Πολλές φορές η γλώσσα που χρησιμοποιείται για την προώθηση της ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό συμβάλλει στη δημιουργία μιας αρνητικής εικόνας. Μόνο όταν κάποιος αποδεχθεί πλήρως τον αυτισμό μπορεί να τον κατανοήσει και να ξεφύγει από την αρνητική αυτή εικόνα.
Στη συνέχεια παρουσιάζεται μια εικόνα που δείχνει τη γλώσσα που χρησιμοποιείται για την ευαισθητοποίηση και την αποδοχή του αυτισμού αντίστοιχα.
Στα αριστερά, στο μπλε πλαίσιο, παρουσιάζονται οι λέξεις που χρησιμοποιούνται στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό: συμπτώματα, επιδημία, παζλ, διαταραχή, θεραπεία, έλλειμμα, επιδημία, συμπτώματα, σύνδρομο, χωρίς ελπίδα, τραγωδία.
Στα δεξιά, στο πορτοκαλί πλαίσιο, παρουσιάζονται οι λέξεις που χρησιμοποιούνται από τα άτομα που αποδέχονται τον αυτισμό: αγάπη, σεβασμός, επικοινωνία, υποστήριξη, ταυτότητα, προτερήματα, ποικιλομορφία, δυνατότητες, μοναδικότητα, επίτευξη στόχων, κατανόηση.
Εσείς ποιες λέξεις χρησιμοποιείτε όταν μιλάτε για τα αυτιστικά άτομα;
Φώτης Παπαναστασίου
Ειδικός Παιδαγωγός
MSc Σχολική Ψυχολογία
Πηγή: eidikospaidagogos.gr
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Πότε θα βγουν οι πίνακες κατάταξης αναπληρωτών για προσλήψεις
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 17/8
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