Thumbnail
Όπως σημειώνει ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών Αθανάσιος Γκανάς

Ενα συγκλονιστικό βίντεο από τη στιγμή του μεγάλου σεισμού στη Λευκάδα ανέβασε το My Lefkada.


Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τους ειδικούς τα 6,1 Ρίχτερ του σεισμού και οι μετασεισμοί προκάλεσαν μετακίνηση του νησιού κατά 36 εκατοστά.


Όπως σημειώνει ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών Αθανάσιος Γκανάς, το νησί μετατοπίστηκε προς τα νότια. Τα 36 εκατοστά της μετακίνησης της Λευκάδας λόγω του σεισμού είναι «μια από τις μεγαλύτερες μετατοπίσεις που έχουν σημειωθεί στον ελλαδικό χώρο», λέει ο κ. Γκανάς.

Είναι λογικό αυτό με τέτοιον σεισμό, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο σεισμολόγος - ερευνητής Γεράσιμος Χουλιάρας. Ανάλογη μετακίνηση είχαμε και στην Κεφαλονιά απο τον σεισμό του Ιανουαρίου του 2014, προσθεσε.

Επιπλέον σύμφωνα με την έρευνα των σεισμολόγων, ο φλοιός έχει υποστεί κατακόρυφες παραμορφώσεις που φτάνουν τα 20 εκατοστά, όταν το αντίστοιχο φαινόμενο στον σεισμό της Πάρνηθας το 1999, έφτανε τα 9 εκατοστά. Η μετασεισμική δραστηριότητα στη Λευκάδα συνεχίζεται και δύο ακόμα δονήσεις, μεγέθους 4,8 και 4 βαθμών, ταρακούνησαν το νησί από τις 5 τα ξημερώματα. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα