Thumbnail
Φώτο

Το ανώτατο συμβούλιο κρίσεων ξεκίνησε τις κρίσης την Τρίτη στους ανώτατους αξιωματικούς στα σώματα ασφαλείας. Το συμβούλιο έκανε την πρώτη γυναίκα στην ιστορία "αντιστράτηγο" ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αλλάζει την αρχηγία στην Πυροσβεστική.

Η κ. Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, η οποία ξεχώρισε για το έργο της στο μεταναστευτικό, έγινε η πρώτη γυναίκα αντιστράτηγος στην ιστορία του Σώματος. Θυμίζουμε πως εκείνη που ανέλαβε να ενημερώσει τον Αλέξη Τσίπρα και τον καγκελάριο της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν κατά την  επίσκεψή τους στη Λέσβο για την προσφυγική κρίση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του huffingtonpost.gr στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ήθελαν να αναβαθμίσουν τον αντιστράτηγο Μανώλη Κατριαδάκη, ο οποίος το διάστημα διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ανέπτυξε άριστες σχέσεις με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ενώ η πλευρά των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων» προτιμούσε να προαχθεί ο μέχρι χθες αντιστράτηγος Βορείου Ελλάδος κ. Δημήτρης Σοφιός.

 

Νέο αρχηγό έχει από την Τρίτη και η Πυροσβεστική με το ΚΥΣΕΑ να επιλέγει τον αντιστράτηγο Γιάννη Καρατζιά (μέχρι χθες υπαρχηγό) για να διαδεχθεί τον αντιστράτηγο κ. Βασίλη Παπαγεωργίου. 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κοτοπουλο
Υγειονομική «βόμβα» από τη Βραζιλία: Σαλμονέλα στο 80% των εισαγόμενων κοτόπουλων υπό τη σκιά της Mercosur
Υγειονομικός «συναγερμός» για μολυσμένα κοτόπουλα στη σκιά της νέας συμφωνίας
Υγειονομική «βόμβα» από τη Βραζιλία: Σαλμονέλα στο 80% των εισαγόμενων κοτόπουλων υπό τη σκιά της Mercosur
ΑΠΘ
Επιστημονική εκδήλωση στο ΑΠΘ για την πλανητική προστασία: Πώς θα σωθεί η Γη από μία σύγκρουση στο διάστημα;
Αστεροειδείς σε «στενό κλοιό»: Μεγάλη ομιλία στο Αριστοτέλειο για τη θωράκιση του πλανήτη
Επιστημονική εκδήλωση στο ΑΠΘ για την πλανητική προστασία: Πώς θα σωθεί η Γη από μία σύγκρουση στο διάστημα;