Thumbnail
Ποδόσφαιρο

Ένας κύκλος έκλεισε, ένας νέος ανοίγει για τον Παναθηναϊκό μετά το χθεσινό κοινή συναινέσει διαζύγιο του συλλόγου με τον Γιάννη Αναστασίου ύστερα από 2,5 χρόνια συνύπαρξης. Ευχάριστων (κατάκτηση Κυπέλλου) και δυσάρεστων (ευρωπαϊκός διασυρμός) στιγμών.

Το «τριφύλλι» είναι εκ των πραγμάτων αναγκασμένο να αναζητήσει και να καταλήξει άμεσα στον αντικαταστάτη του που, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, θα είναι ξένος και θα έχει βασικό κριτήριο τη φιλοδοξία να αναδειχθεί και να αναδείξει την καριέρα του μέσω του Παναθηναϊκού.

Οι επαφές των Τάκη Φύσσα και Λεωνίδα Βόκολου έχουν ενταθεί τις τελευταίες ώρες προκειμένου να διευρύνουν τη λίστα με τους υποψήφιους προπονητές, έτοιμη λύση ωστόσο δεν υπάρχει, γεγονός φυσιολογικό από τη στιγμή που ο Αλαφούζος εξέφραζε κατηγορηματικά μέχρι πρότινος τη στήριξή του προς τον Αναστασίου (μέχρι φυσικά το ντέρμπι με την ΑΕΚ). Προεργασία, συνεπώς, σαφώς και έχει πραγματοποιηθεί (έχουν προταθεί από τον Σούστερ και τον Βίκτορ Φερνάντεθ μέχρι τον 39χρονο Ιταλό Στραματσιόνι και τον Ρασβάν Λουτσέσκου), όχι όμως και κάτι προχωρημένο σε φάση τελικής ευθείας.

Η λίστα, εν ολίγοις, διαρκώς διευρύνεται, αλλά επειδή το θέμα είναι λεπτό και το μπάτζετ μάξιμουμ 300 χιλ. ευρώ τον χρόνο, οι χειρισμοί πρέπει να είναι απολύτως προσεκτικοί και να εμπεριέχουν το μικρότερο δυνατό ρίσκο.

Οσον αφορά τους άμεσους συνεργάτες του Γιάννη Αναστασίου, τόσο ο Στιβ Ρούτερ όσο και ο Γιούσεφ Φος παραμένουν στις θέσεις τους και ο πρώτος είναι πολύ πιθανό να βρίσκεται στο «τιμόνι» της ομάδας στο ματς με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.

Το μέλλον των μέχρι πρότινος βοηθών του Αναστασίου θα εξαρτηθεί ουσιαστικά από το μέγεθος του επιτελείου και τις απαιτήσεις του νέου προπονητή, ενώ στο προπονητικό τιμ διατηρείται επίσης σε πρώτη φάση και ο Νταβίντ Μέντες.
Τα ξημερώματα...

Επιστρέφοντας στο τέλος του Αναστασίου, ο Γιάννης Αλαφούζος πήρε την απόφαση για το «διαζύγιο» με τον Ελληνα προπονητή τα ξημερώματα της Δευτέρας, όταν εμπέδωσε ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την αποχώρησή του.

Ο Αναστασίου δεν έδειξε διάθεση να «καθίσει» πάνω στο τριετές συμβόλαιό του και διευκόλυνε την κατάσταση ζητώντας, σύμφωνα με πληροφορίες, μόνο τα χρήματα της τρέχουσας σεζόν και η ΠΑΕ Παναθηναϊκός επισημοποίησε την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας μέσω επίσημης ανακοίνωσης, στην οποία μάλιστα φιλοξενήθηκαν και ευχαριστήριες δηλώσεις του Αλαφούζου. «Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας της με τον Γιάννη Αναστασίου. Μετά από 2,5 χρόνια κοινής πορείας κλείνει ο κύκλος μιας γεμάτης διαδρομής.

