Thumbnail
Τι αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε

Την εγκληματική ολιγωρία του υπουργείου Υγείας να στελεχώσει τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας καταγγέλλει ο Ιατρικό Σύλλογος Αθηνών με ανακοίνωσή του, τονίζοντας παράλληλα ότι θα προσφύγει στη δικαοσύνη προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες προς τυχόν υπευθύνους.

"Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας είναι ηθικός αυτουργός για τις ζωές που χάνονται. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Π. Πολάκης καθυστέρησε την ολοκλήρωση του διαγωνισμού του ΚΕΕΛΠΝΟ, αλλοιώνοντας τα αποτελέσματα -όπως αποδείχθηκε από τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας- με αποτέλεσμα καθημερινά να κινδυνεύουν ασθενείς" σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, τονίζει πως "το υπουργείο Υγείας όχι μόνον δεν άνοιξε τις κλειστές κλίνες μέσα στον Απρίλιο, όπως είχε δεσμευθεί, αλλά τίναξε στον αέρα το σχετικό διαγωνισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ με αποτέλεσμα δεκάδες ασθενείς καθημερινά να βρίσκονται σε κίνδυνο. Ο ΙΣΑ θα ζητήσει να αποδοθούν όχι μόνο ηθικές, αλλά και άλλου είδους ευθύνες σε όσους έχουν οδηγήσει το Σύστημα Υγείας σε αυτή την κατάσταση".

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκαβ
Τραγικό! Βρέφος εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του σε συντριβάνι στην Καλλιθέα
Το περιστατικό σημειώθηκε στην πλατεία Δαβάκη - Ο πατέρας προσήχθη και εξετάζεται από τις Αρχές
Τραγικό! Βρέφος εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του σε συντριβάνι στην Καλλιθέα
Λεμόνια
Ο απλός, φυσικός τρόπος για να αντιμετωπίσετε λίπη, λεκέδες και μυρωδιές
Οι σπιτικές λύσεις καθαρισμού κερδίζουν συνεχώς έδαφος, καθώς βασίζονται σε απλά υλικά που υπάρχουν ήδη σε κάθε κουζίνα.
Ο απλός, φυσικός τρόπος για να αντιμετωπίσετε λίπη, λεκέδες και μυρωδιές