Thumbnail
Για τη συμμετοχή του στο κίνημα "Δεν Πληρώνω"

Στο έσχατο μέσο της απεργίας πείνας προτίθεται να καταφύγει 53χρονος άνεργος αρχαιολόγος, ο οποίος κλήθηκε την περασμένη Παρασκευή μέσω του Taxis να καταβάλει σχεδόν 22.000 ευρώ για την μη καταβολή αντιτίμου διοδίων στην Εγνατία Οδό Α.Ε.

Ο Γιώργος Θεοφάνου έχει μάλιστα διορία μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου να καταβάλει 8.400 ευρώ, διαφορετικά θα επιβαρύνεται με 1% τον μήνα.

Πρόκειται για την... τιμωρία του, επειδή συμμετείχε έμπρακτα στο κίνημα «Δεν Πληρώνω Διόδια» των περασμένων χρόνων. Το εξοντωτικό πρόστιμο του επιβλήθηκε, διότι -όπως ο ίδιος διευκρινίζει στην «Εφ.Συν.»- του πιστοποιήθηκαν από την εταιρεία, και όχι από την αστυνομία, 168 διελεύσεις από τα διόδια Πολυμύλου, που με τα πρόστιμα φτάνουν στα 21.786,6 ευρώ.

«Είναι εξωφρενικό αυτό που συμβαίνει», δηλώνει στην «Εφ.Συν.» ο περιφερειακός σύμβουλος της Ριζοσπαστικής Ενωτικής Κίνησης, Γιώργος Θεοδωρόπουλος, από τα ηγετικά πρόσωπα του κινήματος εκείνης της περιόδου.

Οπως τονίζει, θεωρεί «απαράδεκτο να συμβαίνει κάτι τέτοιο από κρατική εταιρεία» και σημειώνει ότι «ένα μήνα τώρα δέχομαι κάθε μέρα ένα τουλάχιστον τηλεφώνημα για ανάλογα περιστατικά και για ποσά από 2.000 έως 7.000 ευρώ, με αυτό το τελευταίο η υπόθεση αποκτά άλλες διαστάσεις.

Τονίζει ότι «πρέπει να γίνει άμεσα νομοθετική παρέμβαση, διότι δεν μπορεί να υφίσταται αυτή η τιμωρητική κατάσταση για όσους συμμετείχαν στο κίνημα».

Το πρόβλημα φαίνεται για την ώρα αξεπέραστο με δεδομένο ότι, αν και ο νέος πρόεδρος της Εγνατίας Απόστολος Αντωνούδης και η διευθύνουσα σύμβουλος Ρία Καλφακάκου έχουν περάσει από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, δεν έχουν αναλάβει καθήκοντα, καθώς δεν έχουν οριστεί τα υπόλοιπα μέλη του νέου Δ.Σ.

«Δεν θα το αφήσουμε έτσι, θα βρούμε τη νομική διέξοδο, θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, δεν θα εξοντωθούν άνθρωποι, αν χρειαστεί, θα επέμβουμε και στην εφορία, αλλά αυτό θα γίνει όταν αναλάβουμε, είναι θέμα ημερών και θα βρούμε λύση», δηλώνει στην «Εφ.Συν.» η Ρία Καλφακάκου.

Πηγή: efsyn.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ταινία
Στο Γραφείο Καθηγητών | The Teachers’ Lounge, του Ιλκέρ Τσατάκ
Το γραφείο των καθηγητών μάς ανοίγει τις πόρτες του και αντικρίζουμε ένα σχολείο που αποτελεί το «πρότυπο» για όσους αρέσκονται να πιστεύουν ότι οι...
Στο Γραφείο Καθηγητών | The Teachers’ Lounge, του Ιλκέρ Τσατάκ