Thumbnail
Μόνο οι τρείς στους πέντε δανειολήπτες

Μόνο οι τρείς στους πέντε δανειολήπτες που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους θα προστατεύονται από τους πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας, αν γίνουν αποδεκτές οι νέες προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης προς τους θεσμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε την Πέμπτη το κεντρικό δελτίο του Mega, η διαδικασία διαπραγμάτευση με τους θεσμούς για το συγκεκριμένο θέμα έχει οδηγήσει σε υποχώρηση της ελληνική πλευρά σε μια σειρά από παραμέτρους.

  1. Το όριο της αντικειμενικής αξίας της πρώτης κατοικίας προκειμένου να προστατευθεί από πλειστηριασμό, από τις 300.000 ευρώ φαίνεται ότι υποχωρεί κάτω από τις 200.000 ευρώ.
  2. Το εισοδηματικό όριο για την προστασία του ιδιοκτήτη επίσης θα είναι χαμηλότερο των αρχικών προτάσεων και αναμένεται να υποχωρήσει κάτω από 35.000 ευρώ.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές από τα παραπάνω η προστασία της πρώτης κατοικίας θα περιοριστεί στο 60% των δανειοληπτών, κάτι που αντιστοιχεί σε περίπου 150.000 δανειολήπτες.

 Σήμερα αναμένεται, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, να «κλείσει» η συμφωνία κυβέρνησης – θεσμών για την προστασία της κύρια κατοικίας. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Εκπαιδευτικοί στην Ισλανδία
Καινοτόμοι Έλληνες εκπαιδευτικοί στη χώρα του Πάγου και της Φωτιάς!
Συμμετείχαν σε Διακρατικό Επιμορφωτικό Πρόγραμμα στην Ισλανδία για την Υπαίθρια και την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, στο πλαίσιο του προγράμματος...
Καινοτόμοι Έλληνες εκπαιδευτικοί στη χώρα του Πάγου και της Φωτιάς!