Thumbnail
Game of thrones

Γράφει ο Γιάννης Χιονιάς

Παρόλο που τις εντυπώσεις έκλεψε το επεισόδιο 2 της έκτης σεζόν του Game of Thrones όπου αναστήθηκε ο Τζον σνόου, το επεισόδιο 3 "Oathbreaker" αφήνει και αυτό το στίγμα του για πολλούς και διάφορος λόγους που θα εξηγήσουμε παρακάτω. Αρχικά σε αυτό το επεισόδιο "ξύνεται" ή θα λέγαμε πως απομυθοποιείται ένας σημαντικός χαρακτήρας του GOT που όμως μας άφησε νωρίς. Αλλά πολλά είπα ώς εδώ

Πίσω στο παρελθόν

Το επεισόδιο είναι στενά συνδεδεμένο με το παρελθόν καθώς βυθίζεται στην ιστορία του εντ Σταρκ και των παιδιών του (όλα πια, εκτός από τον Ρομπ, μέσα στη δράση) αλλακαι γιατί γίνεται επίσκεψη σε πρόσωπα που νομίζαμε πως δεν θα ξανα βλέπαμε. Ο Ντάνιελ Σάκχαϊμ σκηνοθετεί για πρώτη φορά «Game of Thrones» τον οποίο θα τον συναντήσουμε και στο επόμενο επεισόδιο.

ΠΡΟΣΟΧΗ SPOILERS - ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

Το επεισόδιο 3 μας ταξιδεύει εμάς και τον Μπραν Σταρκ στον πύργο της χαράς! Μέσω τον οραμάτων του στο παρελθόν ο Σταρκ συναντάει τον νεαρό τότε πατέρα του μαζί με τους συντρόφους του έξω από τον Πύργο της Χαράς για να σώσουν την αδερφή του Νέντ. Λυάννα. Θυμίζουμε πως μετά την επανάσταση του Ρόμπερτ, η Λυάννα φαίνεται να την έχει απαγάγει ο Ραίγκαρ Ταργκάρυεν.

Όπως έχετε ήδη δει, η θα δείτε, έξω από τον Πύργο βρίσκονται ο Σερ Άρθουρ Ντέυν, το Σπαθί του Πρωινού και ο τρομερός Σερ Γκέρολντ Χάιταουερ, ο Άρχοντας Επικεφαλής της Βασιλικής Φρουράς. Ο Άρθουρ ντέιν είναι ο δυνατότερος ξιφομάχος των Επτά Βασιλείων και για αυτό καταρνουν όντας δύο να αντιμετωπίσουν περισσότερο από ισάξια τους 6 αντιπάλους τους (Νέντ και συντρόφους).

Η αποδόμηση του μύθου 

Σας είπα πως ο μεγάλος χαμένος του επεισοδίου είναι ο Νεντ.Γιατί όμως; Οι μόνοι επιζήσαντες από την τρομερή αυτή μάχη ήταν ο Νεντ Σταρκ και ο Χάουλαντ Ρηντ, οι οποίοι κατάφεραν να σκοτώσουν τον Άρθουρ Ντέυν! Πως όμως; ο Χάουλαντ ρηντ τον μαχαίρωσε πισώπλατα  διαψεύδοντας έτσι τον θρύλο που είχε δημιουργηθεί γύρω από τη συγκεκριμένη μάχη, δηλαδή ότι ο Νέντ Στάρκ κατάφερε να τον σκοτώσει!

 

Ποιανού είναι ο Τζον Σνόου

Από τις πρώτες σεζόν και όσοι είχαν διαβάσει τα βιβλία έχουν αναπτύξει την εξής θεωρία.

Ο Τζόν Σνόου δεν είναι πραγματικός γιος του Νέντ Σταρκ αλλά ανιψιός του, δηλαδή γιος της Λυάννα και του Ράιγκαρ Ταργκάρυεν που είχαν διαφύγει στον Πύργο της Χαράς!

Όπως θα δείτε και στο βίντεο μετά την μονομαχία ακούγεται κλάμα μωρού από τον Πύργο στον οποίο κατευθύνεται ο Νεντ Στάρκ. Η θεωρία που έχει αναπτυχθεί, την οποία πριμοδοτεί το επεισόδιο, είναι πως ο Νεντ Σταρκ βρίσκει νεκρή την αδερφή του, και παίρνει το παιδί παρουσιάζοντας το ως "μπάσταρδο" δικό του! Ο Νέντ κρατάει μυστική την ταυτότητα του παιδιού καθώς υπάρχει τεράστιο μίσος του Ρόμπερτ προς τους Ταργκάρυεν

 

Δείτε το trailer του «Game of Thrones» #604 εδώ:

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 10/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 10/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανεπιστήμιο Κρήτης
Παν.Κρήτης: Λήγει η προθεσμία αιτήσεων για 16 μεταπτυχιακές-διδακτορικές υποτροφίες ποσού 416,66€ μηνιαίως
Αιτήσεις μέχρι και τη Δευτέρα 13η Μαΐου 2024
Παν.Κρήτης: Λήγει η προθεσμία αιτήσεων για 16 μεταπτυχιακές-διδακτορικές υποτροφίες ποσού 416,66€ μηνιαίως
ΕΚΠΑ
ΕΚΠΑ: Νέα ευρήματα για τις γλωσσικές δεξιότητες στον αυτισμό σε μελέτη ερευνητών του Εργαστηρίου Ψυχογλωσσολογίας και Νευρογλωσσολογίας
Τα ευρήματά τους έδειξαν ότι η συντακτική επεξεργασία των παιδιών με ΔΑΦ ακολουθεί τυπική και όχι αποκλίνουσα αναπτυξιακή πορεία.
ΕΚΠΑ: Νέα ευρήματα για τις γλωσσικές δεξιότητες στον αυτισμό σε μελέτη ερευνητών του Εργαστηρίου Ψυχογλωσσολογίας και Νευρογλωσσολογίας