Thumbnail
Αμβρόσιος

Νέο «κήρυγμα αγάπης» έκανε, σήμερα 6 Ιουνίου, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος μέσα από την ιστοσελίδα του (mkka.blogspot.gr). Αυτή τη φορά το θέμα του ήταν ο Υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

Γράφει, λοιπόν, αυτός ο "άγιος πατέρας": "Για τον κ. Νικόλαο Φίλη δεν έχουμε την καλύτερη ιδέα! Είναι αδίστακτος, υπερόπτης, κομπλεξικός, καταστροφικός, και γι’ αυτό και επικίνδυνος! Τώρα πιά είναι καί ....καταραμένος!  Ως εκ τούτου, λοιπόν, δεν μπορούμε να αντιληφθούμε πως τα Μέλη της Ακαδημίας Αθηνών, οι Πανεπιστημιακοί Καθηγηταί, γενικώς δε η πνευματική Ελίτ της Χώρας μας, επαναλαμβάνουμε, δεν μπορούμε να αντιληφθούμε πως όλοι αυτοί ανέχονται σαν Προϊστάμενό τους ένα πρόσωπο, το οποίο δεν έχει λάβει ανώτερη μόρφωση με σπουδές σε κάποια Πανεπιστημιακή Σχολή! Τόν θεωρούν άραγε κατάλληλον για το υψηλό πόστο; Δεν βλέπουν τήν καταστροφική πορεία της Παιδείας;"
Μετά από αυτές τις "ευχές" ο γνωστός μητροπολίτης παραθέτει για να "απολαύσουμε", όπως γράφει, ένα απάνθισμα "ξεφωνημάτων" του Νίκου Φίλη από τον ημερήσιο τύπο και ολοκληρώνει το παραλήρημά του με την παρουσία του παρακάτω γελοιογραφικού τύπου πτυχίου του Υπουργού Παιδείας:

Όσοι, βέβαια, παρακολουθούν τα κηρύγματα αλλά και τα γραπτά του Αμβρόσιου δεν εκπλήσσονται, καθώς ο Μητροπολίτης μας έχει συνηθίσει σε ανάλογες κατάρες.

Για παράδειγμα μιλώντας στους πιστούς το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής "έψελνε": «Να σαπίσει το χέρι του υπουργού Παιδείας αν υπογράψει διάταγμα για την κατάργηση του μαθήματος των Θρησκευτικών και να γίνει πέτρα, που θα τρυπήσει το στομάχι αυτών που θα φάνε κρέας».

Το Μάρτιο, με αφορμή το μήνυμα του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, είχαμε νέο ξέσπασμα του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιου. Με βαρείς χαρακτηρισμούς στο προσωπικό του ιστολόγιο, ο Αμβρόσιος έγραψε: "    Ο άνθρωπος δεν είναι μόνον ανιστόρητος! Φαίνεται, ότι είναι και… αγράμματος! Άρα ακατάλληλος, για να μη είπω επικίνδυνος, για τον τομέα της Παιδείας... Αγωνίζεται για να ξερριζώση τόσο την πρός τον Θεό πίστη, όσο και την εθνική συνείδηση από τις καρδιές της μαθητιώσης νεολαίας". Και συνέχισε ακάθεκτος: "Κύριε Υπουργέ, είσθε ανάξιος για τη θέση αυτή. Σας καλώ να παραιτηθήτε! Ξαναγυρίστε στη θέση σας ως Δημοσιογράφος στην εφημερίδα ΑΥΓΗ και απ” εκεί να πολεμάτε την Ορθοδοξία και την Ελλάδα"!


Στα 76 του χρόνια ο Αμβρόσιος, ο κατά κόσμον Αθανάσιος Λένης,  βρήκε την ευκαιρία να υμνήσει τη Χρυσή Αυγή και τα πρωτοπαλίκαρά της. Να τους νουθετήσει, ώστε να μπορέσουν να εξελιχθούν σε «γλυκιά ελπίδα για τον απελπισμένο πια πολίτη» και «ήρεμη δύναμη στο σαπισμένο πια πολιτικό σύστημα».Να ψέξει τον Μεσσηνίας Χρυσόστομο, που στηλίτευσε την εγκληματική δράση των νοσταλγών του χιτλερισμού.
 
