Thumbnail
Όπως σημειώνει ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών Αθανάσιος Γκανάς

Ενα συγκλονιστικό βίντεο από τη στιγμή του μεγάλου σεισμού στη Λευκάδα ανέβασε το My Lefkada.


Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τους ειδικούς τα 6,1 Ρίχτερ του σεισμού και οι μετασεισμοί προκάλεσαν μετακίνηση του νησιού κατά 36 εκατοστά.


Όπως σημειώνει ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών Αθανάσιος Γκανάς, το νησί μετατοπίστηκε προς τα νότια. Τα 36 εκατοστά της μετακίνησης της Λευκάδας λόγω του σεισμού είναι «μια από τις μεγαλύτερες μετατοπίσεις που έχουν σημειωθεί στον ελλαδικό χώρο», λέει ο κ. Γκανάς.

Είναι λογικό αυτό με τέτοιον σεισμό, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο σεισμολόγος - ερευνητής Γεράσιμος Χουλιάρας. Ανάλογη μετακίνηση είχαμε και στην Κεφαλονιά απο τον σεισμό του Ιανουαρίου του 2014, προσθεσε.

Επιπλέον σύμφωνα με την έρευνα των σεισμολόγων, ο φλοιός έχει υποστεί κατακόρυφες παραμορφώσεις που φτάνουν τα 20 εκατοστά, όταν το αντίστοιχο φαινόμενο στον σεισμό της Πάρνηθας το 1999, έφτανε τα 9 εκατοστά. Η μετασεισμική δραστηριότητα στη Λευκάδα συνεχίζεται και δύο ακόμα δονήσεις, μεγέθους 4,8 και 4 βαθμών, ταρακούνησαν το νησί από τις 5 τα ξημερώματα. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

petsetes.jpg
Η σωστή θερμοκρασία για να πλένετε τις πετσέτες σας – Πώς θα μείνουν μαλακές και υγιεινές
Γιατί τα 40°C είναι η ιδανική ισορροπία ανάμεσα σε καθαριότητα και προστασία των ινών
Η σωστή θερμοκρασία για να πλένετε τις πετσέτες σας – Πώς θα μείνουν μαλακές και υγιεινές