Σε αυτό το διάστημα πανηγυρίσαμε την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας το 2013, αλλά και μεγάλες νίκες με ξεχωριστή σημασία για την ομάδα και τον κόσμο. Ο Παναθηναϊκός εύχεται ό,τι καλύτερο στον Γιάννη Αναστασίου», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ ο πρόεδρος του συλλόγου υπογράμμισε: «Ο Γιάννης ήρθε σε μια πολύ δύσκολη στιγμή για τον Παναθηναϊκό τον Μάιο του 2013. Μαζί δημιουργήσαμε ένα πλάνο που υπηρετήθηκε με συνέπεια και είχε αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας ομάδας που όλη η φίλαθλη κοινή γνώμη παραδεχόταν. Φτάσαμε σε σημαντικές επιτυχίες και φυσικά του πιστώνονται σε σημαντικό βαθμό. Στη διάρκεια της συνεργασίας μας έγιναν λάθη και από τις δύο πλευρές. Ολοι όσοι είμαστε στον Παναθηναϊκό τον ευχαριστούμε για την προσφορά του και του ευχόμαστε καλή συνέχεια στην καριέρα του».

Οπως εύλογα μπορεί να αντιληφθεί κανείς από το περιεχόμενο της ανακοίνωσης αλλά και τα λόγια του προέδρου του Παναθηναϊκού, το «διαζύγιο» των δύο πλευρών δεν εμπεριείχε εντάσεις, αλλά ήταν απόρροια της κοινής διαπίστωσης πως με τις υπάρχουσες συνθήκες ήταν πρακτικά αδύνατον η ομάδα να συνεχίσει με ηρεμία και συγκέντρωση την προσπάθειά της. Κάτι που αναγνώρισε άλλωστε και ο ίδιος ο Αναστασίου, που στις δηλώσεις του υπογράμμισε: «Θέλω να ευχαριστήσω πολύ τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού, κ. Αλαφούζο, για τη συνεργασία που είχαμε σε αυτά τα 2,5 χρόνια. Είναι μεγάλη τιμή για μένα που υπηρέτησα αυτόν τον σύλλογο, ο οποίος μου πρόσφερε πολλά. Ευχαριστώ επίσης όλους όσοι συνεργάστηκαν μαζί μου, τους ποδοσφαιριστές, τους υπαλλήλους στο προπονητικό κέντρο αλλά και τους ανθρώπους στα γραφεία της ΠΑΕ, όπως και τον κόσμο της ομάδας. Εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου καλή συνέχεια και πολλές επιτυχίες στον Παναθηναϊκό».
Στη λίστα και ο Πάουλο Μπέντο

Ο 46χρονος Πορτογάλος Πάουλο Μπέντο, που πρόσφατα παρέδωσε τα ηνία της Εθνικής Πορτογαλίας στον Φερνάντο Σάντος, κατέχει περίοπτη θέση στη λίστα των υποψήφιων προπονητών για τον πάγκο του Παναθηναϊκού Το προφίλ του ταιριάζει στα χαρακτηριστικά που ψάχνει ο Παναθηναϊκός και επιπλέον την αγορά τη γνωρίζει καλά ο Τάκης Φύσσας.

Ο Μπέντο έχει πάντως υψηλό κασέ και έχει δουλέψει για μια διετία στην Μπενφίκα, για τέσσερα χρόνια στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας (κατακτώντας δύο Κύπελλα) και από το 2010 για μια τετραετία στην Εθνική Πορτογαλίας.

Πηγή: Κώστας Μανωλιουδάκης - Εφημερίδα των Συντακτών

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

parapono
Σε επιστολή 4.000 χρόνων: Το αρχαιότερο παράπονο από έναν γιο στη μητέρα του
Λεπτομέρεια της επιστολής του Iddin-Sin προς την μητέρα του, που φυλάσσεται στο Μουσείο του Λούβρου (αριθμός καταλόγου AO 8372, TCL 18.111) (Φωτό:...
Σε επιστολή 4.000 χρόνων: Το αρχαιότερο παράπονο από έναν γιο στη μητέρα του