Thumbnail
Δημοσιογράφων του "ΣΚΑΪ"

Με μια μακροσκελή ανακοίνωση το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ κοινοποίησε το σκεπτικό της διαγραφής των δημοσιογράφων του τηλεοπτικού σταθμού "ΣΚΑΪ", Σταμάτη Μαλέλη, Άρη Πορτοσάλτε και Νίκου Κονιτόπουλου, από τα μητρώα της Ένωσης.

Στο κείμενο περιλαμβάνονται και καταγγελίες πολιτών, τις οποίες επέλεξε να παραθέσει το Πειθαρχικό συμβούλιο, ως ένα μόνο “δείγμα” των 300 και πλέον καταγγελιών που είχαν υποβληθεί στην ΕΣΗΕΑ που αναφέρονται στην επίμαχη εβδομάδα πριν το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015.

Μερικές από αυτές ακολουθούν παρακάτω:

Ιωάννης Τοκάνης:

«Από το πρωί 04.07.15 ο Σκάι έχει καλεσμένους που υποστηρίζουν μόνο το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα. Αναφέρουν πως σήμερα υπάρχουν ελλείψεις στα τρόφιμα και στα είδη πρώτης ανάγκης και πως τις επόμενες μέρες το όριο ανάληψης θα μειώνεται συνεχώς, ενώ σύντομα το εθνικό νόμισμα θα είναι η δραχμή.
Παράλληλα, κινδυνολογούν δίχως προηγούμενο διχάζοντας τον κόσμο και κατευθύνοντας την ενημέρωση ολοσκερώς προς υποθετικές καταστροφικές συνέπειες, αν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι το όχι…
Ως απόφοιτος της σχολής Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, βλέπω πως ακόμα και ο Chomsky τέτοια προπαγάνδα δεν την περίμενε από την τηλεόραση με τόσο προφανή τρόπο. Αν αυτή είναι η ενημέρωση που θέλετε να έχει ο κόσμος, και πιστεύετε πως αυτοί οι δημοσιογράφοι κινούνται με βάση τον Κώδικα Δεοντολογίας, τότε ο κώδικας είναι προβληματικός (που δεν είναι) είτε ΕΣΕΙΣ δεν θέλετε να κάνετε τίποτα. Ελπίζω σύντομα να υπάρξουν αποτελέσματα…».

Ανδρέας Ζέης:

«Τρομοκράτηση και καταπάτηση του εκλογικού νόμου από το κανάλι Σκάι.
Σήμερα 04.07.15 ο Τ/Σ Σκάι εκπέμπει από το πρωί προπαγανδιστικά μηνύματα και τρομοκρατεί ασύστολα το τηλεοπτικό κοινό, θέτοντας θέματα εθνικής άμυνας και κυριαρχίας επί του ελληνικού εδάφους με νησιά που καταλαμβάνονται από τους τούρκους αλλά και έναρξη εμφυλίου πολέμου.
Τρομοκρατούν τον κόσμο με την ρευστότητα των τραπεζών και διαβεβαιώνουν ότι σε λίγες μέρες θα έχουμε δραχμή, ενώ κάνουν ρεπορτάζ για ελλείψεις σε είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα κλπ). Ενώ εκπέμπει χωρίς το λογότυπο του σταθμού όπως επιβάλλεται».Γεώργιος Λυμπερόπουλος:
«Μονόπλευρη παρουσίαση, διαστρέβλωση της αλήθειας και τρομοκράτηση από τον Τ/Σ Σκάι. Από το πρωί της 04.07.15 … αναφέρουν πως σήμερα υπάρχουν ελλείψεις στα τρόφιμα και σε είδη πρώτης ανάγκης και πως τις επόμενες μέρες, το όριο ανάληψης θα μειώνεται συνεχώς, ενώ σύντομα το εθνικό νόμισμα θα είναι η δραχμή. Καταστροφολούν συνεχώς και περιγράφουν σενάρια όπου η Τουρκία θα αγοράσει τα νησιά, η Τουρκία θα βρει ευκαιρία να καταλάβει στρατιωτικά τη Ρόδο κ.τ.λ. Έφτασαν στο σημείο να προβλέπουν εμφύλιο, με τον καλεσμένο Α. Σφακιανάκη να λέει πως ο μόνος λόγος που δεν έχει ξεκινήσει εμφύλιος είναι επειδή δεν έχουμε όπλα. Τρομοκράτηση και διασπορά ψευδών ειδήσεων είναι μια πρόχειρη περιγραφή που μπορώ να κάνω για αυτά που προβάλουν ως ενημέρωση».

