Thumbnail

Ο επικεφαλής της εταιρείας Eldorado Gold,  Πολ Ράιτ, έρχεται στην Αθήνα και  έχει ζητήσει συνάντηση  από τον υπουργό Ενέργειας Πάνο Σκουρλέτη και από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, καθώς παραμένουν ακόμα ανοιχτά τα θέματα της αδειοδότησης λειτουργίας της μονάδας στις Σκουριές.

Σύμφωνα με την Καθημερινή ο κ. Ράιτ θα προειδοποιήσει ότι σε περίπτωση που δεν επιλυθούν τα ζητήματα μέχρι τον Μάρτιο τότε η εταιρεία θα «παγώσει» τις επενδύσεις της στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι το συνολικό ύψος του επενδυτικού προγράμματος της Eldorado στη Χαλκιδική είναι της τάξης των 1,5 δισ. ευρώ εξασφαλίζοντας μέχρι στιγμής εργασία σε περισσότερους από 2.000 εργαζομένους μαζί με τις εργολαβικές υπηρεσίες.

Η εταιρεία εκτιμά ότι το 2015 ήταν, οικονομικά, χαμένος χρόνος καθώς δαπάνησε 100 εκατ. ευρώ χωρίς όμως να αρχίσει η ουσιαστική εκμετάλλευση των μεταλλευμάτων με τη μέθοδο της ακαριαίας τήξης. Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση είχε σταματήσει, προεκλογικά, τη λειτουργία της εγκατάστασης, επικαλούμενη τη μη επιτόπια δοκιμή της μεθόδου ακαριαίας τήξης. Κατά την Eldorado, η μέθοδος αυτή έχει δοκιμαστεί με επιτυχία στη Φινλανδία.

Το Συμβούλιο Επικρατείας απέρριψε τα επιχειρήματα που έθεσε η κυβερνητική διοίκηση, αποδεχόμενο ότι ήταν στην διακριτική ευχέρεια της εταιρείας ο τρόπος με τον οποίο θα αποδεικνυόταν η περιβαλλοντικά ανεκτή –ως πρός τις τιμές μέτρησής της –μέθοδος. Ομως η απόφαση μέχρι σήμερα δεν έχει καθαρογραφτεί.

Πηγή: bankwars.gr

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

moro - vrefos.jpg
Τραγωδία στην Αλεξανδρούπολη με θύμα παιδί τριών ετών - Μεταφέρθηκε νεκρό στο νοσοκομείο, ήταν υποσιτισμένο
Κατά την πρώτη εκτίμηση της κατάστασης του παιδιού, το ιατρικό προσωπικό εντόπισε ιδιαίτερα ανησυχητικά σημάδια
Τραγωδία στην Αλεξανδρούπολη με θύμα παιδί τριών ετών - Μεταφέρθηκε νεκρό στο νοσοκομείο, ήταν υποσιτισμένο
γλώσσα
Πανεπιστήμιο Κρήτης: Αναστραμμένη Τάξη στην τάξη των “ιταλικών”: Καινοτόμος εκπαιδευτική δράση
Η δράση έχει θέμα: «Cosa Nostra, ’Ndrangheta, Camorra, Sacra Corona Unita: γλωσσικές, ιστορικές και κοινωνιολογικές εκφάνσεις της Μαφίας»
Πανεπιστήμιο Κρήτης: Αναστραμμένη Τάξη στην τάξη των “ιταλικών”: Καινοτόμος εκπαιδευτική δράση