"Είναι σαν να την πέφτουν αναρχικοί σε μπάτσους το Δεκέμβρη του 2008 με μολότοφ"
"Δεν παίζει ρε, είσαι υπερβολικός, τις γνωστές στρακαστρούκες θα πετάνε όπως σε πολλές γειτονιές"
Αυτός ήταν ο διάλογος μου με φίλου πριν κάποια χρόνια που προσπαθούσα να του εξηγήσω τι παίζει την ημέρα της ανάστασης στο Νέο κόσμο στην Ανάληψη.
Το Μεγάλο Σάββατο του 2015, το τηλέφωνο μου χτυπάει, και ακούω μια φωνή: Ρε μα@@κα, εδώ γίνεται πόλεμος, δίκιο είχες".
Οι λέξεις αυτές δεν ξέρω αν αρκούν για να περιγράψουν αυτό που γίνεται κάθε χρόνο στο Νέο κόσμο την ημέρα της Ανάστασης.
Οι παρευρισκόμενοι ρίχνουν στον δρόμο ενισχυμένες βόμβες μολότοφ. Αυτές αποτελούνται από πλαστικά μπουκάλια βενζίνης, που έχουν ενσωματωμένα πάνω τους μεγάλους δυναμίτες, προκειμένου η έκρηξη να είναι κατά πολύ μεγαλύτερη.
Όλοι οι νεοκοσμίτες/σες βρίσκονται εκεί.
Από το "αστικό", τον παιδότοπο, τα σχολεία στην Ρουμπέση, τις καφετέριες στο μετρό και τον Άγιο Γεώργη έως το "Χελντράι", οι νέεοι και οι νέες κρατάνε ένα έθιμο εδώ και χρόνια. Εντυπωσιακό αλλά δεν μπορούμε να κρύψουμε βέβαια πως είναι και πολύ επικίνδυνο!
Δείτε παρακάτω βίντεο με το τι είχε συμβεί πέρσι για όποιον θέλει να πάει ΄φετος.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 3/9
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