Αλέξιος Παπαζήσιμος:

«Για το κανάλι Σκάι: Παρουσίαση μονόπλευρων απόψεων, τρομοκράτηση και εκφοβισμός πολιτών.
Είναι προφανές το ότι βιώνουμε ένα απίστευτο κλίμα προπαγάνδας, τρομοκρατίας, εκφοβισμού και απειλών, που ξεκινούν από την έλλειψη σε τρόφιμα, έως την εισβολή της Τουρκίας ή την πώληση νησιών μας σε αυτούς. Η προσβολή είναι απίστευτη για τον απλό σκεπτόμενο άνθρωπο που ξεπερνά τα όρια ανοχής, ακόμη και του πιο μετριοπαθούς. Πρέπει επιτέλους να γίνει μια παρέμβαση…».

Ελένη Κατσένη:

«Από χθες τα μεσάνυχτα βάσει νόμου, έπρεπε να έχουν διακοπεί όλες οι πολιτικές εκπομπές. Ο Σκάι για να αποφύγει τις κυρώσεις έχει αφαιρέσει το λογότυπό του από την οθόνη. Χιλιάδες πολίτες καλούν στον σταθμό και δεν απαντάει κανείς ή σε αστυνομικά τμήματα όπου τους λένε να κάνουν μήνυση στο ΕΣΡ τη Δευτέρα παρουσία δικηγόρου.
Κάτι πρέπει να γίνει άμεσα!!
Η προπαγάνδα τους σηκώνει εισαγγελέα!!!!
Συνεχίζουν εκπομπές τρομοκρατίας!
Καταγγελία του Σκάι για παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας (α 48 του π.δ. 351/2003: «Κατά την ημέρα διενέργειας των βουλευτικών εκλογών, των ευρωεκλογών ή των δημοψηφισμάτων, καθώς και την παραμονή αυτής απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις και οποιαδήποτε άλλη προεκλογική δραστηριότητα, όπως πραγματοποίηση ομιλιών, ανάρτηση και διανομή αφισών και εντύπων, μετάδοση εκπομπών και μηνυμάτων προεκλογικού περιεχομένου»)».

Αικατερίνη Ράμμου:

«Τρομοκράτηση και μη αντικειμενική παρουσίαση κοινωνικοεθνικών ζητημάτων από το ραδιοτηλεοπτικό σταθμό Σκάι.
…Ενώ απαγορεύεται δια νόμου η οποιαδήποτε προβολή της μιας ή της άλλης πλευράς μια μέρα πριν το δημοψήφισμα, ξεδιάντροπα οι παρουσιαστές του Σκάι, συνεχίζουν άνευ ορίων την τρομοκρατία και τα ρεπορτάζ με θέμα επικείμενες πολεμικές επιθέσεις από την Τουρκία, λόγω της σύγχυσης της χώρας, υπονοούμενοι πως μόνο το ΝΑΙ θα μας σώσει. Επιδίδονται σε μια διαστρέβλωση στοιχείων και μονομερή προβολή άλλων, οικοδομώντας «νέα», τρομοκρατίας και ψυχολογικού εκβιασμού όσων παρακολουθούν το κανάλι ακόμη και σήμερα 04.07.15…».

