Thumbnail
Δείτε το σχετικό έγγραφο

Την πεποίθηση ότι «κάτι μυρίζει πολύ άσχημα» στο  Εφετείο Πατρών , εκφράζουν με οργή και αγανάκτηση οι συγγενείς των νεκρών από τις φονικές πυρκαγιές του 2007 στην Ηλεία.

Ο λόγος γι αυτό είναι η πρωτοφανής και προκλητική απόφαση των δικαστών , να μετατρέψουν την πολυετή φυλάκιση του πρώην αστυνομικού και έκπτωτου δημάρχου της Ζαχάρως Πανταζή Χρονόπουλου που του επιβλήθηκε για τις ευθύνες του στην πύρινη τραγωδία του 2007, σε κοινωφελή εργασία και μάλιστα στον δήμο Ζαχάρως όπου έχει κηρυχθεί έκπτωτος ως δήμαρχος !

Οι συγγενείς των θυμάτων κάνουν λόγο για προκλητική δικαστική απόφαση που δεν έχει προηγούμενο,  αφήνουν αιχμές για την πιθανή ύπαρξη παραδικαστικού κυκλώματος στο Εφετείο Πατρών  και καλούν τον Υπουργό Δικαιοσύνης και τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να παρέμβουν άμεσα .

Όπως αναφέρει η απόφαση των δικαστών του Τριμελούς Εφετείου Πατρών που δίνει στην δημοσιότητα το www.apokalypseis.com , το δικαστήριο κατά πλειοψηφία μετατρέπει την ήδη μετατραπείσα σε δόσεις ! ποινή 10 ετών του έκπτωτου δημάρχου της Ζαχάρως , σε παροχή κοινωφελούς εργασίας στον δήμο Ζαχάρως και καθορίζει τον αριθμό εργασίας του σε 1.200 ώρες με προθεσμία εκτέλεσης τα 4 έτη !

Εντύπωση προκαλεί η σχεδόν «ακαριαία» αντίδραση του Εφετείου Πατρών στο αίτημα του κ. Χρονόπουλου που έγινε στις 26 Νοεμβρίου 2015 , καθώς η εκδίκαση της υπόθεσή του προσδιορίστηκε μόλις 4 ημέρες μετά δηλαδή την 1η Δεκμβρίου 2015 !

Δικαστικοί και νομικοί κύκλοι  μιλώντας στο  www.apokalypseis.com κάνουν λόγο για «πολύ περίεργη δικαστική απόφαση» και τονίζουν ότι οι δικαστές που την εξέδωσαν , δεν σεβάστηκαν ούτε τις αποφάσεις του Αρείου Πάγου που επικύρωσε την ποινή του έκπτωτου δημάρχου και των άλλων που καταδικάστηκαν οριστικά και αμετάκλητα για τις ευθύνες τους στις πυρκαγιές της Ηλείας το 2007. Αλλά ούτε και το κοινό περί δικαίου αίσθημα και την αγωνία των συγγενών των δεκάδων νεκρών πολιτών που βρήκαν φριχτό θάνατο μέσα στις φλόγες.

Επίσης μεγάλα ερωτηματικά προκύπτουν από την απόφαση των δικαστών του Εφετείου Πατρών να στείλουν τον κ. Χρονόπουλο να προσφέρει κοινωνική εργασία όχι σε κάποιο ίδρυμα της Ηλείας , αλλά στον δήμο Ζαχάρως , δηλαδή εκεί όπου  έχει κηρυχθεί έκπτωτος λόγω των καταδικών του και της συνεχιζόμενης παραβατικής του συμπεριφοράς .

Στις αρχές Οκτωβρίου 2015 το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου είχε αποφασίσει την απόρριψη των προσφυγών του έκπτωτου δημάρχου της Ζαχάρως Πανταζή Χρονόπουλου , του πρώην  νομάρχη Ηλείας Χαράλαμπου Καφύρα και του εποχικού πυροφύλακα Παναγιώτη Τσούρα , κατά της καταδικαστικής σε βάρος τους απόφασης του Εφετείου Πατρών για την εμπλοκή και τις ευθύνες τους στις φονικές πυρκαγιές της Ηλείας το 2007 που κόστισε τη ζωή σε δεκάδες αθώους πολίτες .

Ετσι επικυρώθηκε αμετάκλητα η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων της Πάτρας  με την οποία καταδικάστηκαν οι  Καφύρας ,  Χρονόπουλος, Τσούρας σε φυλάκιση  77 ετών (κατά συγχώνευση 40 έτη)  εξαγοράσιμη  προς 5 ευρώ την ημέρα με το ποσό της εξαγοράς να καταβάλλεται  σε δόσεις  των 1.200 ευρώ τον μήνα.

Επίσης τον περασμένο  Απρίλιο, το Ποινικό Τμήμα Αρείου Πάγου είχε επικυρώσει άλλη εφετειακή απόφαση με την οποία είχαν καταδικαστεί οι  Καφύρας και Χρονόπουλος, σε φυλάκιση 9 μηνών ο καθένας για τον τραυματισμό του Αλβανού εργάτη Σπύρου Κιόσια από την ίδια πυρκαγιά (Αύγουστος του 2007).

Ο αλλοδαπός είχε υποστεί εγκαύματα 2ου και 3ου βαθμού στο πρόσωπο και στα κάτω άκρα. Οι ποινή τους και τότε ήταν και τότε μετατρέψιμη προς 5 ευρώ την ημέρα και η εξαγορά της να γίνει σε 24 δόσεις…

Πηγή: apokalypeis.com

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

enorgani
Ενόργανη Γυμναστική: Η προκήρυξη Πανελλήνιων αγώνων για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ
Προκήρυξη Πανελλήνιων Αγώνων Ενόργανης Γυμναστικής, Ρυθμικής Γυμναστικής και Τραμπολίνο των ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ., σχολικού έτους 2023-2024
Ενόργανη Γυμναστική: Η προκήρυξη Πανελλήνιων αγώνων για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