Thumbnail
Πάτρα - Αθήνα κατά της ανεργίας

Με ένα μεγάλο λαϊκό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής, η μεγάλη πορεία αγώνα κατά της ανεργίας που ξεκίνησε πριν από μία εβδομάδα από την Πάτρα.

Αντιπροσωπεία του δημοτικού συμβουλίου Πάτρας με επικεφαλής τον δήμαρχο της πόλης Κώστα Πελετίδη, συναντήθηκε με την αντιπρόεδρο της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε  ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Θανάσης Παφίλης. Σημειώνεται από την Πάτρα στις 3 Απριλίου οι  διαδηλωτές διένυσαν 224 χιλιόμετρα.

«Δε γίνεται τίποτα όσο μένεις θεατής, μπορούν να γίνουν τα πάντα, να ανατραπούν τα πάντα όταν ξεσηκωθείς. Αυτό τον αγώνα δείχνει ο λαός της Πάτρας, ο δήμαρχος της Πάτρας, οι δήμαρχοι αγωνιστές του λεκανοπεδίου, σε αυτό το δρόμο σταθερά θα συνεχίσουμε» δήλωσε ο Δ.Κουτσούμπας.

#Patra_Athina pic.twitter.com/p6YnqQ8FaW

— ★ spiral architect (@spir_arch) April 10, 2016

Στο στο Σύνταγμα η μεγάλη πορεία!!! #Patra_Athina pic.twitter.com/V1gjIb8b7Q

— natalia mpaziotaki (@nataliampaziota) April 10, 2016

#Patra_Athina: march against #unempoyment#photo by 902.gr#Respect #EndAusterityNow pic.twitter.com/asPXrVTjev

— Katia ήΚατερίνα (@katia_poly) April 10, 2016

πατρα 6

πατρα 7


Κώστας Πελετίδης: «Πάτρα - Αθήνα ήταν η αρχή - Εμπρός λαέ στην πρώτη τη γραμμή»

Στην ομιλία του, ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι μέσα και από αυτήν την πρωτοβουλία ο δήμος Πάτρας ανέδειξε το σοβαρό πρόβλημα της ανεργίας και σημείωσε ότι διεκδικούμε μέτρα προστασίας των ανέργων, να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους δήμους, σε υγεία και παιδεία. Τη στιγμή που υπάρχουν δυνατότητες να δουλεύουμε όλοι και λιγότερες ώρες, ζούμε στην ανεργία και στη φτώχεια, τόνισε ο Κώστας Πελετίδης και επισήμανε ότι «δεν τελειώνουμε εδώ θα αναλάβουμε και νέες πρωτοβουλίες ως δημοτική αρχή». (Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά την ομιλία του Κ. Πελετίδη) 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του Βασίλη Παρασκευόπουλου, πρόεδρου του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, ο οποίος σημείωσε ότι «ο δρόμος όλων μας είναι μακρύς και ο τερματισμός αυτής της πορείας θα γίνει όταν θα ζούμε σε μία κοινωνία που τα παιδιά θα ρωτούν με απορία τους γονείς τους τι σημαίνει η λέξη ανεργία». Καταλήγοντας ο Β. Παρασκευόπουλος τόνισε ότι «ως καλλιτέχνες, σας υποδεχόμαστε σήμερα με τα εργαλεία της τέχνης μας, μίας τέχνης που κύριο συστατικό της έχει τις αγωνίες, τα βάσανα, τους αγώνες του λαού μας».

Ο Παναγιώτης Κατάρας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Τύπου - Χάρτου, στο χαιρετισμό του υπογράμμισε: «Δε θεωρούμε φυσικό φαινόμενο την ανεργία, δεν συμβιβαζόμαστε με την εξαθλίωση, είμαστε σε πόλεμο σε μάχη με το σύνολο αυτής της πολιτικής που οξύνεται σε όλα τα μέτωπα και χρονικά συμπίπτει με την προσπάθεια κυβέρνησης και τρόικας να κλείσουν την περιβόητη συμφωνία.

Στέλνουμε μήνυμα, συνεχίζουμε με νέα ορμή, το κατόρθωμα των Πατρινών συναγωνιστών μας γεμίζει δύναμη μας εμπνέει. Δεν τελειώνουμε σήμερα, από τώρα προετοιμάζουμε τη μεγάλη απάντηση της εργατικής τάξης, τη 48ωρη γενική απεργία».

Συναυλία από τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο

Ακολούθησε η συναυλία του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, με τη συμμετοχή των Βασίλη Λέκκα, Γιάννη Λεμπέση, Σταυρούλας Μανωλοπούλου, Γιώργου Μεράντζα, Νατάσσας Μουσάδη, Πάνου Μπούσαλη, Σοφίας Παπάζογλου, Γιώρου Σαρρή και των συγκροτημάτων  των Χρυσόστομου Καραντωνίου  και Πάνου Παπαϊωάννου, των Kollektiva και των «Υπεραστικών». Την συναυλία άνοιξε το χορευτικό τμήμα του πολιτιστικού οργανισμού του δήμου Πάτρας.

 

Στο Χαϊδάρι

 

Στο Δημαρχείο Χαϊδαρίου, έφτασαν γύρω στις 12.30 το μεσημέρι οι οδοιπόροι που συμμετέχουν στη μεγάλη πορεία για την ανεργία, η οποία οργανώθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Πατραίων και ξεκίνησε την προηγούμενη Κυριακή από την Πάτρα, ενώ ολοκληρώνεται σήμερα το απόγευμα στην Αθήνα.

Έξω από το Δημαρχείο, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, βρεθηκαν περίπου 2.000 άτομα και πραγματοποιήθηκε εκδήλωση προς τιμή των διαδηλωτών, οι οποίοι θα καταλήξουν στην Πλατεία Συντάγματος, στις 18.00 το απόγευμα, όπου θα συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί από ΑΔΕΔΥ, ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΔΕ και Ενώσεις Συνταξιούχων.

Νωρίτερα, η πορεία πέρασε και από το Δημαρχείο Ασπροπύργου, όπου και εκεί πραγματοποιήθηκε ανάλογη εκδήλωση. Στην εκδήλωση υποδοχής παραβρίσκονται οι δήμαρχοι Πετρούπολης, Καισαριανής και Ικαρίας, δεκάδες σωματεία, λαϊκές επιτροπές, σύλλογοι και φορείς.

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

emvolio
Ξεκίνησε η χορήγησή του «έξυπνου» εμβόλιοΥ για τη θεραπεία του μελανώματος- Είναι προσαρμοσμένο σε κάθε ασθενή
Ειδικοί δοκιμάζουν νέα εμβόλια που είναι ειδικά κατασκευασμένα για κάθε ασθενή και λένε στο σώμα του να κυνηγήσει καρκινικά κύτταρα για να αποτρέψει...
Ξεκίνησε η χορήγησή του «έξυπνου» εμβόλιοΥ για τη θεραπεία του μελανώματος- Είναι προσαρμοσμένο σε κάθε ασθενή
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ
Πανελλαδικές 2024: Από ποιο πεδίο συμφέρει να δηλώσουν οι υποψήφιοι τις κοινές σχολές;
Αυτό είναι ένα ερώτημα που απασχολεί αρκετούς υποψηφίους όταν καλούνται να επιλέξουν Πεδίο
Πανελλαδικές 2024: Από ποιο πεδίο συμφέρει να δηλώσουν οι υποψήφιοι τις κοινές σχολές;