Thumbnail
Μία ακόμη σημαντική αρχαιολογική ανακάλυψη

Ενα μεγάλο μέρος από τον βασικό θρόνο που βρισκόταν πριν από τρεις χιλιετίες στο ανάκτορο της Ακρόπολης των Μυκηνών ανακάλυψαν Ελληνες και Αμερικανοί αρχαιολόγοι!

Η σπουδαία αρχαιολογική ανακάλυψη, την οποία φέρνει στο φως της δημοσιότητας η Real news, μπορεί να αναδειχθεί σε ένα από τα πιο λαμπρά κληροδοτήματα του μυκηναϊκού πολιτισμού, καθώς ήδη οι αρχαιολόγοι κάνουν λόγο για τον «θρόνο του Αγαμέμνονα».

Το τμήμα του βασικού θρόνου βρέθηκε σε απόσταση μόλις λίγων μέτρων από την Ακρόπολη των Μυκηνών. Είναι αρκετά ογκώδες, με το βάρος του να ξεπερνά τα 50 κιλά, ενώ θεωρείται ότι αποτελούσε μέρος της τελευταίας ιστορικής φάσης του ανακτόρου των Μυκηνών, δηλαδή χρονολογείται από τον 13ο αιώνα π.Χ.

Η σημασία του ευρήματος είναι ανεκτίμητη, καθώς αποτελεί τον πρώτο θρόνο μυκηναϊκού ανακτόρου που έχει ανακαλυφθεί μέχρι σήμερα στον ηπειρωτικό χώρο της Ελλάδας. 

Το υπουργείο Πολιτισμού έχει ενημερωθεί επισήμως για την ανακάλυψη του μυκηναϊκού θρόνου και εξετάζει το αίτημα για περαιτέρω έρευνες στο σημείο του εντοπισμού του.

Πηγή: real.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κλείσε το WiFi τώρα»: Γιατί οι ειδικοί απαγορεύουν να το έχεις ανοιχτό εκτός σπιτιού

Έκτακτο επίδομα 200 ευρώ για το Πάσχα – Μέχρι πότε οι αιτήσεις

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

maria-karystianou
Πυρά Καρυστιανού κατά Αρείου Πάγου για τις υποκλοπές: «Πόσο ντροπιαστική φαντάζει τώρα η έρευνα που αρχειοθετήθηκε»
Μαρία Καρυστιανού: «Όποιος θέλει να βρει την αλήθεια, τη βρίσκει – Οι ένοχοι βρίσκονται πολύ ψηλά»
Πυρά Καρυστιανού κατά Αρείου Πάγου για τις υποκλοπές: «Πόσο ντροπιαστική φαντάζει τώρα η έρευνα που αρχειοθετήθηκε»