Thumbnail
Σύλλογος ΠΕ "Ο Αριστοτέλης"

Οι εργαζόμενοι, με τη συμμετοχή τους στην πανεργατική απεργία και τα συλλαλητήρια σε ολόκληρη την Ελλάδα, μπήκαν στο προσκήνιο του αγώνα ενάντια στο ασφαλιστικό έκτρωμα της κυβέρνησης και της ΕΕ. Μετά τους αγρότες, τους επαγγελματίες και επιστήμονες, η Πανεργατική Απεργία της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου ήταν μια μαζική και βροντερή απάντηση της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι συμμετείχαν στις απεργιακές συγκεντρώσεις, με μεγάλες διαδηλώσεις σε όλες σχεδόν τις πόλεις της χώρας. Πολύ μεγάλη ήταν και η συμμετοχή στην Απεργία. Πολλές επιχειρήσεις νέκρωσαν ή υπολειτούργησαν, πολλά καταστήματα ήταν κλειστά, δεκάδες υπηρεσίες και γραφεία δεν λειτούργησαν. Ειδικά η εκπαίδευση συμμετείχε στην απεργία μαζικά με χιλιάδες κλειστές σχολικές μονάδες.

Εντυπωσιακή η συγκέντρωση των Πρωτοβάθμιων Σωματείων στο Μουσείο καθώς και ο παλμός και τα συνθήματα. Δεκάδες σωματεία, ανάμεσα τους και πολλά εκπαιδευτικά, και χιλιάδες κόσμου διαδήλωσαν! Πολύ μαζική ήταν η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Σύστηκε η Πατησίων από τους χιλιάδες διαδηλωτές που φώναζαν:

"Οργή λαού, ξεσηκωμός παντού, Στο διάολο να πάνε ΕΕ και ΔΝΤ",

"Στα μπλόκα στα μπλόκα και την απεργία, Ο λαός θα γράψει και πάλι ιστορία",

"Ούτε ΕΕ, ούτε ΔΝΤ ήρθε η ώρα του ξεσηκωμού"

 

"Ανυπακοή μέχρι την ανατροπή"

"Κανείς δεν ζει με τετρακόσια ευρώ πάρτε τα μνημόνια και φύγετε από δω"

 

"Το μόνο χρέος που έχουμε εμείς, είναι το χρέος της ανατροπής"

"Εμπρός λαέ, Έξω απ' την ΕΕ"

"Τα δικαιώματά μας τα έκανες κουρέλι, Αλέξη θα έχεις την τύχη του Κουβέλη"

"Εμπρός λαέ στην πρώτη τη γραμμή – αυτό το νομοσχέδιο δε θα ψηφιστεί",

"Με μέτωπο λαέ σήκω και πολέμα, ΕΕ και ΔΝΤ σου πίνουνε το αίμα"

Τώρα απαιτείται η κλιμάκωση, ώστε να μην έρθει στη Βουλή το νομοσχέδιο-έκτρωμα, να αποσυρθεί και να ανατραπεί το σχέδιο ξεθεμελίωσης της κοινωνικής ασφάλισης. Οι εργαζόμενοι ξέρουν καλά πως οι «διαπραγματεύσεις» με τους δανειστές (ΕΕ-ΔΝΤ) θα καταλήξουν σε ακόμα χειρότερη εκδοχή, για αυτό χρειάζεται η κλιμάκωση, η αντεπίθεση και η κοινή δράση, ο πανεργατικός ξεσηκωμός και η παλλαϊκή απάντηση του «Δεν θα περάσει» μαζί με το «Ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου και κάθε επίδοξου διαχειριστή της ίδιας βάρβαρης πολιτικής».

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόναςΣύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

DSC_3150

newego_LARGE_t_1101_54629051_type12128

Διαβάστε περισσότερα: http://www.sylaristotelis.com/

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

1ο Διεθνές Συνέδριο “Τεχνητή Νοημοσύνη και Καινοτομία στην Εκπαίδευση: Ηθικές και Τεχνολογικές Διαστάσεις”
Με επιτυχία το 1ο Διεθνές Συνέδριο «Τεχνητή Νοημοσύνη και Καινοτομία στην Εκπαίδευση: Ηθικές και Τεχνολογικές Διαστάσεις»
Με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας το 1ο Διεθνές Συνέδριο AI Education
Με επιτυχία το 1ο Διεθνές Συνέδριο «Τεχνητή Νοημοσύνη και Καινοτομία στην Εκπαίδευση: Ηθικές και Τεχνολογικές Διαστάσεις»
Λιμός στη Γάζα
Δεν σταματούν τα εγκλήματα του Ισραήλ στη Γάζα: Άλλο ένα βρέφος νεκρό από το κρύο - 393 Παλαιστίνιοι νεκροί από τη μέρα της εκεχειρίας
Οι πρόσφατοι απολογισμοί είναι συγκλονιστικοί: από τον Οκτώβριο του 2023, έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 70.667 Παλαιστίνιοι, ενώ 171.151 έχουν...
Δεν σταματούν τα εγκλήματα του Ισραήλ στη Γάζα: Άλλο ένα βρέφος νεκρό από το κρύο - 393 Παλαιστίνιοι νεκροί από τη μέρα της εκεχειρίας
Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο ΕΑΠ - Hellenic Open University
ΕΑΠ: Έκπτωση για αποφοίτους προπτυχιακών που επιθυμούν να εγγραφούν σε Μεταπτυχιακά
Έκπτωση 10% για αποφοίτους του ΕΑΠ που συνεχίζουν σε Μεταπτυχιακά Προγράμματα – Ποιοι μπορούν να επωφεληθούν
ΕΑΠ: Έκπτωση για αποφοίτους προπτυχιακών που επιθυμούν να εγγραφούν σε Μεταπτυχιακά