Thumbnail
Κατάληψη των γραφείων του ενιαίου ταμείου επικουρικής ασφάλισης

Κατάληψη των γραφείων του ενιαίου ταμείου επικουρικής ασφάλισης, του ΕΤΕΑ (Φιλελλήνων 13 - 15) στο κέντρο της Αθήνας, πραγματοποιούν αυτή την ώρα μέλη της ΛΑΕ. Στην πρόσοψη του κτιρίου έχει αναρτηθεί μεγάλο πανό με σύνθημα: «Οποιος κόβει συντάξεις, κόβει ανθρώπινες ζωές».

Επίσης, έξω από το κτίριο του ΕΤΕΑ, μέλη της Λαϊκής Ενότητας, παρουσία του επικεφαλής της ΛΑΕ, Παναγιώτη Λαφαζάνη και, μεταξύ άλλων, των μελών της ΠΓ της ΛΑΕ, Δημήτρη Στρατούλη, Στάθη Λεουτσάκου, Δέσποινας Σπανού, Σοφ. Παπαδόγιαννη και Νίκου Γαλάνη, βρίσκεται σε εξέλιξη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των νέων «θανάσιμων» περικοπών στις συντάξεις, με συνθήματα: «Με αγώνες έχει γίνει η ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση», «Κάτω τα χέρια από τα ταμεία, το κράτος να πληρώσει και η εργοδοσία», «Τσίπρας και Στουρνάρας κάνουν συμφωνία, να σωθούν οι τράπεζες, να κλείσουν τα ταμεία», «Λεφτά για τα ταμεία και όχι για τις τράπεζες και την πλουτοκρατία» και «Αυτή είναι της κυβέρνησης η συμφωνία, να σωθούν οι τράπεζες, να κλείσουν τα ταμεία».

Η κινητοποίηση της ΛΑΕ γίνεται με αφορμή το επικείμενο κλείσιμο της συμφωνίας ανάμεσα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και το «κουαρτέρο» των δανειστών, στη βάση εφαρμογής των «δρεπανηφόρων» διατάξεων του 3ου μνημονίου, σύμφωνα με τις οποίες προκαλούνται νέες δραματικές μειώσεις στις συντάξεις, τα εφάπαξ, τα μερίσματα και στο ΕΚΑΣ, και κυρίως στις επικουρικές συντάξεις, οδηγώντας σε περαιτέρω φτωχοποίηση τη συντριπτική πλειονότητων των συνταξιούχων.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΣΟΚ στην Καλλιθέα: Καθηγήτρια Γυμνασίου συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών σε μαθητές

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Τραμπ και Βανς
Τραμπ σε Βανς: «Βρες τρόπο να βγούμε από τον πόλεμο με το Ιράν» – Στο Ισλαμαμπάντ η κρίσιμη αποστολή
Απόρρητη ατζέντα στο ξενοδοχείο Serena: 10.000 ένστολοι φρουρούν τη «διπλωματία των δωματίων» ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν
Τραμπ σε Βανς: «Βρες τρόπο να βγούμε από τον πόλεμο με το Ιράν» – Στο Ισλαμαμπάντ η κρίσιμη αποστολή
Η Υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη
Σοφία Ζαχαράκη: Συστήνεται Εθνική Αρχή Εξετάσεων και Εθνικό Σώμα Αξιολογητών
Έρχεται το Εθνικό Απολυτήριο με «κόφτη» στις αποκλίσεις βαθμολογίας και Εθνικό Σώμα Βαθμολογητών
Σοφία Ζαχαράκη: Συστήνεται Εθνική Αρχή Εξετάσεων και Εθνικό Σώμα Αξιολογητών