Thumbnail
Από σήμερα διαθέσιμη η διαδικτυακή εφαρμογή

Ηλεκτρονικό δημοψήφισμα σχετικά με το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης των περιφεριακών αεροδρομίων ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θεόδωρος Γαλιατσάτος σε σημερινή συνέντευξη Τύπου. Όπως δήλωσε ο ίδιος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, παρακινεί τους «πολίτες να εκφράσουν την άποψή τους σε αυτό το ηλεκτρονικό δημοψήφισμα».

«Η περιφέρεια Ιονίων Νήσων είναι έτοιμη. Διασφαλίσαμε ότι από τεχνικής πλευράς είμαστε πλήρως έτοιμοι, προκειμένου να διεξαχθεί το δημοψήφισμα έγκυρα και αξιόπιστα» ανέφερε ο κος Γαλιατσάτος, σημειώνοντας πως «στις 8 Ιανουαρίου του νέου έτους αναμένεται η συνεκδίκαση της προσφυγής της περιφέρειας Ιονίων Νήσων στο Συμβούλιο της Επικρατείας, από κοινού με άλλες παρόμοιου περιεχομένου προσφυγές φορέων και ΟΤΑ».

Τόσο στη σελίδα της περιφέρειας όσο και στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.pin.gov.gr/poll μπορεί όποιος/α είναι εγγεγραμμένος/η στους εκλογικούς καταλόγους της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων να ψηφίσει, διαφωνόντας η συμφωνώντας με την πώληση των αεροδρομίων.

«Η προωθούμενη ιδιωτικοποίηση των δεκατεσσάρων περιφερειακών αεροδρομίων, τέσσερα από τα οποία ενδιαφέρουν άμεσα την περιφέρεια Ιονίων Νήσων, και η παράδοσή τους σε ημικρατική εταιρεία γερμανικών συμφερόντων θεωρείται επιζήμια για την οικονομία της χώρας και της περιοχής και καταχρηστική για το γενικότερο δημόσιο συμφέρον. Επιζητούμε την εφαρμογή νέου μοντέλου για τη διαχείριση των αεροδρομίων με δημόσιο χαρακτήρα και τη συμμετοχή της αυτοδιοίκησης και των τοπικών παραγωγικών φορέων. Όποιος συμφωνεί με το παραπάνω κείμενο ψηφίζει ΝΑΙ. Όποιος διαφωνεί με το παραπάνω κείμενο ψηφίζει ΟΧΙ» δήλωσε, ακόμη, ο κ. Γαλιατσάτος. «Η εξαγγελία μας, αλλά και η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων, γίνεται από σήμερα πράξη» είπε χαρακτηριστικά.

Το δημοψήφισμα αφορά τα τέσσερα περιφερειακά αεροδρόμια που του Ιονίου που τίθενται προς πώληση. Αυτά, συγκεκριμένα, είναι της Κέρκυρας, της Κεφαλονιάς, της Ζακύνθου και του Ακτίου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ypaith.jpg
Πανελλήνιες 2025: Διδακτέα-εξεταστέα ύλη των εξεταζόμενων μαθημάτων σε ΕΠΑΛ και ΠΕΠΑΛ
Καθορισμός διδακτέας-εξεταστέας ύλης των Πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων της Γ’ τάξης των Ημερήσιων και Εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.)...
Πανελλήνιες 2025: Διδακτέα-εξεταστέα ύλη των εξεταζόμενων μαθημάτων σε ΕΠΑΛ και ΠΕΠΑΛ