Thumbnail
Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης

Ο Τρύφων Αλεξιάδης, Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, σε ραδιοφωνική συνέντευξη είπε ότι μέσα στις επόμενες μία με δύο εβδομάδες θα έχει ξεκαθαρίσει πλήρως το φορολογικό τοπίο. Οι δημοσιογράφοι Άκης Παυλόπουλος και Μάνος Νιφλής ρώτησαν για τις αποδείξεις και τη σύγχιση που επικρατεί στον κόσμο αν πρέπει ή όχι να τις κρατάμε στα σπίτια μας. Ο Τρ. Αλεξιάδης είπε ότι ο νόμος δεν έχει ακόμη αλλάξει και ισχύει ότι οι φορολογούμενοι οφείλουν να κρατούν τις αποδείξεις.  

Ειδικότερα ο κ. Αλεξιάδης τόνισε πως υπάρχει μεγάλη παραπληροφόρηση σχετικά με τις αποδείξεις και ξεκαθάρισε πως υπάρχει νόμος ο οποίος είναι σε ισχύ σύμφωνα με τον οποίο πρέπει οι φορολογούμενοι να κρατούν τις αποδείξεις.

Επίσης ο Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως η χώρα είναι σε διαπραγμάτευση και οι διατάξεις καθυστερούν γιατί υπάρχει μια συγκεκριμένη διοαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί. Ωστόσο οι πολίτες θα πρέπει να ζητούν αποδείξεις, να τις κρατούν και όταν έρθει η διάταξη θα ξεκαθαριστεί τι θα κάνουν με τις αποδείξεις Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου για την τρέχουσα χρονιά τόνισε ο κ. Αλεξιάδης.

«Προσπαθούμε να δώσουμε κίνητρα για αγορές προϊόντων και υπηρεσιών μέσω πλαστικού χρήματος. Θέλουμε το αφορολόγητο να συνδεθεί με αποδείξεις και πλαστικό χρήμα το οποίο ξεκινά το 2016. Το αφορολόγητο ισχύει για συγκεκριμένες κατηγορίες φορολογουμένων και σε αυτή την κατηγορία πρέπει να δοθεί κίνητρο για την χρήση πλαστικού χρήματος. Για εκείνους που δεν ισχύει το αφορολόγητο δεν μπορεί να υπάρξει κάποιο κίνητρο την συγκεκριμένη στιγμή δεν μας επιτρέπουν τα δημοσιονομικά δεδομένα».

Όσον αφορά στη φορολογία εισοδημάτων από ενοίκια ο κ. Αλεξιάδης τόνισε πως θα αλλάξουν οι κλίμακες και θα γίνουν δικαιότερες όπως επίσης και η ειδική εισφορά αλληλεγγύης.

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

DYPA OAED EPIDOMA
Ποιοί μπορούν να πάρουν επίδομα 509 ευρώ για εννέα μήνες Διαβάστε περισσότερα: Ποιοί μπορούν να πάρουν επίδομα 509 ευρώ για 9 μήνες
Οδηγός για το επίδομα 509 ευρώ - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι
Ποιοί μπορούν να πάρουν επίδομα 509 ευρώ για εννέα μήνες Διαβάστε περισσότερα: Ποιοί μπορούν να πάρουν επίδομα 509 ευρώ για 9 μήνες
εκπαιδευση
«Όλα τα δάχτυλα δεν είναι ίδια» ή κάποιες σκέψεις ενόψει εκλογών στη ΔΟΕ …και όχι μόνο!
«Όλα τα δάχτυλα δεν είναι ίδια» ή κάποιες σκέψεις για τα «3Δ»- ΔΑΚΕ, ΔΗΣΥ, ΔΙΚΤΥΟ ενόψει εκλογών στη ΔΟΕ …και όχι μόνο!
«Όλα τα δάχτυλα δεν είναι ίδια» ή κάποιες σκέψεις ενόψει εκλογών στη ΔΟΕ …και όχι μόνο!
Φωτιά σε εργοστάσιο στη Λαμία
Λαμία: Μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο εταιρείας που είχε εμπλακεί σε τροφική δηλητηρίαση μαθητών
Η εταιρεία εμπλέκεται στην πρόσφατη υπόθεση τροφικής δηλητηρίασης μαθητών από έτοιμα σχολικά γεύματα
Λαμία: Μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο εταιρείας που είχε εμπλακεί σε τροφική δηλητηρίαση μαθητών