Thumbnail
Οργισμένη αντίδραση

Ένα κείμενο στο προσωπικό του ιστολόγιο ανήρτησε ο Δημήτρης Κουφοντίνας, στο οποίο εκφράζει την οργή του για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται όσον αφορά την άδειά του από τις φυλακές.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι "η τελευταία αίτηση που υπέβαλα επί «αριστερής» μνημονιακής κυβέρνησης ήταν τον Αύγουστο του 2015, η οποία, αφού «ξεχάστηκε» επί μήνες σε ένα συρτάρι, απορρίφθηκε τις τελευταίες μέρες του 2015". 

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο του Δ. Κουφοντίνα:

«Επειδή θεωρώ ότι τα δικαιώματα δεν είναι παραχωρήσεις της εξουσίας, αλλά κατακτήσεις έπειτα από σκληρούς αγώνες, κατακτήσεις τις οποίες όλοι οφείλουμε να υπερασπιζόμαστε, από την πλευρά μου, όσο αφορά τα δικαιώματα των πολιτικών κρατουμένων, υποβάλλω από το 2011 – αραιά η αλήθεια είναι – αιτήσεις για το δικαίωμα της άδειας. Όλες αυτές οι αιτήσεις απορρίπτονταν με συνοπτικές διαδικασίες και σαθρές αιτιολογήσεις.

Η τελευταία αίτηση που υπέβαλα επί «αριστερής» μνημονιακής κυβέρνησης ήταν τον Αύγουστο του 2015, η οποία, αφού «ξεχάστηκε» επί μήνες σε ένα συρτάρι, απορρίφθηκε τις τελευταίες μέρες του 2015. Η απόρριψη αυτή όμως μας αφορά όλους, επειδή εντάσσεται στο πλαίσιο της συστηματικής περιστολής κάθε δικαιώματος και της ποινικοποίησης κάθε κινητοποίησης (με πιο πρόσφατη, τη νομοθέτηση φυλάκισης τριών ετών για «παρεμπόδιση λειτουργίας αυτοκινητοδρόμου» – προφανώς από τους αγρότες).

Στην περίπτωση της αίτησής μου, το υπουργείο Δικαιοσύνης, καλυπτόμενο πίσω από μία εισαγγελέα, μεταμφιέζει το Πειθαρχικό Συμβούλιο της φυλακής σε νομοθετικό «σώμα» που αποφασίζει ότι πλέον οι ισοβίτες δεν μπορούν να πάρουν άδεια στα 8 χρόνια, αλλά τώρα στα 13. Γράφοντας έτσι στα παλιά του τα παπούτσια τον ίδιο τον νόμο τους, τις γνωμοδοτήσεις του Αρείου Πάγου, τις αποφάσεις σε όλες τις φυλακές για παροχή άδειας σε εκατοντάδες ισοβίτες από τα 8 χρόνια, ακόμα και το ίδιο το υπουργείο που μέχρι σήμερα δεν διανοήθηκε να ελέγξει κανένα Π.Σ. Καμίας φυλακής για άδειες στα 8 χρόνια.

Ταυτόχρονα μετέτρεψε το Πειθαρχικό Συμβούλιο σε Επιτροπή ελέγχου και παροχής Πιστοποιητικού Κοινωνικών Φρονημάτων, αλλά και Επιτροπή Λογοκρισίας, αφού με εγκαλεί για δημοσιεύσεις στο διαδίκτυο απόψεων οι οποίες «υπερασπίζουν άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις». Με κατηγορεί, επίσης, ότι «συγχρωματίζομαι» (sic!) με άλλους πολιτικούς κρατούμενους, τους οποίους προφανώς θα έπρεπε να αποφεύγω ως σύγχρονα «μιάσματα».

Τέλος, μου ανακοινώνει ότι οφείλω να «δοκιμαστώ», δηλαδή να πάψω να υπερασπίζομαι τις ιδέες μου, να μην τις προβάλλω, να τις αποκηρύξω τελικά. Είναι καιρός πλέον το υπουργείο να πάψει να κρύβεται πίσω από τα όργανα της φυλακής και να αναλάβει τις ευθύνες του. Αν θέλει, ας καταργήσει τον νόμο για τις άδειες, ή ας τον τροποποιήσει με τη ρητή διατύπωση ότι, όσο αφορά τους πολιτικούς κρατούμενους «δεν δικαιούνται άδειας», όπως επίσης και «δεν δικαιούνται δια να ομιλούν», ας εισαγάγει τέλος έναν νέο 509, ώστε ο εξευτελισμός αυτής της «αριστεράς» να γίνει τέλειος.

Όσο με αφορά, τη μόνη δήλωση που μπορώ να υποβάλω είναι ότι δεν πρόκειται να υπογράψω ποτέ δήλωση μετάνοιας, ούτε δήλωση αποκήρυξης των ιδεών μου.

Δημήτρης Κουφοντίνας

Ειδική πτέρυγα Φυλακών Κορυδαλλού»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

anapiria.jpg
Ιδιωτική εκπαίδευση: Εγκύκλιος Πιερρακάκη για ελέγχους σε περιπτώσεις διάκρισης παιδιών με αναπηρίες
Ζητά και εποπτεία των ιδιωτικών συστεγαζόμενων νηπιαγωγείων όσον αφορά στην υπηρεσιακή κατάσταση του εκπαιδευτικού προσωπικού τους, ιδίως στα...
Ιδιωτική εκπαίδευση: Εγκύκλιος Πιερρακάκη για ελέγχους σε περιπτώσεις διάκρισης παιδιών με αναπηρίες
pisa
Η εκπαίδευση ξανά στα δικαστήρια: Νέα αγωγή Πιερρακάκη κατά ΟΛΜΕ-ΔΟΕ για την «Ελληνική PISA»
Το Υπουργείο ζητάει όπως πάντα την κήρυξη της «απεργίας-αποχής», όπως αρακτηρίζει τις στάσεις εργασίας, ως παράνομης και καταχρηστικής...
Η εκπαίδευση ξανά στα δικαστήρια: Νέα αγωγή Πιερρακάκη κατά ΟΛΜΕ-ΔΟΕ για την «Ελληνική PISA»
taxeis_mathiteias.jpg
Ξεκινά σήμερα η διάθεση θέσεων Μαθητείας ΕΠΑΛ από φορείς του Ιδιωτικού Τομέα για την περίοδο 2024-2025
Οι απόφοιτοι ολοκληρώνοντας το Μεταλυκειακό Έτος, μπορούν να αποκτήσουν πτυχίο ειδικότητας, επαγγελματικής εκπαίδευσης & κατάρτισης Επιπέδου 5 μετά...
Ξεκινά σήμερα η διάθεση θέσεων Μαθητείας ΕΠΑΛ από φορείς του Ιδιωτικού Τομέα για την περίοδο 2024-2025