Thumbnail
Με σκληρό τρόπο επέλεξε να απαντήσει το Μέγαρο Μαξίμου στην εφημερίδα «Τα Νέα»

Με σκληρό τρόπο επέλεξε να απαντήσει το Μέγαρο Μαξίμου στην εφημερίδα «Τα Νέα», που ισχυρίζεται πως υπάρχουν «τρύπες» στα πόθεν έσχες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Συγκεκριμένα, πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρουν:

«Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί σε μια «ιστορική» εφημερίδα είναι να αναδεικνύει αποκλειστικά πρωτοσέλιδα υποτιθέμενων σκανδάλων και, μάλιστα, για τον Πρωθυπουργό της χώρας και να μην τα παίρνει κανένας στα σοβαρά. Να παρουσιάζει «σκάνδαλα» που διαψεύδονται από τις δικές της παλαιότερες δημοσιεύσεις. Να επανέρχεται επίμονα αναμασώντας τα ίδια, που άλλοι προσπάθησαν, ανεπιτυχώς, πριν χρόνια.

Σήμερα, λοιπόν, επανέρχεται προσπαθώντας, συνειδητά, να δημιουργήσει σύγχυση με τις ημερομηνίες. Ισχυρίζεται ότι η δήλωση Πόθεν Έσχες που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα και επιβεβαιώνει ότι η συμμετοχή στην εταιρεία και η αποχώρηση από αυτήν έχουν δηλωθεί, δεν είχε ημερομηνία και αριθμό πρωτοκόλλου. Ενώ η ημερομηνία και ο αριθμός πρωτοκόλλου είναι άμεσα προσβάσιμα, αφού οι δηλώσεις είναι δημόσιες.

Ζητούν, επίσης, δηλώσεις ετών προ του 2009 ενώ και οι ίδιοι γνωρίζουν ότι ο Πρωθυπουργός δεν ήταν τότε βουλευτής και δεν έκανε τότε δήλωση Πόθεν Έσχες.

Η πρώτη δήλωση Πόθεν Έσχες για το έτος 2009 – κατά το οποίο εξελέγη βουλευτής – κατατέθηκε στις 14/1/2010 και δηλώνει ευκρινώς τη συμμετοχή του στην εταιρεία καθώς και την αποχώρηση του, που έγινε νωρίτερα.

Με τις υποτιθέμενες αποκαλύψεις, λοιπόν, δεν πρόκειται άλλο να ασχοληθούμε από εδώ και στο εξής. Οι δηλώσεις Πόθεν Έσχες του Πρωθυπουργού αποτελούν δημόσια έγγραφα, ελεγμένα από ορκωτούς λογιστές, και είναι διαυγείς, όπως άλλωστε και η κάθε του δραστηριότητα στο δημόσιο βίο. Όποιος επιθυμεί μπορεί να ζητήσει να τις παραλάβει με την προβλεπόμενη διαδικασία.

Χρειάζεται, όμως, να εξηγήσουμε γιατί ο κ. Ψυχάρης  και τα «Νέα» επιλέγουν τον αυτοεξευτελισμό, με πρωτοσέλιδα που «αποκαλύπτουν» υποτιθέμενα σκάνδαλα του Πρωθυπουργού.

Η εξήγηση είναι απλή: Δεν το κάνουν γιατί έχουν την κάποια, ελάχιστη ελπίδα ότι θα τους πιστέψει ο οποιοσδήποτε. Το κάνουν γιατί ελπίζουν ότι με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουν να χαρακτηρίσουν τις ανοιχτές υποθέσεις του κ. Ψυχάρη με την Δικαιοσύνη, ως «πολιτική δίωξη», επειδή ο συγκεκριμένος εκδότης τα «έβαλε με τον Τσίπρα».

Αντί, λοιπόν, οποιασδήποτε απάντησης σε γελοία δημοσιεύματα που αναπαράγουν το στερεότυπο «κόντρα Μαξίμου-ΔΟΛ», αρκούμαστε στην επισήμανση ότι η εποχή που τα «θαλασσοδάνεια», η φοροδιαφυγή μέσω off-shore και η απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων διέθεταν απόλυτη πολιτική κάλυψη και η διαπλοκή παρέμενε ατιμώρητη, έχει περάσει για την Ελλάδα, οριστικά». 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Εθνικό Απολυτήριο: Τέλος στις Πανελλαδικές όπως τις ξέραμε – Τι προβλέπει το σχέδιο για την εκπαίδευση το 2025

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Παραλία στην Ελλάδα
Η άγνωστη παραλία με τα απίθανα νερά για ήσυχες αποδράσεις κοντά στη Θεσσαλονίκη
Ιδανικός προορισμός για όσους αναζητούν απόλυτη ηρεμία, φυσική ομορφιά και απομόνωση – μόλις λίγη ώρα από το κέντρο της πόλης
Η άγνωστη παραλία με τα απίθανα νερά για ήσυχες αποδράσεις κοντά στη Θεσσαλονίκη
αυτοκίνητο
Αναστάτωση στην Ελλάδα: Τίθενται εκτός νέων συμβολαίων οι οδηγοί σε αυτή την ασφαλιστική
Τρίμηνη απαγόρευση έκδοσης και ανανέωσης συμβολαίων από 1η Ιουλίου – Τι σημαίνει για τους ασφαλισμένους στην Ελλάδα
Αναστάτωση στην Ελλάδα: Τίθενται εκτός νέων συμβολαίων οι οδηγοί σε αυτή την ασφαλιστική