Thumbnail
Θανάσης Τσιριγώτης

Το ‘προσφυγικό’ όπως –άλλωστε- και όλα τα μεγάλα γεγονότα επιδέχεται πολλών ερμηνειών. Στην προκειμένη περίπτωση λειτουργεί όπως η περιφορά του επιταφίου. Ο καθένας λέει την επιθυμία του. Αίφνης η ακροδεξιά ρητορεία παλιάς και νέας κοπής ανακάλυψε το αμόλυντον του αίματος της φυλής μας και τον κίνδυνο της ισλαμοποίησης (!) από τους Αγιάννηδες που γυρεύουν ασφάλεια.

Τα νεοπαγή-προσωποπαγή ‘κεντρώα’ κόμματα βρήκαν θέμα για να ζητιανέψουν ψίχουλα ακριβώς όπως κάνει και ο σουλτανόπληκτος Ερντογάν, ο ΣΥΡΙΖΑ παραπαίει σαν τον Ιαβέρη ανάμεσα στον παλιό εαυτό του και τον σύγχρονο αστυνόμο, οι ΜΚΟ μυρίστηκαν χρήμα και ανθρώπινο κρέας και οι πρώην αριστεροί, επειδή θέλουν να σώσουν την ψυχή τους και όχι τον κόσμο, τρέχουν urbi et orbi για να μαζέψουν σκηνές, ρούχα και τρόφιμα.

  Ακόμα και αυτή η πανούργα ιστορία μοιάζει να περιγελά τα παιδιά της. Για πρώτη φορά- εξ όσων γνωρίζω- στην παγκόσμια ιστορία τα θύματα θέλουν να πάνε στις χώρες των θυτών. Οι Σύριοι πρόσφυγες διαδηλώνουν φωνάζοντας το όνομα της Μέρκελ· σα να λέμε πως το Απρίλιο του 1941 στην χώρα μας ο λαός διαδήλωνε για να πάει στην Γερμανία φωνάζοντας ‘Αδόλφος’. Φρικτό άκουσμα. Φρικτότερο το θέαμα.

  Τι αποδείχνουν όμως όλες οι πλευρές αυτού του πλανητικού  γεγονότος; Για να μην χαθούμε στους λαβυρίνθους του έρποντος φασισμού των γουρουνοκεφαλών (ο καθένας και τα όπλα του) και του αδιέξοδου τολστοϊκού φιλανθρωπισμού. Ο τελευταίος είναι καλός όταν είναι συμπληρωματικό και όχι αποκλειστικό όπλο.

  Η μήτρα των επεμβάσεων γεννάει τους πρόσφυγες. Χτες οι Μιλόσεβιτς-Καντάφι-Χουσεΐν δεν θέλησαν να ενταχθούν στην ιμπεριαλιστική τάξη πραγμάτων· σήμερα ο αστός εθνικιστής Χ. Άσαντ το ίδιο. Και οι ιμπεριαλιστικές χώρες για οικονομικούς και ‘γεωπολιτικούς’ λόγους εξαπολύουν το μεσανατολικό πόλεμο. Τζουτζές των βασιλιάδων ο ISIS, μεσαιωνική ‘απάντηση’ στον ιμπεριαλισμό.

  Ταυτόχρονα είναι απορίας άξιο ότι η ηγεσία του ΚΚΕ ανακάλυψε και εφεύρε στην θέση του ιμπεριαλισμού (κλείνουν φέτος 100 χρόνια από τότε που ο αρχιμηχανικός της Οκτωβριανής Επανάστασης έγραψε το ομώνυμο βιβλίο) τους επιχειρηματικούς ομίλους και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ βλέπει στο πρόσωπο του ΝΑΤΟ και της Frontex την ασφάλεια της περιοχής. Δεν έχει τέλος αυτός ο κατήφορος. Τρίζουν τα κόκκαλα των κομμουνιστών στα βουνά της πατρίδας μας από αυτή την πολιτική κατάντια.

  Η υποχώρηση των εθνικοαπελευθερωτικών κινημάτων και της αριστεράς σε διεθνές επίπεδο και η συνακόλουθη τακτική ήττα της γεννάει παράδοση, αφοπλισμό και... τρεχάλα. Αντί να υπάρξει ένα ρωμαλέο κίνημα στην Μ. Ανατολή, η γη που γέννησε αντάρτες, γεννά προσφυγικά ‘πατείς με, πατώ σε’. Όμως οι σοβαροί και αριστεροί οφείλουν σαν τον Κάτωνα τον Τιμητή στην αρχαία Ρώμη να λένε: οι Καρχηδόνα (επεμβασίες) πρέπει να καταστραφεί.

  Ο φιλανθρωπισμός είναι ασπιρίνη στον καρκίνο. Οι δομές και το άπλωμα του χεριού είναι αναγκαίο αλλά δεν φτάνει. Κανείς δεν πρέπει να κοιμάται ήσυχος όσο ένα παιδί τουρτουρίζει από το κρύο, πεινάει ή πνίγεται στη θάλασσα. Αλλά και κανείς δεν πρέπει να νομίζει πως το πράγμα τελειώνει στη φιλανθρωπία. Όσο το φίδι γεννάει... χρειάζεται επομένως ένα πλατύ αντιιμπεριαλιστικό κίνημα που να ρίξει ανάσκελα τους πολεμοκάπηλους χρυσωρύχους.

  Ορισμένοι υποστηρίζουν, άσκεφτα, το σύνθημα  ‘ανοιχτά σύνορα’ και ταυτόχρονα εγκαλούν την κυβέρνηση γιατί δεν παίρνει μέτρα διάσωσης στα σύνορα μας. Όμως  άλλο πράγμα η ελεύθερη  και ασφαλής ανθρώπινη διέλευση, δομές και έγγραφα και άλλο πράγμα τα μη σύνορα, που σημαίνουν, εδώ και αλλού, πόλεμο. Άλλωστε φρόντισαν οι κυρίαρχοι του κόσμου για τις τέσσερις ελευθερίες του Μάαστριχτ (κεφάλαιο, εμπορεύματα, υπηρεσίες, άνθρωποι).

  Σε κάθε περίπτωση το καθήκον μας, ναι το καθήκον μας είναι διπλό.

Ανοιχτό χέρι στους κατατρεγμένους.

Σφιχτή γροθιά στους σφαγείς.

Και ο νοών νοείτω.

 

Θανάσης Τσιριγώτης, στέλεχος του Μ-Λ ΚΚΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kleista sxoleia proaulio
Λαμία: Στο νοσοκομείο μαθητής- Tραυματίστηκε όταν επιχείρησε να πηδήξει τα κάγκελα σχολείου
Δύο πυροσβεστικά οχήματα και ισάριθμα ασθενοφόρα έφτασαν στο σημείο, καθώς και περιπολικά της αστυνομίας, με τους διασώστες να κόβουν τελικά μέρος...
Λαμία: Στο νοσοκομείο μαθητής- Tραυματίστηκε όταν επιχείρησε να πηδήξει τα κάγκελα σχολείου