοχία και το υβρεολόγιο, προσαρμοσμένο στην φθηνή εποχή που διανύουμε, ήταν τέτοιο που αλλοίμονο, εάν κάποιος γονηός είχε μαζί του εκεί και τα παιδιά του!
Επί πλέον ο αριστερός κ. ΚΙΜΟΥΛΗΣ σε ρόλο καθοδηγητή, σε εμβόλιμο κομμάτι της παράστασης, απευθυνόμενος στο κοινό και ειδικά στους νέους τους προέτρεπε να αντιδράσουν στην εργασία και στις κοινωνικές δομές, εξυβρίζοντας και υποτιμώντας κάθε θεσμό. Προχωρώντας μάλιστα σε κάποιο συμβολισμό θέλησε να καθοδηγήσει τις μάζες της νεολαίας σε δυναμικές αντιδράσεις (!!!) που παραπέμπουν σε .....άλλες εποχές! Κάποια στιγμή, βγάζοντας το κόκκινο φουλάρι από το λαιμό του, το παρέδωσε σε ένα νεαρό πρόσωπο του θιάσου, λέγοντας: ...στον όρκο που έχουμε κάνει από παληά και μας ενώνει..., υπονοώντας και παραπέμποντας στον εθνικό διχασμό.
Σε κάποια στιγμή  οι Πρωταγωνιστές κ. Κιμούλης κλπ. αναφέρθηκαν και στο ταπεινό πρόσωπό μου! Το πρόσωπό του Μητροπολίτου Καλαβρύτων λοιδωρήθηκε, με αφετηρία αυτά που έχω πει για τον ανεκδιήγητο και άθεο Υπουργό της α-Παιδείας κ. ΦΙΛΗ, ο οποίος, δυστυχώς, συνεχίζει να προκαλή το Δημόσιο αίσθημα. Προχθές στη Βουλή των Ελλήνων οι Μαθητές-Βουλευτές τον κόλλησαν στον τοίχο! Με την ευκαιρία μαζί με τον Επίσκοπό σας  εχλεύασαν και την Αγία Εκκλησία μας,  την Μητέρα και Τροφό του Έθνους μας!
Πληροφορούμαι, ότι αυτός ο  θίασος θα εμφανισθή και στην πόλη μας στις 19-7-2016 στο υπαίθριο θέατρο «Γεώργιος Παππάς».
Διαπορούμε πως και με ποια δικαιολογία η ΔΗ.ΚΕ.ΠΑ. θα φιλοξενήση στην πόλη μας ένα τέτοιο θίασο. Το γνωρίζει άραγε ο φίλτατος Δήμαρχός μας κ. Αθαν. Παναγόπουλος; Το εγκρίνει; Οι παράγοντες της Δημοτικής Αρχής θα επιτρέψουν να χλευάσουν  τον  Επίσκοπό σας; Αυτή θα είναι η αμοιβή μου για τα τριάκοντα και οκτώ έτη (38) μιας θυσιαστικής πορείας στον  ιστορικό αυτό τόπο μας;
  Διερωτώμαι επίσης θα είναι πολλοί οι Αιγιώτες και οι Αιγιώτισσες, που θα τρέξουν, και θα πληρώσουν ίσως και εισιτήριο, για να παρακολουθήσουν μια παράσταση, όπου σε κάποια ενδιάμεση παρεμβολή θα γελοιοποιείται το πρόσωπο του Μητροπολίτου των;”

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκαβ 5
Φθιώτιδα: «Είπαν ότι ευθύνη έχουν ο παππούς και η γιαγιά» - Τι είπε ο πατέρας του 6χρονου που καταπλακώθηκε από πόρτα σχολείου
Τι υποστήριξε ο πατέρας του παιδιού
Φθιώτιδα: «Είπαν ότι ευθύνη έχουν ο παππούς και η γιαγιά» - Τι είπε ο πατέρας του 6χρονου που καταπλακώθηκε από πόρτα σχολείου