Thumbnail
«Οφείλουμε να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ενότητας»

Στήριξη των Ευρωπαίων εταίρων της -σε διμερές επίπεδο- ανάλογα με τις δυνατότητές τους, στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία και μία ενισχυμένη στρατιωτική συμμετοχή των κρατών-μελών στα θέατρα των επιχειρήσεων όπου επιχειρεί η Γαλλία ζήτησε ο Γάλλος υπουργός Άμυνας, κατά τη διάρκεια της Συνόδου των υπουργών Άμυνας των χωρών της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες. 

Με αφορμή τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, ο Γάλλος υπουργός, επικαλέστηκε ένα άρθρο των ευρωπαϊκών συνθηκών σε περίπτωση επίθεσης κατά μίας χώρας της Ε.Ε. «Η Γαλλία δεν μπορεί να είναι μόνη της σε αυτά τα θέατρα» είπε ο Λε Ντριάν, σύμφωνα με πηγές του περιβάλλοντός του.

Είναι η πρώτη φορά που κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης επικαλείται το άρθρο αυτό, αντίστοιχο του άρθρου 5 της συνθήκης του ΝΑΤΟ, το οποίο είχαν επικαλεσθεί οι ΗΠΑ μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου και βάσει του οποίου πραγματοποιήθηκε η στρατιωτική επέμβαση της Ατλαντικής Συμμαχίας στο Αφγανιστάν.

«Η Γαλλία ζητεί αυτήν τη δύσκολη στιγμή υποστήριξη, την ώρα που η Ευρωπαϊκή Ενωση δέχεται επίθεση. Πιστεύω ότι η απάντηση της Ε.Ε. θα πρέπει να είναι ναι» απάντησε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι, η οποία προήδρευε της Συνόδου των ευρωπαίων υπουργών Αμυνας, σύμφωνα με διπλωματική πηγή.

«Οφείλουμε να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ενότητας και αλληλεγγύης, αλλά η Γαλλία πρέπει να εξειδικεύσει το είδος της υποστήριξης και της βοήθειας που περιμένει» πρόσθεσε.

Πάντως, σήμερα δεν αναμένεται καμία επίσημη απόφαση επ΄αυτού.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, naftermporiki.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ρούτερ
«Wi-Fi»: Τι σημαίνει - Ο μύθος, η τεχνική του ονομασία και η αλήθεια
Οι περισσότεροι άνθρωποι βασίζονται στο Wi-Fi κάθε μέρα, για τη δουλειά μας, την πρόσβαση στις ειδήσεις, την περιήγηση στα social media, ωστόσο είναι...
«Wi-Fi»: Τι σημαίνει - Ο μύθος, η τεχνική του ονομασία και η αλήθεια