Thumbnail
Σταθερή η τιμή της μηνιαίας κάρτας

Νέα αύξηση έρχεται στα εισιτήρια του ΟΑΣΑ, καθώς, από το 1,20 € που είναι η σημερινή του τιμή, ανεβαίνει στα 1,40 €, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Υποδομών, Χρήστου Σπίρτζη.

Παράλληλα, όμως, λόγω της ανόδου της τιμής του κομίστρου, αυξάνεται και ο χρόνος διάρκειας του εισιτηρίου, επιστρέφοντας στα προ μηνών επίπεδα των 90 λεπτών. Η μηνιαία κάρτα, με τη σειρά της, διατηρείται στα 30 ευρώ.

Σε παρέμβασή του στον Real 97.8, ο υπουργός Υποδομών ανέφερε: «Τα εισιτήρια, παρότι αυξάνονται, λόγω του ΦΠΑ και όχι γιατί αυξάνουμε τα εισιτήρια -άρα το κόστος λειτουργίας των αστικών συγκοινωνιών- μένει σταθερή η κάρτα, την οποία χρησιμοποιεί ο κόσμος που πηγαίνει στο μεροκάματό του, μένει ανέγγιχτη η πρόβλεψη που είχαμε κάνει για τη μετακίνηση των ανέργων δωρεάν. Και αυτό είναι σωστό.

Και το τρίτο και σημαντικότερο είναι ότι ενώ ανεβαίνει λόγω του ΦΠΑ, θα αυξηθεί και ο χρόνος, θα επανέλθουμε εκεί που ήταν το εισιτήριο πριν μειωθεί, όπου μειώθηκε και ο χρόνος, βέβαια. Με αυτό το άλλοθι μειώθηκε ο χρόνος και μειώθηκε και το εισιτήριο. Και τώρα δεν είναι η τιμή του εισιτηρίου, είναι ο ΦΠΑ».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ιδιωτικά σχολεία: Γείτονας, Ιόνιος και Εράσμειος σε επαφές με μεγάλα funds

Έρχονται πρόστιμα μέχρι και 1.000 ευρώ σε χιλιάδες κατόχους οχημάτων

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκπαιδευση
ΕΛΜΕ Ηρακλείου: Τρίτη συνεδρίαση και νέα αντιπαράθεση για τον συσχετισμό δυνάμεων
ΑΣΕ καταγγέλλει «αθλιότητες» άλλων παρατάξεων στη συγκρότηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Ηρακλείου
ΕΛΜΕ Ηρακλείου: Τρίτη συνεδρίαση και νέα αντιπαράθεση για τον συσχετισμό δυνάμεων
Γιάννης Παναγόπουλος
Κονδύλια 73 εκατ. ευρώ «παγιδεύτηκαν»: Δεσμεύσεις λογαριασμών έως 2.096.344 ευρώ στον Παναγόπουλο και σε άλλα πέντε πρόσωπα
Αποκαλυπτική έρευνα για κονδύλια της ΓΣΕΕ – Δέσμευση λογαριασμών και ακινήτων
Κονδύλια 73 εκατ. ευρώ «παγιδεύτηκαν»: Δεσμεύσεις λογαριασμών έως 2.096.344 ευρώ στον Παναγόπουλο και σε άλλα πέντε πρόσωπα