Βασίλειος Φούτσας:

«Την προηγούμενη βδομάδα δια στόματος Μπογδάνου άκουσα πως κάποιος τύπος από την Ευρώπη έγραψε πως η Ελλάδα θα γίνει κάτι μεταξύ Κόσσοβου και Συρίας ……. με υπονοούμενο ο ερμηνεύων τα πάντα  (πολύξερος) μ αρέσει είπε ααα για τη Θράκη θα είναι …… και ξέρουμε τι συμβαίνει εκεί. Επειδή γεννήθηκα εδώ (Αλεξανδρούπολη) μεγάλωσα εδώ, εργάστηκα εδώ, επιστρατεύτηκα εδώ……. θα σας παρακαλούσα ας μην ανακατεύουν την Θράκη μας ….. είναι κακό….. είναι ανθελληνικό ….. ας προσέχουν το τι λένε».

Θωμάς Κοτρώτσιος:

«Παραβίαση εκλογικής νομοθεσίας από το Σκάι.
Είμαστε μια μέρα προ δημοψηφίσματος και ο Σκάι συνεχίζει τις εκπομπές πολιτικού περιεχομένου. Εκτός κι αν η «κατάκτηση των νησιών από τους Τούρκους» είναι έγκυρο ρεπορτάζ και είμεθα σε εμφύλιο.
Έλεος».

Διονυσία Αλαφούζου:

"Το δημοψήφισμα έλαβε τέλος. Ανεξάρτητα λοιπόν με το αποτέλεσμα που ο ελληνικός λαός ανέδειξε, σας καλώ να αναλάβετε τις ευθύνες σας.
Ως Ελληνίδα πολίτης, σεβόμενη τη Δημοκρατία και φυσικά σεβόμενη την αντικειμενική στάση που διατήρησαν ορισμένοι συνάδελφοί σας, ζητώ την άμεση παραπομπή στα αρμόδια όργανά σας των δημοσιογράφων που παραβίασαν τη δημοσιογραφική δεοντολογία. Ζητώ την άμεση παραπομπή όσων κινδυνολογούσαν μέρα και νύχτα, τρομοκρατώντας τον ελληνικό λαό. Ζητώ την παραπομπή των δημοσιογράφων του Σκάι, για την ανηθικότητα και χυδαιότητα με την οποία επιχειρούσαν να κάνουν πλύση εγκεφάλου στο λαό. Ζητώ την παραπομπή τους, για την παράβαση της νομοθεσίας, εφόσον, όπως πολύ καλά ξέρετε, έκαναν πολιτικές εκπομπές όλη την ημέρα του Σαββάτου, παραμονή του δημοψηφίσματος".

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency χωρίς προφορικά, χωρίς έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πόλεμος
Ένα ασθενοφόρο για την Παλαιστίνη: Στον πιο θανατηφόρο πόλεμο του 21ου αιώνα ο αποκλεισμός στραγγαλίζει τον πληθυσμό
Ο πόλεμος στη Γάζα δεν είναι ο μόνος που μαίνεται αυτή τη στιγμή στη γη, ωστόσο, χαρακτηρίζεται από μία πρωτοφανή απαξίωση της ανθρώπινης ζωής και...
Ένα ασθενοφόρο για την Παλαιστίνη: Στον πιο θανατηφόρο πόλεμο του 21ου αιώνα ο αποκλεισμός στραγγαλίζει τον πληθυσμό
Κατάληψη στη Νομική Αθήνας
Κατάληψη Νομικής Αθηνών για Παλαιστίνη: «Ντου» από αστυνομία – Επιχείρηση εκκένωσης
Νομική Αθηνών: Αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης κατάληψης υπέρ της Παλαιστίνης
Κατάληψη Νομικής Αθηνών για Παλαιστίνη: «Ντου» από αστυνομία – Επιχείρηση εκκένωσης
panagaiou
Πανεπιστημίου Αιγαίου: Ποιο μεταπτυχιακό για εκπ/κούς γίνεται εξ αποστάσεως
Σας παρουσιάζουμε τα μεταπτυχιακά προγράμματα που αφορούν εκπαιδευτικούς και πραγματοποιούνται από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου εξ αποστάσεως
Πανεπιστημίου Αιγαίου: Ποιο μεταπτυχιακό για εκπ/κούς γίνεται εξ αποστάσεως