Thumbnail
Πάτρα
Της Κωνσταντίνας Παλαιολόγου

Την ώρα που στην Πάτρα είναι ξενοίκιαστα εκατοντάδες σπίτια, τρεις συνολικά οικογένειες με 5 παιδιά, ζουν σε αυτοκίνητα και πρόχειρες κατασκευές, γιατί πλέον δεν έχουν μόνιμη στέγη, μετά την έξωση.

Οι Πατρινοί δεν φέρονται διατεθειμένοι να ανοίξουν έστω και προσωρινά τα κλειστά σπίτια τους, με τον σκληρό χειμώνα να βρίσκεται προ των πυλών και υπάρχουν προσφορές, που όμως είναι αδύνατον να γίνουν δεκτές λόγω απόστασης, από Μεσολόγγι και Αθήνα.

Έκκληση να επανεξετάσουν την απόφασή τους οι τοπικοί ιδιοκτήτες αχρησιμοποίητων σπιτιών απευθύνει το Φωτεινό Αστέρι, που άρχισε να δέχεται πολίτες, που το ενημερώνουν ότι στα επόμενα 24ωρα, μένουν χωρίς στέγη, αφού τα απλήρωτα ενοίκια και η ανεργία, βγάζουν ατ μικρά απιδιά τους στο δρόμο.

«Δεν καταλαβαίνουν στην Πολιτεία τι κάνουν; Δεν αντιλαμβάνονται την αγωνία των γονέων που με τέτοιες καιρικές συνθήκες έχουν τα παιδιά τους αν κοιμούνται σε αυτοκίνητα και ψάχνουν εγκαταλελειμμένα κτίρια; Πώς θα τους βοηθήσουμε; Δεν είναι τεμπέληδες, είναι άνεργοι λόγω των συνεχόμενων απολύσεων και των μισθών πείνας. Στην Ελλάδα αν είσαι 40 ετών και άνεργος είσαι πεθαμένος για το κράτος”, δήλωσε απελπισμένος ο πρόεδρος από το Φωτεινό Αστέρι.

patrastimes.gr

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κακοκαιρία Erminio: Ποια σχολεία κλείνουν

ΚΑΙ ΟΜΩΣ! Το Voucher της ΔΥΠΑ έχει ακόμα λίγες θέσεις ανοικτές για άμεση έναρξη εδώ

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Φροντιστήρια
Φροντιστήρια: Ζητούν σαφείς οδηγίες από την Πολιτεία ενόψει της κακοκαιρίας «Erminio»
Καταγγέλλουν μετακύλιση ευθύνης και άνιση μεταχείριση σε σχέση με τα σχολεία – Στο επίκεντρο η ασφάλεια μαθητών και εργαζομένων
Φροντιστήρια: Ζητούν σαφείς οδηγίες από την Πολιτεία ενόψει της κακοκαιρίας «Erminio»