Γνωστός με το παρατσούκλι «χωροφύλακας», ο Καλαβρύτων, πολύ καιρό πριν από την απενοχοποίηση της Χρυσής Αυγής, έκανε τα πάντα για να διατηρήσει τη φωνή της ζωντανή. Άλλωστε, όπως έχει αποκαλυφθεί, οφείλει τα πάντα ή σχεδόν τα πάντα στη θητεία του στη θρησκευτική υπηρεσία της χωροφυλακής, στη διάρκεια της δικτατορίας. Παρέμεινε στη θέση αυτή από το 1968 έως το 1976. Είναι κάτι που καταγράφει και στο βιογραφικό του, χωρίς όμως να προσδιορίζει χρονικά την περίοδο που ήταν «προϊστάμενος» της θρησκευτικής υπηρεσίας των χωροφυλάκων, υπηρεσία που σήμερα έχει μετονομαστεί σε Θρησκευτική Υπηρεσία της Αστυνομίας.

Το 1976 όταν ο Αμβρόσιος εκλέγεται τιτουλάριος μητροπολίτης Ταλαντίου και γίνεται αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, προκαλεί σάλο με τον χειροτονητήριο λόγο του όταν απευθυνόμενος σε αστυνομικούς που είχαν καταδικασθεί για βασανισμούς στα χρόνια της δικτατορίας  απευθύνει «θερμόν εν Κυρίω ασπασμόν προς όλους εκείνους τους αγαπητούς μου αξιωματικούς και οπλίτας της Ελληνικής Χωροφυλακής και Αστυνομίας Πόλεων οι οποίοι την στιγμήν ταύτην, συνεπεία οιουδήποτε ατυχούς συμβάντος εν τη ενασκήσει του υπηρεσιακού των καθήκοντος, εστερήθησαν των αγαθών της υγείας και της ελευθερίας».

Ο ίδιος τέλεσε και τη νεκρώσιμη ακολουθία του πραξικοπηματία και δολοφόνου Νίκου Ντερτιλή (ο Ντερτιλής καταδικάστηκε το 1975 σε εικοσαετή κάθειρξη για το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου και σε ισόβια κάθειρξη ως ένοχος ανθρωποκτονίας από πρόθεση του 20χρονου Μιχάλη Μυρογιάννη κατά την καταστολή της εξέγερσης του Πολυτεχνείου το Νοέμβριο του 1973) τον οποίο δεν δίστασε τον χαρακτηρίσει δημόσια ήρωα, σαν «τον Κολοκοτρώνη και τον Σωκράτη». Μάλιστα τον χαρακτήρισε και ως μάρτυρα της ελευθερίας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

naksos.jpg
Νάξος και μικρές Κυκλάδες φιγουράρουν σε διεθνή μέσα - Στις πρώτες θέσεις για αξέχαστες διακοπές
«Τα λευκά μάρμαρα, οι αρχαίοι ναοί και οι γιγαντιαίοι Κούροι είναι "μάρτυρες" της πλούσιας μακραίωνης ιστορίας του μυθικού νησιού»
Νάξος και μικρές Κυκλάδες φιγουράρουν σε διεθνή μέσα - Στις πρώτες θέσεις για αξέχαστες διακοπές
33-your-childs-teacher-happy-kids-classroom.jpg
Το μυστικό των ανθρώπων που είναι οι πιο ευτυχισμένοι στον κόσμο
Η Ελλάδα βρίσκεται φέτος στην 64η θέση, καθώς υποχώρησε κατά έξι θέσεις σε σχέση με το 2023 που είχε βρεθεί στην 58η θέση της λίστας
Το μυστικό των ανθρώπων που είναι οι πιο ευτυχισμένοι στον κόσμο